Yaşama Bakışı Değiştirebilen Kitaplar Denince; Aklınıza Gelen Kitaplar?

Konu sahibi son olarak 1740 gün önce görüldü
Siddhartha :emoji_100:
Okumadıysanız okumalısınız mutlaka.

Yıllar evvel Fatih İtfaiye dolaylarında sahaf Hüseyin abinin önerdiği Panait Istrati'nin Hayat Yollarında adlı kitabı. Kitabın dili oldukça basit ama kurgudan uzak ve yaşanılan acı, tatlı olayları derinden hissettirmesiyle insanda çok farklı duygular uyandırabiliyor. Bu vesileyle başta Hayat Yollarında ve Arkadaş olmak üzere bütün Istrati kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. İnsanda farklı duyguları uyandırmasıyla, insanı o coğrafyaya yerleştirmesiyle damakta çok hoş bir tat bırakan kitaplardır.

Das Kapital _ Karl Merks
Bir çok insanın bakış açısını değiştirmiş ve milyonlarcasının da hayatını karartmıştı.

Sefiller etkilemişti beni. İlk okuduğum roman.

10228067041330.jpg

İlk aklıma Faust geliyor. Devamında Kara Kitap diyebilirim.

Bir de ilk karakterin oturmaya başladığı ortaokul yıllarda okuduğumdan mıdır nedir, Simyacı ve Martı Jonathan Livingston diyebilirim.

Bir de Radi Fişin “Ben de halimce Bedreddinem” i.

Cernişevski - Nasıl Yapmalı

Bir Rus narodniğin senelerce hapis yattığı esnada yazmış olduğu mükemmel ötesi roman. 2 ciltten oluşur ve okuyucuyla sohbet edip ona farklı bir dünya penceresi sunar. Başta Lenin olmak üzere çoğu aydını etkilediği söylenir. Beni de çok etkilemiş ve farklı bir algı oluşturmuştur. Tavsiye ederim.

Cernişevski - Nasıl Yapmalı

Bir Rus narodniğin senelerce hapis yattığı esnada yazmış olduğu mükemmel ötesi roman. 2 ciltten oluşur ve okuyucuyla sohbet edip ona farklı bir dünya penceresi sunar. Başta Lenin olmak üzere çoğu aydını etkilediği söylenir. Beni de çok etkilemiş ve farklı bir algı oluşturmuştur. Tavsiye ederim.
Yine böyle şiddetle tavsiye etmiştin, yayınevi değişikliği ile alakalı edinme sorunu vardı. Koca şehirde bulunca mutlaka arayın diye sahaflara bile haber bırakmıştımda aylar sonra fuarda bulabilmiştim. Vera' nın aşkları ve dönemin gençliği üzerinden 19. yy Rusyasının ve ekonomik ve toplumsal yapısını irdeleyen bir başyapıt. Yeniden teşekkürler.

Böyle büyük değişim yaratmasa da "Çizgili Pijamalı Çocuk" kitabı benim kalbimi acıtmıştı.

Geri