Yaşamınızda önceliğiniz, mükemmeliyetçi olmak mı yoksa mutlu olmak mıdır?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Hayatın her alanında her şeyin mükemmel olmasını isteyen insanlar vardır. Sürekli bu çaba içerisinde kendilerine ve çevresindekilere bunun stresini yaşatırlar.

Oysa ki hayatın akışı hep bir düzen içerisindedir. Bu akışa müdehale etmek de yalnızca biz insanlara özgü bir durum sanırım. Planın üzerinde bir plan vardır derler ya işte o planın dışına çıkıldığında çıldıran insanlar var. Her şey sizin kontrolünüzde olamaz bunu kabullenin derim.

Mükemmeliyetçi olayım derken kendinizi bu kadar heba etmeyin çünkü mutluluk ufak şeylerde gizli tabiki görebilenler için. :)

Mükemmeliyetçi olmak, bir şeyler kafamda ki kadar harikulade olmadığı zaman mutlu olamam. Detaylar önemli, şüphe beni mutsuz huzursuz eder. Tüm soruların cevabı, sorunların çözüme ulaşması gerek.

Mükemmeliyetçi diyeceğim
Bazı prensiplerim var
Olmayınca mutlu olamam

Mutluluğa giden yol her insan için farklı olabiliyor. Mükemmeliyetçi olduğu için mutlu olanlar olabilir. Ya da tembel olduğu için mutlu olanlar. Yaptığımız şeyleri " mutlu olmak " için yapmıyor muyuz ? Sonuçta geriye tek seçenek olarak önceliğimiz mutlu olmak kalıyor.

Yazgıcığım,

Kendi adıma mükemmeliyetçiyim ve bu uğurda çok şeyi feda edebilirim çünkü belli standartların altına inmek beni zaten huzursuz, mutsuz eder. Kaliteyi önemsiyorum fakat bu para ile elde edilen bir kalite değil elbette...
Kısacası olmazsa olmazlarım var ve detaycı yapım sebebi ile o kriterleri yakalamam gerekiyor. Yakalayamadığım durumda ise ortamdan uzaklaşmayı seçerim. Koşulları olduğu gibi kabul ettiğim durumlarda da o koşullar içinde kendimce mükemmel olanı hedeflerim yani benim için bazen çok zor bazen de yıldırıcı bir süreçtir.:)

Son düzenleme:
Huzurlu olmak. Hayattaki her şey arızidir. Ne sonsuza dek mutluluk ne de sonsuza dek hüzün vardır.

sen daha yazdıklarını bile
birilerinin hal harekat ve tavırlarına göre belirliyorsun
gelmiş özgürlükten bahsediyorsun
önce bi kendin ol
sonra belki karma olursun
haha

Ben bu soruyu mükemmeliyetçilik olarak değil de, haklı olmak mı mutlu olmak mı istersiniz diye duymuştum...
Fakat cevabım iki durumda da aynı. Mutlu olmak isterim. Özellikle işler/tartışmalar sarpa sardığında bu cümleyi hatırlatmaya çalışıyorum kendime... Haklı olmak mı, Mutlu olmak mı önemli?

Karakterim gereği ikiside var gibi biraz :) Ama bu ara kendimi frenleyerek huzur ve mutluluk diyorum.

Mutluluk bazen türlü kusurları veya problemleri görmezden gelmeniz için bir sebeptir. Bazen de o problemler düzeltilmeden mutlu olmak mümkün değildir. Ama her şeyin kusursuz olmasını beklemek çok ütopik bence. Olmaz çünkü. Problemler çıkar, bazılarını siz dışında kimse fark etmez bile. Bazılarını herkes fark edebilir. Ama bu problemler çıkabilir ve çıkacaktırlar da. Hazırlıklı olup yaşadığın anı mahvetmemek varken kendini kapatıp her şeyi berbat edesin ki?

Kime göre mükemmel?
Herkesin algısı farklı
Elinde olanla mutluysan kafi

Geri