Yavru kedileri napıcam?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
selam herkese
bahçemizde doğum yapmış bir kedi vardı. 4 yavrusu olmuş.
bu anne ve yavrulara bahçede bakan bir aile vardı. aile hayvanları öylece bırakıp tatile gitmiş. anne kediyi pazar günü bizim bahçede cansız yatarken buldum. bir kaç saat uyuyor zannettim. sonra uzun süre hareket etmeyince fenalaşmış olduğunu gördüm. gözleri açık nefes alıyordu sadece. hemen veterinere götürdüm, ilgilenmeye başladılar fakat durumunun iyi olmadığını söylüyorlar. en azından anne şimdi kontrol altında. fakat bu yavru kediler benim kapıdan ayrılmıyor. yavru kedilerden uzak durulması gerektiğini kimseye anlatamıyorum. hastalık kapmış olabilirler. aşıları vs yok. hem benim çocuklar için hem de kendi kedim için risk teşkil ediyorlar. bu arada yavruları mama ve suyla besliyorum. tabi besledikçe daha çok peşime düşüyorlar. hastalık kapma riskine karşın nasıl bir önlem alabilirim fikri olan var mı?
1657033937181.png

yav fıstık bile uzak duruyor onlardan selim yavruları kucağından indirmiyor bir de öpmeye kalkıyor. neyi yapma desek tersini yapıyor çocuk

Riskli bir durum içerisindesiniz. Annenin neden hastalandigi konuya yapılacak yorumu %100 değiştirir; hastalıkların çoğu sadece temasla değil galaktojen yolla, süt yoluyla bulaşabilir. Annenin bir enfeksiyonu varsa %90 yavrularında da var su an. En temel önlem olarak kendi kedinizi hicbir şekilde temas ettirmeyin. Çocuklarınız da temas etmesin. Yemeğini suyunu bahçede bir köşeye koyun, eldiven kullanabilirsiniz. Annenin neden hasta olduğu netleşene dek temas kurmayın. Sevmek oynamak zorunda değilsiniz sonuçta bakarken.

Son düzenleme:
Hocam yavrular yerinde durmuyor bahçe çocuk kaynıyor. Bütün herkesi uyardık inşallah bi sorun çıkmaz. Anneden gelecek haberi bekliyoruz. Teşekkür ederim

Rehabilitasyon merkezine haberdar edebilirsin. Yeni gelen kanun ile satın almak yasaklansın. Sahiplenen mutlaka olucaktir .

naptın reiz son durum nedir
selam
anne muhtemelen öldü. ben bakan kişiye devretmiştim. Veterine uğradığımda burdan aldılar durumu çok ağırdı dediler. sonrasında anneden haber alamadım.
yavruları uzaktan uzağa besledim bir kaç gün. sonra kayboldular birileri sahiplendi sanırım. çünkü bazen bahçede görüyorum bazen kayboluyorlar ama durumları iyiydi. en son salı günü gördüm sanırım. artık benim bahçeye gelmiyorlar :) sadece bu yavruların kardeşi olmayan ama onlarla akran çita desenli bi yavru var. o hem çok ürkek hem bizim kapıdan ayrılmıyor. çok ciddi açlık problemi var. mamayı görünce gözü dönüp titreye titreye yiyor. muhtemelen 2. kez kedi babası olucam :d

Geri