Yasemin Ergene Kimdir ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sanatçılar
Yasemin Ergene Ocak 1985 tarihinde Almanya da doğdu.
3 Yaşında ailesiyle Tekidağ' ın Mürefte kasabasına geldi.
15 Yaşında iken Gaye Sökmen Ajansının düzenlediği
Elite Model Look yarışmasına katıldı ve ilk 10' a kaldı.
2003 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışmasına katıldı ve ilk 10' a girdi.

Liseyi bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanar Merkezi' nde oyunculuk eğitimi aldı. "Ah Be İstanbul" ve son olarak da "Çocuğun Var Derdin Var"dizisinde oynadı ve çok beğenildi. Bundan sonra hep oyunculuğa önem verdi. Tekirdağ şivesiyle konuştuğu için Can Gürzap' dan diksiyon dersleri aldı.

Yasemin Ergene 2005-2006 yılında çekilen Aşk Oyunu isimli dizide Ekin karakterini canlandırıyor.

Fizisel Özellikleri

Boy : 1.74
Kilo : 49
Göz : Ela
Saç : Açık Kahverengi
Beden : 36
Ayakkabı : 39

Filmografi:

Doktorlar: Ela 2006

Aşk Oyunu: Ekin 2005

Ah Be İstanbul: Esra 2004

Çocuğun Var Derdin Var: Sibel 2004

Vizontele Tuuba: 2003

Koçum Benim: Eylül 2002

Babam Adam Olacak:Yeşim

22 Ocak 1985 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Yasemin Ergene ünlü Türk dizi,tiyatro ve sinema oyuncusudur.Güzel oyuncu ayrıca mankenlik de yapmaktadır.Yasemin Ergene evli ve 2 çocuğu vardır.

Boy : 174 cm

Kilo : 57 kg

Doğum Yeri : Hamburg/Almanya

yasemin_ergene-5.jpg

Dizi dünyasının tanınan isimlerinden birisi olan 2002 yılında başladığı aktif kariyerini 2011 yılında kısmi olarak, evliliği nedeniyle sonlandıran – ara veren Yasemin Ergene 1985 tarihinde Hamburg’ta dünyaya gelmiştir. Almanya’da çok kısa bir süre bulunduktan sonra Türkiye’ye dönen ve oyunculuk çalışmalarına başlayan Ergene, sinema ve dizi oyunculuğu yanı sıra tiyatro oyunculuğu ve mankenlikte yapmıştır.

Aşk Oyunu ve Doktorlar gibi yapımlar ile tanınıyor olsa da 2002 yılında kariyerine Koçum Benim dizisinde canlandırdığı Eylül karakteri ile adım atmıştır. Bugün popüler olan pek çok ismin ilk kez yer aldığı yapımlardan birisi olan Koçum Benim dizisinde Tarık Akan gibi isimler ile kamera karşısına geçen Ergene, ilerleyen dönemde daha etkin roller üstlenmiştir.

2002 yılında yer aldığı Koçum Benim dizisinden sonra 2003 yılında Vizontele Tubaa filminde Aynur karakteri ile kısa bir rol üstlenmiş, sinema deneyimini de bu film ile yaşamıştır. 2004 yılında Çocuğun Var Derdin Var isimli dizide Sibel karakteri ile ekranlarda beğeni toplayan oyuncu, 2005 yılında yayınlanan Aşk Oyunu dizisinde canlandırdığı Ekin karakteri ile çıkış yakalamıştır.

2006 – 2010 yılları arasında Show TV’de yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Doktorlar dizisinde Ela Altındağ karakteri ile ekranlara dönen oyuncu aynı tarihlerde İzzet Özilhan ile evlendikten sonra kariyerine kısmi olarak ara vermiştir.

Geri