A
aXi
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Skala, Santral İstanbul'dan gerçekleştirdiği canlı yayınında, gazeteci ve televizyoncu Yaşar Gürsoy'u ağırladı. Gürsoy programda, yeni çıkan "Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker"i kitabını anlattı.
Kitapta ayrıca, Atatürk ile Nuri Conker'in daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafları da yer alıyor. Yazım aşamasının 7 ay sürdüğünü belirten Gürsoy, kitabın tamamen ortaya çıkmasının ise, 1.5 sene sürdüğünü söyledi. Dostluk kavramına önem verdiği için böyle bir kitap yazmak istediğini belirten Gürsoy, "İlk kitabımda konu dostluktu, onu yazarken bir anda Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kişinin gerçek dostunun olup olmadığını düşündüm ve Atatürk'ün çocukluk yıllarına dönerek araştırmaya başladım sonucunda da Atatürk'ün bire bir hayatı içinde Nuri Conker'in dikkat çektiğini gördüm" diye konuştu.
Gürsoy programda, Nuri Conker'in, Atatürk'e ismiyle hitap eden tek kişi olduğunu ve devleti için bir çok başarı elde etmiş bir devlet kumandanına adıyla hitap etmenin çok önemli olduğunu söyledi. Kitabı yazarken ticari kaygısının olmadığını da belirten yazar, "Atatürk ilkelerine bağlı bir insan olduğum ve dostluk kavramına önem verdiğim için bu kitabı borcumu ödediğimi düşünerek yazdım" dedi.