Virüs bize gelene kadar her şey güzeldi. Çok iyi tedbirler aldık

Umreden ve yurt dışından gelenlere karşı tedbir almadık. Sınırlarımızı korumadık maalesef. Yunanistan sınırındaki göçmenlere ne oldu, tarama yapıldı mı mesela?
Gerekli tedbiri hala aldığımızı düşünmüyorum, bunda halkın da payı var. Umursamaz takılan kitle ciddi oranda gibi duruyor.
Devletin önceliği ekonomiyi korumak gibiydi ama gitgide bundan vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Yavaş yavaş genel yasak geliyor.
Bulgaristan, Filistin ve türlü ülkelere sağlık yardımı yapacağımıza kendimize dönsek artık. İktidarın bu düşüncesiz davranışları ve yanlış ekonomik politikası şuan devletin hamlelerini kısıtlıyor.
Çocukları ve gençlerin bir kısmını evde kalmaya yönlendirdik ama birçok kitle hala iş amacı ile dışarı çıkıyor, çıkmak zorunda maalesef. Devlet bu insanlara "Parayı siz düşünmeyin, sağlığınıza bakın." demedi. Demek de istemiyor. Ben hala çalışmasını durduran ciddi bir sanayi atağı duymadım, fabrikalar çalışıyor.
Uçak fiyatlarında vergiyi azalttım demekle de insanları evde tutamayız, zaten umursamazlar.
Kanal İstanbul'u ne olursa olsun yaparız diyenler, Suriyelilere bir 50 milyar dolar daha harcarız diyenler virüsle mücadele için yeterli kaynak koydu mu? Batacak diye dalga geçilen Avrupa'nın koyduğunun çeyreğini bile koyamadık. Koyduğumuz da zenginlere yönelik.
Net bir politikadan ziyade, bekle gör politikası uyguluyoruz. Sağlık bakanlığı iyi çalışıyor olabilir ama diğer kurumlarda tedbir eksiklikleri mevcut. Umreden gelenleri bile en son kafilelerde karantinaya alabildik.
Tanı süreci ve tedavi kısmını pek bilmem ama dün verilen sayı, bir önceki günden daha az tanı çalışması yaptığımızı gösteriyor. Hani artacaktı bu sayı bakan efendi? Yapılan tanıların %10'u virüslü çıkıyor. Yayılım hızı yükseliyor ve bu noktada halkın umursamazlığı da bir etken bence.