Yatmadan Önce Süt İçmeniz İçin 5 Neden

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
6b5c00bc2ec6.jpg

Uyku öncesi içeceğiniz bir bardak sütün bedeninize sağlayacağı faydaları, etkileri:

Süt harika bir besin kaynağıdır, kemikleriniz için sağlıklıdır ve uyumadan önce içerseniz daha da fazla faydası vardır. Örneğin, daha hızlı uykuya dalmanıza, gece yarısı uyanmadan sağlıklı uyumanıza ve hatta kilo vermenize yardımcı olabilir.

İşte, yatmadan önce süt içmenin faydaları…

1. Uyku kalitenizi artırır

İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan birkaç çalışma, süt içmenin daha iyi uykuya yol açabileceğini göstermiştir. Süt, daha kolay ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek triptofan ve melatonin içerir. Triptofan, serotonin üretiminde önemli bir rol oynar ve bu da ruh halinizi yükseltir, rahatlamanıza yardımcı olabilir ve ayrıca melatonin için bir öncü görevi görür.

Melatonin, sirkadiyen ritminizi düzenlemenize yardımcı olur ve sizi uykuya hazırlar. Araştırmalar, melatonin ve triptofan takviyeleri almanın, uyku zamanında kötüleşebilecek anksiyete ve depresyonu azaltabileceğini göstermiştir.

2. Gece tok kalmanızı sağlar

Uyumadan önce çok erken akşam yemeği yerseniz, gece boyunca uyumakta sorun yaşayabilirsiniz. Gecenin ortasında mideniz açlıktan hırıltılı olduğu için uyanmaktan kaçınmak istiyorsanız, yatmadan önce süt içmeyi deneyin.

3. Uyku öncesi için sağlıklı bir ritüel

Yatmadan önce süt içmek uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Çünkü bu, rahatlamanıza ve yatmaya hazırlanmanıza yardımcı olan bir gece ritüeli haline gelir. Başka bir teori de ılık sütün size çocukken yatmadan önce süt içmeyi hatırlatmasıdır, bu da güzel anıları geri getirebilir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir.

4. Kilo vermenize yardımcı olur

Uykuya dalmanıza yardımcı olmak için süt içmeyi ritüeliniz haline getirirseniz ve işe yararsa, kilo vermenize yardımcı olabilir. Kötü uyku kalitesi fazla kilo almanıza neden olabilir, bu nedenle onu iyileştirmek normal kilonuza dönmenize yardımcı olabilir. Süt aynı zamanda besleyici protein içerdiğinden, gece geç saatte atıştırmanın yerine geçecek iyi bir alternatiftir ve bu da kilo almanıza neden olabilir.

5. Yağsız kas kütlesini artırır

Süt, kazein ve peynir altı suyu adı verilen proteinler içerir. Birkaç çalışma, akşamları kazein ve peynir altı suyu proteini tüketmenin gece boyunca kas protein sentezini artırabileceğini göstermiştir.

Sanırım süt bir bana yaramıyor.
Aşırı mide yanması yaşatıyor ve içmeyi hiç sevmiyorum..
Mecbur olmasam içmem ama işte...

Bende çok içerdim son yıllarda bıraktım :) kemik gelişimi için çok önemli.
benim uykum kaçınca diyorum ne eksik hemen süt içmediğim aklıma geliyor sütgillerdenim ben seviyoruz aramızda kuvvetli bir bağ var:p

son yapılan araştırmalara göre de süt pek yararlı bir besin değilmiş. Yoğurt, kefir gibi mayalanmış halini tüketiyorum.
kendi ürettiğiniz herşey sağlıklıdır:=) hazıra konmadıkça kefiri bende kendim yapıyorum evde dışardakilerden çok farklı bir tat o zaman anlıyoruz ki dışardakiler çok katkılı:=)
Ellerinize sağlık efenim:=)

sütün yetişkinler için hiçbir faydası yok çünkü midemiz onu sindiremiyor... böyle kaymak tabakası gibi kalıyor orada. bebekken ne içtiysen yanına kar, ondan sonrası gaz, şişkinlik, ağrı...
tabii ben süt sevmediğim için işin bu kısmına daha çok güvendim, sevenler yine içsin napalım...

sütün yetişkinler için hiçbir faydası yok çünkü midemiz onu sindiremiyor... böyle kaymak tabakası gibi kalıyor orada. bebekken ne içtiysen yanına kar, ondan sonrası gaz, şişkinlik, ağrı...
tabii ben süt sevmediğim için işin bu kısmına daha çok güvendim, sevenler yine içsin napalım...
ben içiyorum içmeye devamke:D

Bir fırında sütlaç değil : )

Geri