BirDevrinSonu
Üye
-
-
-
-
-
Bir gün İmam-ı Azam hazretlerine inançsız biri gelir ;
"Sana birsey soracam der"
İmam-ı Azam Hz. :,,buyur sor bakalım "der
Adam :"Kuran’da herşey varmı, herşey yazarmı "diye sorar
İmam-ı Azam Hz. ise:,,tabi ki hersey yazar Kuran’da der"
Bunun üzerine adam "söyle bakalım 1 kilo undan kaç ekmek çıkar,bu da yazar mı Kuran’da "der
İmam-ı Azam ordan geçen fırıncıya; Hasan oğlum bir kilo undan kaç ekmek çıkar diye sorar"
Hasan’da şu kadar diye cevap verince,İmam-ı Azam döner bu kişiye
-Bak şu kadar ekmek çıkar der...
Adam:"ama ben Kuran’dan delil istedim hani nerde yazıyor bu Kuran’da... Bak işte demek ki Kuran’da herşey yok der...
İmam-ı Azam Hz.de" tamam işte deyip şu ayeti okur"
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلاَّ رِجَالاً نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
Eğer Bilmiyorsanız,İşin Ehline Sorun.....
[Nahl Suresi/43]
Arkadaşlar ne kadar manidar bir menkibe değil mi ? Hayatta sadece profesörler’in yaşantı şekillerine veya Kişisel Gelişim adına yazdıklarını okumak yetmez. Allah Dost’larının yaşantılarına daha çok bakmak gerekir.
RABBİM onlar gibi yaşamayı bize nasip eylesin.
"Sana birsey soracam der"
İmam-ı Azam Hz. :,,buyur sor bakalım "der
Adam :"Kuran’da herşey varmı, herşey yazarmı "diye sorar
İmam-ı Azam Hz. ise:,,tabi ki hersey yazar Kuran’da der"
Bunun üzerine adam "söyle bakalım 1 kilo undan kaç ekmek çıkar,bu da yazar mı Kuran’da "der
İmam-ı Azam ordan geçen fırıncıya; Hasan oğlum bir kilo undan kaç ekmek çıkar diye sorar"
Hasan’da şu kadar diye cevap verince,İmam-ı Azam döner bu kişiye
-Bak şu kadar ekmek çıkar der...
Adam:"ama ben Kuran’dan delil istedim hani nerde yazıyor bu Kuran’da... Bak işte demek ki Kuran’da herşey yok der...
İmam-ı Azam Hz.de" tamam işte deyip şu ayeti okur"
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلاَّ رِجَالاً نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
Eğer Bilmiyorsanız,İşin Ehline Sorun.....
[Nahl Suresi/43]
Arkadaşlar ne kadar manidar bir menkibe değil mi ? Hayatta sadece profesörler’in yaşantı şekillerine veya Kişisel Gelişim adına yazdıklarını okumak yetmez. Allah Dost’larının yaşantılarına daha çok bakmak gerekir.
RABBİM onlar gibi yaşamayı bize nasip eylesin.