Yaşlanıyorlar

Konu sahibi son olarak 2388 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Annem döndü. Babam iki hafta sonra ameliyat olacak. Çapkın velet de kasırga nedeniyle bir haftalığına geldi gitti, bir süre daha gelemeyecektir.
Eskisi gibi, özgür, kendi ayakları üzerinde durabilen, ailesine yetebilen bir kadın olmayı dilediğimde hayattaki yeni sınavımın böyle heybetli olacağını tahmin etmemiştim. Herhalde “Neler neler yaşadım, bundan sonra bana bir şey olmaz” ile “Yetişkin bir birey olmayı, birilerine faydam dokunmasını çok özledim”in karışımından oluşan düşünceler silsilesiydi yeni sınavdan beklentimi düşük tutmamın sebebi.
Maalesef, hayat böyle işlemiyor Bolahenk. Geçmişte yaşananlar, gelecekte yaşanacaklardan muaf kılmıyor kimseyi. Payına düşeni, adil olduğunu düşünüp düşünmediğine bakmadan, şatafatlı bir şekilde servis ediyor. Ve sen, başına gelenleri kontrol edemediğini ama başına gelenlere verdiğin tepkiyi kontrol edebileceğini kendine defaatle hatırlatıyorsun.

Dün akşam, Amanda olan biteni anlatırken gözlerinin doluşunu izledim. Çok iyi biliyorum insanın anne ve babasının hastalandığını izlemesi ne kadar zordur. Özellikle konulan tanı ölüm fermanı niteliğindeyse, çok zordur. Sana anlatıyorum ama sen de farklı durumda değilsin dedi. Doğru zaman olduğunu düşünmediğim için, gülümsemekle ve birbirimize destek olacağımızı söylemekle yetindim.
Olsun, Bolahenk. Zamanı durduramıyoruz ki, yaşlanıyoruz. Onlar da yaşlanıyorlar.
“Annem ve babam yaşlanıyorlar” cümlesini kurabiliyor olmanın ne kadar büyük bir lüks olduğunu unutmadan, bize sunulan sınavla başedeceğiz. Dualar, böyle durumlarda ruhumuza yelpaze olmak ve huzur bulmak bulmak adına sığınmamız için yok mu zaten?

Başetmenin başka bir yolunu biliyorsan, söyle lütfen.
Öpüldün Bolahenk.

Hiracığım,

Acil şifalar diliyorum, her ne kadar zor bir süreç de olsa çabuk biteceğine tüm kalbimle inanıyorum. Hepimizin anne-babası yaşlanıyor ve bu doğal süreci en sağlıklı şekilde atlatmanızı diliyorum. Allah'ın izni ile ameliyat da kolaylıkla geçecektir ve dualarımız sizinle...

Sevgiler

Çok teşekkür ederim Lefty.

Geçecek inşallah. Sonra başka başka şeyler ile sınanacağız. Onlar da geçecek, yenisi gelecek.
Böyle böyle, belki bir gün bizlerin çocukları da bizim için “Anne ve babam yaşlanıyorlar.” diye düşünecekler.
İnşallah düşünecekler...

Ağlayarak okudum :(
Çünkü bu yollardan geçen biri olarak bilirim nasıl duygular/korkular/acilar olduğunu.
Nasil bir çaresizlik olduğunu
En acısı elinden bir seyin gelememesi
korku dolu bakışlarla doktorun sözlerine dikkat kesilmek.
Tek avuntu, onlar için neler yapabildiğin,dualarina layık olmak,
hayırlı evlat olabilmek.
(Yavrum Allah senden razı olsun) bunu duymak huzurun ta kendisi.
Hep derim,
Anne cennet,kokusu da evlattir diye.
Didemciğim, girdiğiniz bu süreçte Rabb'im yar ve yardımcın olsun, güç versin.acil şifalar diliyorum canim benim.
Seviyorum seni
İkisininde ellerinden öpüyorum

Son düzenleme:
Amin velevki, Allah nerede sifa bekleyen varsa onlarin yaninda olsun.
Korkulardan kacamiyorum ama "Annem, babam yaslaniyorlar" diyebilmek, bu hayattaki en guzel lukslerden biri.
Bunu kendime bolca hatirlatma cabasindayim.
Operim o guzel gozlerinden... Aglama sen.

Allah ımmmm ben de yaşayacağim bu yollardan geçeceğim nasıl duygular içinde olacağim diye okudum

Sevdiklerinizin gözlerinizin önünde güçten düşmesi erimesi :(Sırtınızı onlara yaslarken artık sizin omuzlarınızin sorumluluk taşiması evresi çok zor olmalı

Sevgili Cigdem,
Herkes bir seylerle imtihan oluyor işte
Rabb'im sağlıklı etsin her ikisinide
Ellerinden öpüyorum.

Böyle zamanlar da kenetlenmek, sevdiklerinizin yanında olduğunu bilmek, gözlerinin içine umutla bakılması güç verir insana. Allah yardımcınız olsun Hira, şifalar versin.

Bu isler, cok sukur ki, sirayla Cigdemcigim. Allah, belli bir yastan sonra, bu siranin sastigini gostermesin kimseye.
Nasil oluyor biliyor musun? Oncelikle, panikliyorsun. Hemen ardindan, o kadar da ciddi olamaz diye avutuyorsun kendini. Cok fazla zaman gecmeden, cozum odakli bakmayi akil edip, neler yapabilirim sorusuna cevap ariyorsun. Bir de butun bunlar olurken, bolca sorguluyor, bolca korkuyor, bolca da sukrediyorsun. Henuz geri donup bakma sansim olmadi ama boyle durumlarda geri donulup bakildiginda "durumu hic de fena idare etmemisim" diye dusunur insan. Bize de oyle dusunup, hissetmek duser umarim.

Empati yapabilen yuregine saglik :mcx:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri