'yaşlanmak' nasıl bir his?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
bir insan yaşlandığını nasıl anlar? neler hisseder?
"eskisi gibi değilim" ne tür şeyler için denilebilir?

35 yaşındaki bir futbolcuya yaşlı diyebiliriz. bitmiş deriz, adamı mezara bile koyarız. diğer taraftan 40-45 yaşındaki bir kayın valide/pedere anaa çok genç diyebiliriz. sanırım yaşlanıp yaşlanmamak yaşımıza göre yaptığımız işle ilgili. hep genç olarak anılmak istiyorsanız sizden daha yaşlıların yaptığı işleri yapmalısınız :D

''Ya falanca daha cocuktu nasil da buyumus,nisanlanmis,evlenmis vs vs'' tarzda cumleler kurmak gibi bisey . Ki su siralar cok kuruyorum :)

Ama bu bisey degil icinden hic bisey yapmak gelmiyosa, hic bi sey seni heyecanlandirmiyosa yaslanmissindir. Bu anlamda da babaannemden daha yasliyim galiba :T:

çok zalım birşey. eskisi gibi dinç ve zıpkın gibi hissetmiyorsunuz kendinizi.

gücünüz herşeye yetmemeye başlıyo.

saçlarını beyazlaşmaya başlıyo.

böyle dalıp gidiyosunuz bazen.

falan fistan.

Ben mesela yaşlanmadım ama büyüdüm:p

Kendinizi böyle teselli etmeye başlıyorsanız ufak ufak yaşlanıyorsunuzdur =)

Hissiyat ise mevzu; valla benim yaş 15 iken bu yaşlanma duygusunu yaşamaya başladım, şuan 70 yaşında gibiyim, iki dakikalık kalabalık sesini bile kafam almaz, hoş birşey ama insanı popüler kültürden uzaklaştırır ve gereksiz kılar, popüler kültür avenesi değilsen pek kıyak bir durum erken yaşlanma durumu.​

Tepkileriniz daha yavaş ve akılcıysa
Zamanında mutlu olduğunuz şeyler karşısında birkaç tur atmak yerine gülümseyip geçiyorsanız
Hayalleriniz için bilet iki kişilikten tek'e düşüyorsa
Hayattaki olumlularınızın simsarı insandan doğaya geçiş yaptıysa kısmen yaşlanmış olabilirsiniz.

buruşuk buruşuk ve pörsümek :(

Fizik olarak yaşını göstermeyenler kervanindan selam eder 30. Yaşıma girmeden evvel bir şeyler karalamak isterim : p

Evvela heyecanlariniz soğumaya başlıyor bunu bilin bi kere 29. Yaş tan bahsediyorum ama bunu 27. Yaş içinde hissetmeye başladım.

Giderek şaşırma,heyecan duyma,sürekli bir yerde olma isteği ve insanlar sizi yormaya başlıyor Önce fark etmiyor sonra kabullenmekte zorlanıyor zaman biraz ilerledikçe kendinizle başbaşa kalınca daha dingin ve huzurlu oluyorsunuz . Bu arada heyecan arayışı yerini huzur arama isteğine bırakıyor.

Kendi başınin çaresine bakabilmek,
Hayata karşı daha net,keskin ve kararlı olabilmek,
Durumlara,kisilere Takılmak yerine gülümseyip geçebilmek,
Kendini geri planda tutmak,
Sig suya balıklar gibi dalmadan düşünerek daha çok hareket etmek..
Temkinli olmak (çünkü artık daha tecrubelisiniz )
Kendi değerinin daha çok farkına varmak. (Kendini begenmislik,ukalalik ile karistirmayalim)
Gibi gibi getirileri beraberinde var. Bana hisdettirdikleri bunlar oldu.. Biraz hüzünlü ama güzel.

Ve 29 yaşıma gondermek istediğim şarkı siz sevgili jenrasyonumada gelsin: p

[YOUTUBE]uTSYnM-UxD0[/YOUTUBE]

bugün nasıl hissediyosan öyle bi histir bence

adamı namaza başlatır !

Yaşım 43 henüz yaşlanmadım, kendini yaşlanmış hissetmek hayattan kopmakla eşdeğer.

Bazen bozuk plak gibi hep aynı olayı anlatırım. Hatta ondan sonraki gün bile aynı cümlelerle anlattığımı fark ediyorum aynı kişiye. Acaba yaşlılıktan mı :dusun:

Geri