Yaşlanma korkusu

Konu sahibi son olarak 2600 gün önce görüldü
35'li yaşlardan sonra daha çok kadınlarda kendini belli ettigi söyleniyormuş :T:

Benim o bunalıma girmeme 10 sene var kimlik olarak
ama ruhen ben çoktan sendromlara girdim bile :o çok illet birşeydir yahu.
insanı yaşamdan soğutur :T:

Hiç yaşlanmayı düşünmüyordum önceden bu yüzden de korku yaşamıyordum.
Şimdiler de ise yaşlılık halimi merak ediyorum ve yine korku yaşamıyorum.
Her yaşın kendine özel güzelliği vardır biliyorum.
Hem kadınlar şarap gibidir yıllar geçtikçe güzelleşir :p

O korkunun temeli yaşlanmak değil, aşağıdaki cümleleri veya benzerlerini kuruyorsanız geçmiş olsun.

“ulan … yaşa geldik hala …. yapamadık”
“…. yaşa geldik hala… gidemedik”
“…. yaşa geldik hala… ile uğraşıyoruz”
“…. yaşa geldik hala bir ….mız yok”

diye uzar gider.

Asıl korkular gerçekten yaşlandıktan sonra başlar.

41 yaşındayım ve hiç bir zaman öyle bir korkum olmadı.Ne bileyim belki yaşımdan küçük göstermem buna sebep belki de dünyanın bu doğal döngüsüne olan inancım.
İnsan, yaşar ve ölür.Tüm gerçek bundan ibaret.

Colugunuz cocugunuz olana kadar istediginiz seyleri yapin. Sonra kafaniza gore yasayamiyorsunuz, sinir bozucu oluyor :D

fiziksel olarak yaşlanmaya başladığım ve endişe duydugum dönem saçımda beyazların çıkmaya başladıgı dönemlerdi. aynada sürekli o beyazlara takılıp kalıyordum ancak hayatın böyle geçmeyeceğini de bilmeniz gerekiyor, otuzdan sonra yaşlılıkla beraber kendimi de sevmeye başladım ve o yaşlanma korkusunu lehime çevirip bununla da mutlu olunabileceğini öğrendim, diğer türlüsü ızdırap olurdu. sanırım birazda yaşlanırken farkındalıklarınız daha da artıyor ve sizi mutsuz eden şeylerle aranıza ya da sizi yoran şeylerle aranıza set koyabiliyorsunuz.

nihayetinde lehinize çevirdiğinizde yaşlanmak güzel bile olabiliyor.

41 yaşındayım ve hiç bir zaman öyle bir korkum olmadı.Ne bileyim belki yaşımdan küçük göstermem buna sebep belki de dünyanın bu doğal döngüsüne olan inancım.
İnsan, yaşar ve ölür.Tüm gerçek bundan ibaret.
+1
Yaşım 30larda ama hiç büyümüyorum:)

Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir korku yaşamadım çünkü insan ömrünün sadece gençlikten ibaret olmadığının bilincindeyim. Yaş almak ile beraber hayata bakış açınız da değişiyor ve yere daha sağlam basmaya başlıyorsunuz. Yakın çevrenizdeki çoğu insan da sizle beraber benzer süreci yaşıyor ve sağlık açısından sorun olmadıkça da yaşlanmaktan korkmuyorum. Güzel ya da genç görünme takıntım da hiç olmadı ve her yaşın getirdikleri ile barışık bir insanım, doğal yaşlanma sürecini destekliyorum.
İnsanların yaşı ile dalga geçilmesini de etik bulmuyorum ancak ne yazık ki özellikle sosyal medyada bu örneklere çok sık rastlıyoruz.

Yaş konusunda, korku ve komplekslerini bana yansıtmaya çalışan insanları da hiç dikkate almam çünkü başkalarını da kendi mutsuzluklarına ortak etme çabası içinde olduklarının farkındayım.

Son düzenleme:
sevişerek yaşayın
bırak yaşlanıyor desinler

Çocukken hiç büyümek istemezdim. Aynısını bana yeğenim de söylemişti. Sordum ona nedenini, dedi çocuk olmak çok güzel. Büyüyünce çalışma zorunda olunuyor. Yeğenim de benim bir zamanlar düşündüğüm gibi düşünüyormuş.:)

Geri