Yaşlandıkça sevilen şeyler..

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Kabak tatlısı ve boza geliyor bunların başında yaş aldıkça damak tadıda değişiyor sevmeye başlıyor insan..

Kendi adıma yazmak gerekirse:

Sadelik, sakinlik, doğallık ve samimiyet daha fazla önem kazanmaya başlıyor.
İnsanları eskisi kadar kafaya takmamayı öğreniyor ve herkes gibi olmaya-düşünmeye mecbur olmadığınızı çok daha iyi fark edebiliyorsunuz.
Yaşadığınız tecrübeler sayesinde empati kurma oranınız artıyor.
İnsanları farklılıkları ile kabullenmenin en büyük özgürlük olduğunu anlıyor ve zorla ne kimse için değişmeye çalışıyor ne de kimsenin değişmesini bekliyorsunuz.
Eskiye oranla daha tahammüllü ve hoşgörülü olup insanlara eskisi kadar öfkelenmiyorsunuz.

Yiyecek olarak ise hiçbir fark yok.:) Yine sevdiğim şeyler aynı.

Kendi adıma yazmak gerekirse:

Sadelik, sakinlik, doğallık ve samimiyet daha fazla önem kazanmaya başlıyor.
İnsanları eskisi kadar kafaya takmamayı öğreniyor ve herkes gibi olmaya-düşünmeye mecbur olmadığınızı çok daha iyi fark edebiliyorsunuz.
Yaşadığınız tecrübeler sayesinde empati kurma oranınız artıyor.
İnsanları farklılıkları ile kabullenmenin en büyük özgürlük olduğunu anlıyor ve zorla ne kimse için değişmeye çalışıyor ne de kimsenin değişmesini bekliyorsunuz.
Eskiye oranla daha tahammüllü ve hoşgörülü olup insanlara eskisi kadar öfkelenmiyorsunuz.
+1 yazmaya gerek yok yazarken aynı şeylerden bahsedicektim:=))

Ben 30lu yaşlarımı çok sevdim mesela çoğu bayanlarda 30 yaş sendromu var kız kardeşim 30 oldu aman tanrım ortalığı yaktı psikolojisi bozuldu resmen ay ben 30 mu oldum 30 lu yaşlara mı başladım resmen delirmek üzereydi neyse ki akıllı bir ablası var iki üç tatlı sözle kendine geldi herşeyi kabullendi ama kabullenemediği bir şey vardı ama sen benden küçük duruyorsunnnnnnn:D onu da şöyle hallettim ki yalan değil gerçekçi sözlerle sen kapalısın sen annesin biraz daha olgunluk ve ağırlık var üstünde ondan sen benden daha büyük durabilirsin ama benim küçük annemsin ...Bizde evin en büyüğü en küçüğü gibi en küçüğü en büyüğü gibi ;)

Ben 30lu yaşlarımı çok sevdim mesela çoğu bayanlarda 30 yaş sendromu var kız kardeşim 30 oldu aman tanrım ortalığı yaktı psikolojisi bozuldu resmen ay ben 30 mu oldum 30 lu yaşlara mı başladım resmen delirmek üzereydi neyse ki akıllı bir ablası var iki üç tatlı sözle kendine geldi herşeyi kabullendi ama kabullenemediği bir şey vardı ama sen benden küçük duruyorsunnnnnnn:D onu da şöyle hallettim ki yalan değil gerçekçi sözlerle sen kapalısın sen annesin biraz daha olgunluk ve ağırlık var üstünde ondan sen benden daha büyük durabilirsin ama benim küçük annemsin ...Bizde evin en büyüğü en küçüğü gibi en küçüğü en büyüğü gibi ;)
Kırklı yaşlara gelince etrafta yaş kompleksi olan birileri varsa işin çok daha zorlaşıyor fakat benim çevremde yok çok şükür ve herkes yaşı ile hem barışık hem de değişimi kolay kabulleniyor.

Annemi hep elestirirdim cirkin cirkin cicekleri eve aliyor diye, simdi kendim yapiyorum ayni seyi, ustelik onlarla konusuyorum. Doga sevgisi, hayvan sevgisi, bebek sevgisi bunlar benim icin.

Annemi hep elestirirdim cirkin cirkin cicekleri eve aliyor diye, simdi kendim yapiyorum ayni seyi, ustelik onlarla konusuyorum. Doga sevgisi, hayvan sevgisi, bebek sevgisi bunlar benim icin.
Çiçekler ile konuşmak çok ayrı bir şey ...
Bir anım var bir sabah işyerine geldim çöp bidonunun olduğu yerde 5 tane orkide sıralamışlar muhtemelen yan tarafta ki işyeri çiçekleri dökülünce çöp mantığı kıyamadımmm aldım konuştum temizledim şimdi mi o çiçek tekrardan dallarından tomurcuklar vermeye başladı heyecanla ne renk açıcak diye bekliyorum sevgimi aldı ve bana sevgi verdi:)

raki hala ayni raki, deniz hala ayni deniz, kabak hala ayni kabak.
bu ara güney kore filmlerine cok dustugumden midir nedir, genellersek genclik yillari insanın daha cok gözlemledigi, arandigi, daldan dala atlayarak da detaylari kacirdigi bir donem
durdurabilecegini sandigi zaman icerisinde kendisi duramadigi icin...
Icten cok disa egilim var.
Büyümek, disini icinden daha az umursamayi ögrenmek olabilir,
hatırlamaya deger olanin beyaz bir tisört, siyah bir file coraptan cok, yanindakinde müthis bir -aynılıgını fark etme- hissine evrilmesi örnegin.
Ac bir hevesle biriktirdigin her seyi arttirmaya degil de, onlari sindirmeye izlemeye donmekten midir nedir yas aldikca yavasliyor insanlar.
Alip basina bi ege kasabasina yerlesmek istiyorlar. Toprakla ugrasmak, belki kedi beslemek, oturup torun sevmek gibi sakinlik dusuyor.
Cafcaflı mekanlarda boy gostermektense sahil kenari taburesinde günesin tenini yakisini hissetmek gibi.
yasam, techno bir muzikse yaslilik ona atilmis droptur!
:)

Bende icsellesmis bi korkudur yaslilik. 19 umdan itibaren dogum gunlerimin israrla gozume sokulmasini sevmem

Son düzenleme:
Henüz yaş aldım bunu yapmayı özledim gibi bir yaşta değilim.
Aksine istediğim her şeyi yapabildiğim yaştayım.
Beş yıl önce ne seviyorsam şu an hala seviyor ve yapabiliyorum.
ya da beş yıl önce terk ediliyordum, şu an hala terk ediliyorum.

Aslına bakılırsa çok garip.
Büyüdükçe yalnızlığı sevmeye başladım, sadeliğin büyüsüne kapıldım.
Daha az konuşmayı, daha çok dinlemeyi öğrendim ve sevmeye başladım

Kitap okumayı hep sevmişimdir ama 30'dan sonra ayrı bir sevdim, tek başıma yürüyüş yapmak şu sıralar en sevdiğim şeylerin başında geliyor

bence kendini de sevmeye başlıyorsun. bir yandan uğraşıyorsun kendinle ama öte yandan bu uzun yolculukta her ne olursa olsun yanında bulabileceğin tek kişinin kendin olduğunu biliyorsun. değiştiremeyeceğin şeyler için debelenmektense değişme ihtimali olan şeyleri daha güzel değiştirmeye çalışıyorsun. kendin için olan her yorgunluk tatlı geliyor. dert yanmaktan başka bir şey yapmadığın o yaşlarına dönüp bakınca bütün o yorgunluğun seni sen yaptığını fark edip sıkıntıları kabulleniyorsun... garip bi şey yaş almak, her şey değişiyor. hiç değişmediğini düşünsen de ilk kendine bakışın değişiyor. bence çok değerli... ama ben bu konuya kabak tatlısı yazmaya gelmiştim, duygusala bağladım... pms dönemi ilk dakikadan beni yönetmeye başladı...

Zamanımı ve kendimi daha çok sever oluyorum gün geçtikçe.

Annemi daha cok seviyor ve anliyorum kadin hakliymis her sozunde ögütlerinde

Son düzenleme:
Geri