Yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Ben yaşadığım hiç birşey'den pişmanlık duymamış bir insanım, çünkü bedelini ödedim bir şekilde. bundan sonra, ayağını yere sağlam basmak gerekir. hayat tecrübesi insanı hatasız yapmaz ama savunmasız da bırakmaz.

işte Güçlü insan modeli getirin o azizi bana !

* yaptıgımız hataların sonucunda kendimizi kandırmak için söyledigimiz.
Söz aslında herkes hatalarından azda olsa pişmandır yeri geldiginde vicdanla birlikte ıgıl ıgıl sızlatır içimizi o sızlatma sırasında çevremize ve kendimize hiç pişmanlıgım yok hatalar benim dersimi aldım demekle yetindigimiz durumdur

* yaptığı hataların farkında olan insanın başkalarına karşı güçlü imajı çizmek için sarf ettiği cümle

Ne kadarda *Yaptiklarima pisman degilim desekte her hatadan sonra pisman oluruz.

Pişman olmaya heves mi birakirlar

Her pişmanlığa hata gözüyle bakmamak gerek. Pişman olduğum birkaç durum var zamanında zevk ile karar aldığım. Pişmanım evet,ama kararlarıma hata gözüyle bakmam.

Eğer hata, daha akıllı olmama yarıyorsa pişman olmak yerine kabullenmeyi seçiyorum.

Ben bu söylemi psikolojik olarak kendini rahatlamaya çalışan,egosu ile baş edemeyen kişilerde görüyorum zira bunu kullanan insanların çoğu daha piskinlesiyor ve ders almaktan ziyade "bosvermislik" sendromuna giriyor.

Yaşadığım bazı şeylerden pişmanım efendim diyebilmek erdem gerektiren cümle bence.

Olgunluk evresi tecrübelerle, tecrübeler ise kötü/yanlış kararlardan oluşurmuş.
Yani ;
Keşke yapmasaydım dediğim hiçbirşey olmadı ve pişmanda olmadım haliyle.

Ne kendine ne karsindakine olan saygisini yitirmediginin en guzel gostergesidir bu cumle.

öyle diyenleride biliyorum.. he he aynen öyledir.

Ya ben pişmaniye olarak doğmuşum aaaa

Geri