Yaşamak ''bir daha '' değil

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gözlerimi açtım Yapışkan göz kapaklarının ardında uyuşuk bir bedenin içinde buldum kendimi Gün doğmuştu Sabahın tazeliği kaybolmuştu Seher vaktinin çiğleri kurumuştu Fecrin cıvıltıları susmuş şehir homurtuları başlamıştı Güneş benden önce uyanmıştı

Nasıl da imrenirim böylesi vakitlerde , güneşin henüz doğmadığı yerlerde olanlara Şimdiki pişmanlığımı alıp yanıma , Atlas okyanusunun ucunda bir ıssız adaya atmak isterdim kendimi Henüz güneşin doğmadığı o yerde , heyecanla sabah namazı vaktini bekleyenlerden olmak için neler vermezdim Şimdi haritanın o yerinde olamakla , öylesine tatlı bir bekleyişin kagramanı olacaktım ki Öylesine kârlı bir secdenin eşiğinde duracaktım kiÖylesine derin bir huzurun eşiğine baş koyacaktım ki
Kaçırdım Bir daha yetişemeyeceğim kadar uzakta artık bugünün seher vakti Hüsran''Göçtü kervan , kaldık dağlar başında'' Sofra kaldırıldı Dostlar dağıldı Kutlu alışveriş tezgahı toplandı Gül tazeliğini yitirdiKuşlar lâl oldu Bir daha içinde olamayacağım o vaktin Asla o vaktin secde edeni olamayacağım Herkesi uykuda bırakıp alnını sonsuz bir uyanıklıkla secdeye koyanlara eşlik edenlerden sayılmayacağım O vaktin uyanığı yazılmayacağım ebediyen Geç kaldımSanki şimdi vaktin sahtesine kaldım Sanki varlığın kucağından kovuldum Üvey oğluyum vaktin Sığlaşıyor her şeyKazaya uğruyor namaz Secde uzağında kalıyor alnım Seccadem beni tanımıyor gibi Gövdemin değdiği yerler soğukÇırpındıkça yanan ir pervane gibi yüreğim Coştukça kül oluyor Yakınlık vaad etmiyor hiçbir köşe

Bir yanım ağlıyorken, diğer yanım susturmaya çalışıyor Bir yanım kanarken diğeri kabuk bağlıyor Savunmam hazır : '' Bir sabahı kaçırmaktan ne çıkar? Nasılsa dün kaçırmamıştın Önceki gün de Bu sabah olmadıysa yarın sabah var Üzülecek ne var!'' Ama ''hayatımın olayı bu'' diyor içimden daha cılız bir ses '' Ya şimdi ya hiç''

'' Şimdi'' o kadar sahici ki, '' sonralar '' da '' önceler '' de hiçe iniyor onun sahiciliği karşısında Şimdi diyebildiğim dünün kopyası değil Şimdi diye yaşadığım yarının gölgesi,müsveddesi , denemesi değil Bana '' bugün'' ümü veren , hiç yoktan veriyor Hç ummadığım halde veriyor Hiç hak etmediğim halde hediye ediyor '' Bugün dünkü nefeslerinin kopyasıyla idare et! '' demiyorBugün , yine ama yeniden çalışıyor kalbim Kanım terütaze bir heyecanla dolanıyor '' Yarın nasılsa sana rızık vereceğim, bugünkü suyunu , ekmeğini, nefesini yarına erteliyorum Bana biraz vade tanı '' demiyor '' Günlerce baktın gözlerinle , bugünde görmesen ne çıkar!'' sıradanlığıyla muhatap olmuyor bana Bugünde ilk defa görüyorum Dün de ilk defa gördümYerın da ilk defa görüyor olacağım
Bugün dudağım orjinalDünkü dudağın note tasdikli fotokopisi ile konuşmuyorum Bugün yüzüm taptaze Yarın da yüzüm olacak nasılsa diye, yüzümü aynalardan saklınmaya kalkmıyorum Bugün sözüm yine bi'tane İlk defa konuşuyorumBugün parmaklarım olması gereken yerde Eskiz değil parmak uçlarım Deneme yanılma ile ayar ediyor değilim sözlerimi Eğreti değil saçlarımİlk defa olurcasına taze Bir defalığına olurcasına sıradışı Bir daha hiç gelmeyecekmiş gibi - ki gelmeyecek - olağanüstü ve özenliHep yineHepyeniHep yeniden

Göğün altında biricik varlığım Her ana, el üstünde tutuluyorum Her an, özenilmiş bir varlığın göğsüne ağırlanıyorumHer saat başı baş köşeye oturtuluyorumYedekte bekletilmiyorumAsil ve özgün nefesler alıp veriyorum

Şimdi kaçırdığım, sabahlardan bir sabah değil, hayatımın biricik sabahıBir daha gelmeyecek Bir daha gidilmeyecekBir daha tekrarlanmayacak Gelirse ve gidebilirsem , bir başka sabahım daha olacak belki İçinde sonsuz teşekkürlşe duracağım taze bir sabah Eşiğine tanımsız bir minnetle baş koyacağım yeni bir sabah'' Bir sabah daha'' değil, sadece ''bir sabah'' Biricik sabah Bi'tane sabah

Hiç kimseye , hiçbir şeye '' bir daha '' muhatap olmayacağımı bilerek , bir kereliğine muhatap olanlara ne mutluVarlığın orjinalYüzün orjinalSöün orjinalBakışın orjinalSadece bir kereNe daha önce oldu böylesi, ne de daha sonra tekrarlanacak Bir kere varsınBir daha olmayacaksın şimdinin içinde
Öyleyse özen borçluyum secdeyeÖyleyse, özen borçluyum sevdiklerimeÖyleyse, özen borçluyum kendime Sadece bir kereliğine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri