Yavaş ve İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek geldi

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Meral Akşener ne bekliyordu ki? %30 u bırakıp %10 un aklıyla mi hareket edeceklerdi?

Ateşten gömlek giyiyoruz diyip siyasi kariyerlerini mi bitireceklerdi? Ya da iki üç sosyal medya trollü(Jahrein,Erlik,Cavs vs) peşinden mi sürükleneceklerdi?

Ama mevzu İmamoğlu veya Yavaş değildi. Mevzu tamamen projenin kapanması, kapanırken de iki üç güçlü ismi kamuoyu önüne atıp yıpratmak gider ayak CHP nin güç kaybetmesini sağlamaktı.

Ama rüzgar tersinden esiyor.

Bu Kemal Kılıçdaroğlu kazanamaz diyenlere bakmayın arkadaşlar, kazanır. Sürekli şu kadar seçim kaybetti, şu oldu bu oldu diyenler bu ülkede gücün kimlerin elinde olduğundan, nasıl oyları çaldıklarından haberdar değiller. 20 yıldan fazla iktidar olmuş ve tüm kurumları ele geçirmiş, yetmemiş tüm yetkileri eline almış birisini devirmek elbette kolay değil ve olmayacak. Ve öyle kolay da teslim olmayacaklar, muhtemelen hiç istenmeyen olaylar olacak.. çünkü hepsi biliyor ki yargılanacaklar, hepsi suç işlediklerini biliyor. Milyonlarca insanın hakkına girdiler, binlerce insanın katledilmesine sebep oldular, bu düzen değişecek ve en uygun kişi Kemal Kılıçdaroğlu.
Meral Akşener'in döneklik yapacağını daha önceleri söyledik, güven vermediğini. Sağ blok hep böyledir, dönektir, menfaat uğruna yapmayacağı şey yoktur. Ve bence İYİ parti bu seçimler sonrasında siyaset sahnesinden silinir. Birilerini fonlayarak, anket şirketlerine para yedirerek kendilerini olduğundan büyük gösterme çabaları nafile, saray rejiminden kurtulacağız.. benim gözümde İYİ Parti'nin AKP'den farkı yok, keza diğer masada olanların da. Hiçbirisi beni temsil etmiyor ama AKP rejiminden kurtulmak gerek önce, sonrasında diğerlerine muhalefet oluruz..
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş doğru olanı yaptı ve bu destek büyüyecek..

çıkın kol kola mitinglere de, sarılın birbirinize. meral dik duruş sergiledi zannedenlere gereken cevabı siz verin, sandığı da bize bırakın. bugüne kadar hiç ekstra bir hevesim yoktu, ne olursa basarız geçeriz diyordum ama bugün işler değişti. durdurun beni garip bi gaza geliş yaşıyorum… meral akşener ve arkasındaki güç mansur ve ekrem’in tabii ki başkanlarını bırakmayacaklarını biliyorlardı da maksat “millet iradesini” düşünüyor şovu yaparak itibar zedelemekti. hadi bakın işinize. millet iradesini diline dolayanların milleti ne hale getirdiğini gördük. (öksürüğüm tuttu iyi geceler)

çıkın kol kola mitinglere de, sarılın birbirinize. meral dik duruş sergiledi zannedenlere gereken cevabı siz verin, sandığı da bize bırakın. bugüne kadar hiç ekstra bir hevesim yoktu, ne olursa basarız geçeriz diyordum ama bugün işler değişti. durdurun beni garip bi gaza geliş yaşıyorum… meral akşener ve arkasındaki güç mansur ve ekrem’in tabii ki başkanlarını bırakmayacaklarını biliyorlardı da maksat “millet iradesini” düşünüyor şovu yaparak itibar zedelemekti. hadi bakın işinize. millet iradesini diline dolayanların milleti ne hale getirdiğini gördük. (öksürüğüm tuttu iyi geceler)
Sarıl bana

Bana da

Kılıçdaroğlu gibi iyi niyetli ve dürüst bir siyasetçiye arkasını dönecek isimler değil İmamoğlu ve Yavaş...
Kılıçdaroğlu'nun kendileri için verdiği çabayı, Akşener gibi ellerinin tersi ile itecek kadar nankör de değiller ve şayet böyle bir adım atmış olsalardı, onların dürüstlüğüne güven duyan çoğu destekçiyi de kaybedeceklerdi.

CHP'li iki belediye başkanına çağrı yapmak da ne demek? Siyaset etiğine uygun bir tavır mıdır?
Üstelik aylarca masayı da milleti de oyalayıp anketlerde çıkan "Kılıçadaroğlu destekçilerini" millet kabul etmediği ortaya çıkmış oldu.

Kılıçdaroğlu'nu herkes kendisi gibi yarı yolda bırakacak değil ve bu vesile ile daha çok sahip çıkılacaktır.

Masadan şayet düzgün bir üslupla ayrılıp sonrasında da böyle bir çağrı yapmasaydı bu kadar tepki de almazdı.

Taviz veren CHP / CHP'lilerdi bu süreçte ve karşılığı böyle sözler duymak olmamalıydı ancak neyse ki iki başkan da gereken cevabı vermişler.

• Beğen
Tepkiler: X
Akşener çok kötü bir oyunculukla İmamoğlu ve Yavaş'ı öne attı ama sonucunun böyle olacağını zaten kendisi de biliyordu. Bence İmamoğlu ve Yavaş'ı ismen ortaya atmasının sebebi onların partisinden kopup kendisiyle bir ittifak kurmak istemesi değil, Kılıçdaroğlu'nu yıpratmak ve kapıyı kapattıktan sonra kendine seçmenine elle tutulur bir argüman vermekti ve bunu da şu haliyle başardı gibi duruyor. Esas önemli olan bundan sonra inşa edeceği anlatı. Yoksa İmamoğlu ve Yavaş'ın, bilhassa önü açık ve genç İmamoğlu'nun partisiz, örgütsüz bir halde bu işe girmesi tam manasıyla intihar olurdu. İnce'nin vaziyeti ortada. Arkasında herhangi bir örgüt ve parti desteği olmadan, salt seçmen gazıyla Ekmeleddin'den dahi daha düşük oy aldı.

Yavaş ve İmamoğlu gelmedi, bununla idare etsin ;
252308BF-6A09-4C68-9C6A-AF1F571B9216.jpeg

Konu seçilebilecek bir aday meselesi değildi ve amaç CHP'yi zayıflatmaktı ayrıca Kılıçdaroğlu'nun seçilemeyeceği algısını genele yayma çabasıydı oysaki böyle bir durum söz konusu değil.

Yavaş da İmamoğlu da CHP'liler ve bu teklif hiç etik olmadı ancak neyse ki cevaplarını aldılar.

Helal olsun size be. Bu millet bosuna teveccuh gostermiyor size. Bu saatten sonra atilacak her adim cok kiymetli. @Melodram gibi bende hayatimda ilk kez sandik nobeti tutacagim sanirim. Ekrem beyden biraz korkuyordum ne yalan soyleyeyim, Utandirdi beni.

imamoğlu ortamı sakinleştirmeye çalışıyor. bu saatten sonra dönüş olmaz artık ama şu hareket güzel. hedef aynı ama yol farklı. düşmanca hareket etmeye gerek yok.

Geri