ßaşak
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
-
Yasa Kavımler neden yok oldu, neden aile icinde huzursuzluklar oluyor, neden esler bosanıyor bu olumsuz orneklerı cogaltabılırız. Sebebi su yaratılan kendını yaratıcıya benzemekten alikoyuyor ondan kacıyor onu tanımayı reddetıyor. Eger olumsuz bir durumla karsı karsıya kaldıgında tanrım benim yerimde olsaydı ne yapardı dıye dusunmeye baslarsan tabi bu illa olumsuz durum icin gecerli degil her kosul icin gecerli iste o zaman sonsuz bilge sana yardım eder tıpkı bir cocugun babasıni yada annesını ornek alması gibi bizler ahlakı ve toplumsal yasamımızda insanı deger alıyoruz halbuki olcu tanrıdır. Onun bakısıyla bakmayı ogrenır ve onun gibi olmaya calısırsak oda bize sevgisin koruyuculugunu yani kendinde olan her seyi sunar. Unutma olcu tanrı insan degil . Sadece gozlemle her seyin boyle olmasını ısteyen bizleriz sen ona yaklas ve bilge tanrı ol o bundan cok hosnut olacak .. Ne ekersen onu bicersin, yasa ve yasat, mutlu et ve mutlu ol. . Tanrının bakıs acısı ve yasaları var. Ornek alınan yaratıcı mutlak dogruların sahibi neye nasıl inandıgınla ilgilenmiyorum sadece kendi inancların dogruların sana deger versın cunku sen tanrının eserısın ve her seyden kıymetlısın oyleyse benlıgını bilgi ve tecrubelerınle analız et kendıni bastan yarat hosgorulu , merhametli vs vs hepsıni tanrının yasalarıyla olc ve duruma gore uygula. Cesaretlı ol ve acıma yardım isteyenın durumuna gore tanrıya yakısır sekılde yap. Acımasızlgınıda yine ona gore yap. Hayata ve ıcındekilere tanrıya davranır gibi yaklas ve davran. Hesap gunu bilginle ve ilahi askınla karsılan. Zenginlik insana gore olcu tanrının yanında hic ..Beni düşüneni düşünüp uyguluyorum.