Yaşam Felsefesi

Konu sahibi son olarak 626 gün önce görüldü
Hayatın tadını cıkarmak varken neden boş yere kürek sallayalım ki.Geçmişte milyarlarca insan akıntıya karşı gitmeye çalışmışlar ama vardıkları nokta hep akıntı sonundaki kocaman golette yasayan balıkların yanı olmus..Er yada geç bizde o akıntı sonundaki golete varıcagız. Bizde balıklarla beraber onların hayatını sureceğiz. Zaman gelıcek birisi olta atıcak bizde balıklar gibi oltaya gelıcegız. Sanslıysak tavada lezis bir yemek olmaktan kurtlur kucuk bir akvaryumda yasamaya devam ederiz.
Çevreye insanlara bakıyorumda ne kadar cok dertlı sıkıntılı insanlar var.Yürürken yüzleri yokmus gibiler. Sanki çıldırmıslar ne yapıyor bu insanlar nereye gidiyorlar. Dünyanın gelip gecıcı oldugunu bılmıyorlarmı. Yasadıgı andan keyıf almaktansa neden daha uzun vadelı planlar kurup,tam mutlulugu yasadıklarını sandıgı anda ölüp giyorlar.
İnsan işte hep sıkayetcıdır hayatından kendını. Gecmıslerını ozlemle anarken gelecege hep umutla bakarlar ama yasadıkları andanda sureklı sıkayet ederler. Akıntının sonundaki mılyarlarca insanın toplandıgı golete duseceklerınden haberleri bile yok.
Ben günümüdeki yasamdan bunu anladım. Aspurçe,hayatı degıstırmek yerıne var olanı yasamalıyız kanımca.
Sevgiyle kalın..

ilk felsefe tanışmam liseye tekabul etmekte yaşam felsefem askerden sora değişti.bazılarının kii çalış çalış çalış bazılarının ki ye ye ye.. hayat felsefesi bir kac kelimeye tıkıştırılmaz 1-2 cümleyle ifade edilebilesi mümkün değil.ama önemli olan pozitif bir düşünce olması ve hayata geçirebilmektir.

ilk felsefe tanışmam liseye tekabul etmekte yaşam felsefem askerden sora değişti.bazılarının kii çalış çalış çalış bazılarının ki ye ye ye.. hayat felsefesi bir kac kelimeye tıkıştırılmaz 1-2 cümleyle ifade edilebilesi mümkün değil.ama önemli olan pozitif bir düşünce olması ve hayata geçirebilmektir.
ben felsefeyı oldum olası sevmemısımdır ustadım bana felsefık bır dusunurun ısmını soyle yada onun bır sozunu yaz desen yazamam bana x+y=z yi sor sana sonucunu soyleyeyım.
Hayata dair goruslerım hep pozıtıf yanda olmamıstır.karamsarlık uzerıne kurulmus on argılarla dolu ıcıne kapanık bır zıhnıyetı benımsemısımdır. Zamanla bunların hepsını yendım. Bunda benım ıcın ıcın dunyanın en onemlı ınsanları olan dostum kardesım dedıgım ınsanların katkısı cok buyuk.
Bence yasam felsefesı kısıye gore degısır kımıne gore 2 kelımeyle anlatırlırken kımıne gorede kıtap olur.onemlı olan ne kadar yazdıgımız veya ne kadar dusundugumuz degıl neyı anlatmaya ıma etmeye calıstıgımız degılmı.
Ben pozıtıf bır ınsanım dunyavı zevkler yada mutluluklardan yana olmaktansa daha ruhanı, manevı, mutlulugu ,huzuru bulmaktan yanayım.
Senın yasamsal dusuncen nedır nerede yanlıs yapıyor ınsanlar sence?

PRoFessoR senin karamsar bir insan olduğuna kesinlkle burdaki görüşümle pek inanasım gelmiyor nedense yalnız insanların başından geçen belirli bir zaman dilimi vardır büyük olasılıkla.felsefeyi kim sever ki hoca kalkar sana sorar göz önündeki sandalyenin orda olduğunu bana kanıtla der buyur burdan yak gelde felsefeyi sev insanlar felsefeyi değil ona dair yazılanları seviyor bence bide olasılıkları unutmamak gerek.arkadaş dost kardeş bu hayatta çok önemli kardeş abi dediklerimden biliyorum .
insanların yanlışları kendine fakat düşüncem örneklemek gerekirse maçın eğlenmek için olduğunu bilmesine rağmen galeyana gelip ortalığı ateşe verenler kan gölüne çevirenler.
daha minicik çocuğa tecavüz edenler.müslüman olduğunu iddia edip can alanlar bu gruba girerler.çoğumuz pozitif insanlarız hayata bakış açımızda bu değişim gösterebiliyor hayat şartları adaletsizlikler vs vs vs..manevi ruhi mutluluktan kastını doğru anladıysam şiddetle katılıyorum sana

PRoFessoR senin karamsar bir insan olduğuna kesinlkle burdaki görüşümle pek inanasım gelmiyor nedense yalnız insanların başından geçen belirli bir zaman dilimi vardır büyük olasılıkla.felsefeyi kim sever ki hoca kalkar sana sorar göz önündeki sandalyenin orda olduğunu bana kanıtla der buyur burdan yak gelde felsefeyi sev insanlar felsefeyi değil ona dair yazılanları seviyor bence bide olasılıkları unutmamak gerek.arkadaş dost kardeş bu hayatta çok önemli kardeş abi dediklerimden biliyorum .
insanların yanlışları kendine fakat düşüncem örneklemek gerekirse maçın eğlenmek için olduğunu bilmesine rağmen galeyana gelip ortalığı ateşe verenler kan gölüne çevirenler.
daha minicik çocuğa tecavüz edenler.müslüman olduğunu iddia edip can alanlar bu gruba girerler.çoğumuz pozitif insanlarız hayata bakış açımızda bu değişim gösterebiliyor hayat şartları adaletsizlikler vs vs vs..manevi ruhi mutluluktan kastını doğru anladıysam şiddetle katılıyorum sana

üstadım karamsarlık konusunu acıcak olursam basıma dusen bır damla suyu sanki bir kova su dokulmus gıbı dusunurdum yanı kendımı hep kotuye en kotuye hazırlardım. Buda bende en ufak olumlu bırseyde paha bıcılemez bır mutlululuga vesıle oluyordu.
Bize bu dunyada bır zaman verıldı ve bu zaman dılımınde neler yapıcagımıza hur irademızle karar verme yetenegı tanında.mesela bır balık orenegı daha verıcek olursam ;akıntıya kapılan ıkı balık dusunelım bunlardan bırısı kendını serbest bırakmıs bosluga dogru gıderken dıgerı bır kaya parcası bulup onunla mucadele edıyor ama sonucta ıkısı aynı akıntı sonundakı bosluga dusucek akıntıya bırakmıs balık once duserken dıgerı ondan bırazdaha gec dusuyor.sonları hep aynı olucak ama kayayla mucadele eden balıgın en azından anlatıcak bır anısı olucak.ben bunu yaptım ben bunun sefasını yada cefasını surduk dıyebılecek.
Hayat cok kısa degılmı ustadım ıyı degerlendırmek gerek. Deniz Gezmişinde dedıgı gıbı"dunyada ne kadar sure yasadıgın degıl gerıde neler bıraktıgındır onemlı olan"
umarım bu dunyada ıyı anılırızı hatırlanırız yuce yaradanın karsınada guzel bır amalle cıkarız.:)

üstadım karamsarlık konusunu acıcak olursam basıma dusen bır damla suyu sanki bir kova su dokulmus gıbı dusunurdum yanı kendımı hep kotuye en kotuye hazırlardım. Buda bende en ufak olumlu bırseyde paha bıcılemez bır mutlululuga vesıle oluyordu.
Bize bu dunyada bır zaman verıldı ve bu zaman dılımınde neler yapıcagımıza hur irademızle karar verme yetenegı tanında.mesela bır balık orenegı daha verıcek olursam ;akıntıya kapılan ıkı balık dusunelım bunlardan bırısı kendını serbest bırakmıs bosluga dogru gıderken dıgerı bır kaya parcası bulup onunla mucadele edıyor ama sonucta ıkısı aynı akıntı sonundakı bosluga dusucek akıntıya bırakmıs balık once duserken dıgerı ondan bırazdaha gec dusuyor.sonları hep aynı olucak ama kayayla mucadele eden balıgın en azından anlatıcak bır anısı olucak.ben bunu yaptım ben bunun sefasını yada cefasını surduk dıyebılecek.
Hayat cok kısa degılmı ustadım ıyı degerlendırmek gerek. Deniz Gezmişinde dedıgı gıbı"dunyada ne kadar sure yasadıgın degıl gerıde neler bıraktıgındır onemlı olan"
umarım bu dunyada ıyı anılırızı hatırlanırız yuce yaradanın karsınada guzel bır amalle cıkarız.:)

PRoFessoR dostum insanın bile bile yaptığı hataları yanlışları var dünya zaten bunun için var edilmedimi.derinlere dalcaz
dediğin gibi o zaman dilimi derslerle dolu önemli olan insanın bu derslerlerden bişeyler çıkartabilmesi Allah ayağına tiken batırmasın güzel insan :)

Geri