Yatarken Kaç Tane Dua Okuyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü
' Yattım sağıma döndüm soluma melekler şahit olsun dinime ve imanıma. ' uyurken bunu okurum

Onceliklen euzu besmele ilen baslarim
kulhuydu elhamdi devam ederim.
En son kapanisi allahim nolur diye dua ederek bitiririm.

Öncelikle Allah'a ve gelmiş geçmiş nebilere velilere dua ederim ve istek / talep kısmına geçerim.

kücükken kapı gıcırtıları adam sesleri cıglıkları gelirdi korku filimlerine bayılırımda :) bütün Duaları sırasıyla okurdum uyuya kalırdım simdi tek Ayetel Kürsi Duası okuyorum yetiyor.

Kim yenmiş kaderi duayla?

kücükken kapı gıcırtıları adam sesleri cıglıkları gelirdi korku filimlerine bayılırımda :) bütün Duaları sırasıyla okurdum uyuya kalırdım simdi tek Ayetel Kürsi Duası okuyorum yetiyor.

Ayetel kürsi dua değil Bakara suresinin bir ayetidir. Dua kul tarafından edilir ve sureler ile ayetler ise Allah'ın kelamlarıdır. Artık bunu bir öğrenin ya!

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki Ayetel Kürsi Duası Kuran ı Kerimden bir ayeti kerimedir. İslam dininde çok büyük önem verilen Ayetel Kürsi ayeti ve başka bir değişle duası birçok derde deva olmaktadır. Bu büyük ayeti kerime Kuran ı Kerimin ikinci suresi olan Bakara suresinin 255. ayetidir.

Ayetel Kürsi Nedir?
Kuran ı Kerimde 2. suresi olan Bakara suresinin 255. ayetine Ayetel Kürsi denilmektedir. Bu büyük ayet, ismini içerisinde geçen “kürsi” kelimesinden almıştır. Bu ayet, Allah’u tealayı tanıtmakta ve yüce Allah’ın ismi azamını, yani en yüce ismini içermektedir. (Dârimî; Fedâilü’l-Kur’ân, 14). İslam alimlerinin de ortak görüşüne göre Ayetel Kürsi Kuran’ın en yüce ayetidir. Peygamber Efendimiz (a.s.) özellikle farz namazların arkasından, akşam, sabah ve yatağa yatınca bu Ayetel Kürsi okunmasını hadis i şeriflerinde tavsiye etmiştir.

4 1i Fatiha bilin bakalım diğer üçü ne?

Ne yalan soyleyeyim, okumuyorum.

Geri