Yaş ilerledikçe bazı şeylere geç kalma endişesine kapılmak

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Çocukluğumdan güzel yıllarım olmadı.
Cebimdeki paraya takmadan harcarım, Saat'e bakmadan gezerim diyorsanız, hayatınızı negatif etkileyecek rakamlardan kurtulmuşsunuz. Gerisi sade kuruntu.

Hayatın nerede biteceğini kimse bilemez, bu sebeple her yaşın değerini bilmek gerekiyor. Genelleme yapmak da mümkün değil çünkü koşullar herkes için eşit olmuyor. Ailesinden servet kalan bir insan ile çalışıp bir yerlere gelen insan için hayatın getirisi aynı olmayacaktır. Hedeflerinize geç kalıp kalmamanız da yaşınızdan daha çok yaşam koşullarına bağlıdır. Kimisi 30 yaşına gelmeden hedefine ulaşacak fırsatı bulur, kimisi ise bu fırsatı 50 yaşında yakalar.

Her yaşta her şey yapılamıyor ama sırf bu gerçek yüzünden karaları bağlamaya gerek yok. Değiştirilemeyecek şeyler için üzüldükçe, vakit varken yapılabileceklerin de farkına varılamıyor.

Sözün özü; geriye gidemiyorsak ileriye gidelim.pp

Bir tabir vardı Tolstoy’un Bisikleti diye. Hiçbir şey için geç değildir diye. Bence zaman dışında hiçbir şeye geç kalmıyoruz… Sadece etrafa kulaklarını tıkayıp hayallerini yaşaman gerekiyor…

Bir şeylere yetişmeye çalışmaktan, sürekli başka şeyleri kaçırıyoruz ki zaten.
Ama bu hayatın her döngü döneminde aynı.
Seçtiğimiz yolu pekte düşünmeden yürümek gerek sanırım.

Tabii ki bazı şeyler için geç kalmış olabiliyorsunuz ama bir çok şeyin de tam zamanı oluyor yaşınız.

Ünlü düşünür Kenan Doğulunun dediği gibi ; “Her yaşın bir güzelliği var, en güzel çağımdayım.”

Hic bir sey icin gec degildir dusuncesi de beni rahatsiz ediyor. Gercekci olmak lazim biraz hayatta.

Yas aldikca, sorumluluklardan dolayi zaman ayiramamak bir gercek. Yogun bir iste calisip ayrica cocuk veya anne/baba bakimi isin icine girince, o insanin kendinize eskisi gibi zaman ayirmasi biraz hayal olarak kaliyor. Ayrica, cogu insanin maddi olanaklari, bunu gerceklestirebilmesi icin uygun da olmayabiliyor.

Tabi ki bu karalar baglayalim, yas almamiza uzulelim demek degil. Ama durumun gercekciligini genc nesillere onceden anlatmakla baslayabiliriz. Kendilerine vakit ayirabilecekleri yillarda, bunu en verimli sekilde yapmalarini saglamak bir cozum.

Yas alan kisilerin de belki oturup, en onemli 1-2 konuyu oncelik hale getirmeleri lazim. Pismanliklarla bir hayat gecirmektense, o an icin yapilabilecek ne varsa, kalan azicik enerjiyi belki ona odaklamalari gerek.

Y kuşağı olarak en büyük sorunlarımızın biri küreselleşen dünya bazında arada kalmış, gerçekleri biraz flu gören bir kuşak olmamız sanırım.
Bizler çocukken çalışma hayatında X kuşağı vardi. Bu kusak daha ağır çalışır ve erken evlenirdi. 30unda 40ında çökerdi fakat artık işler böyle değil; insanlar 18 değil 30 yaşında evleniyor, 30 yaşında yavaş yavaş kariyerinde "olduğunu" hissediyor ve 40larinda değil 65inde emekli oluyor. Beslenme alışkanlıklarından tutun fiziksel ve bilişsel farkindaliklar bile değişti. Bedeninizi dinç tutacak tıbbi olanaklar gelişti. 30 yaşında, 40 yaşında ikinci ünisini bitirip 180 derece kariyerini değiştiren insanlar az değil.
Hayata geç kalmak tamamen değişti diyemeyiz belki fakat hayata geç kalma sınırı yükseldi diyebiliriz.

bazı şeylere geç kalınmış olabilir tabii ki, ama geçmişte kalmak, geriye dönük pişmanlık duymamak gerekiyor. yeni fırsatlar, atılması gereken yeni adımlar mutlaka olacaktır. olumsuzluklar bir tecrübedir neticede; geriye dönüp kaçırdıklarını kazanamazsın, ama yenilerini kaçırmamak için fırsatın var.

FB_IMG_1727684001965.jpg

Mesela bu fotografin üstünden tam 11 yıl geçmiş. 22-23 yaslarindaydim.
Herşeyi gördüm geçirdim.
Ama son yıl tam bir yıkıntı oldu.
Atacağım/atmak istediğim adimlara o kadar geç kaldığımı düşünüyorum ki.
En basiti şimdi hayatıma kimi alsam kimle bir yuva kursam gibi.
Ulan bu konuda psikolojim bozuldu, psikolog arkadaşımı görme vaktim geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 101902

Mesela bu fotografin üstünden tam 11 yıl geçmiş. 22-23 yaslarindaydim.
Herşeyi gördüm geçirdim.
Ama son yıl tam bir yıkıntı oldu.
Atacağım/atmak istediğim adimlara o kadar geç kaldığımı düşünüyorum ki.
En basiti şimdi hayatıma kimi alsam kimle bir yuva kursam gibi.
Ulan bu konuda psikolojim bozuldu, psikolog arkadaşımı görme vaktim geldi.
Anu konudan bagimsiz o kafatasi neden her yerde ?

Anu konudan bagimsiz o kafatasi neden her yerde ?
Burda o kafatası yok ama şöyle cevap vereyim ;
Bu kafatası benim hayatımı değiştirdi.
Hendek olaylarından tut büyük tarihi eser kaçakçılığının kilidini açtı bu kafatası.
4 tane baş papaz, 2 tane müze müdürü ve bir kaç arkeologu işinden etti.
Büyük bir sebeke çökertti gerçi o dönem benim de tüm çalışmalarımi imha edip tüm kapıları kapatmıştı ama bu kafatası benim şuanda sahip olduğum herşeyi bana verdi.
Maria koydum adını.
Videosu var onun. Atarım özelden

Burda o kafatası yok ama şöyle cevap vereyim ;
Bu kafatası benim hayatımı değiştirdi.
Hendek olaylarından tut büyük tarihi eser kaçakçılığının kilidini açtı bu kafatası.
4 tane baş papaz, 2 tane müze müdürü ve bir kaç arkeologu işinden etti.
Büyük bir sebeke çökertti gerçi o dönem benim de tüm çalışmalarımi imha edip tüm kapıları kapatmıştı ama bu kafatası benim şuanda sahip olduğum herşeyi bana verdi.
Maria koydum adını.
Videosu var onun. Atarım özelden
Nedir onu bu kadar özel kılan ? Merak ettim açıkçası

Kadınlar için hayat 40 dan sonra başlarmis bu durumda hiç birseye geç kalmış değiliz

Nedir onu bu kadar özel kılan ? Merak ettim açıkçası
Bunu o zaman ben özel bir konu olarak açayım. Açıklik getirecegim buna.
Beni bile neden siyasilerle karşı karşıya getirdi, kimler ne ile tehditler etti, kimler neyi başardı neyi basiramadi, kimler neden bana sıkmaya çalıştı ama beceremediler.
Hatta hangi yönetmenler bunu senaryoya dökelim çok güzel bir dizi oldular demesi.
Atiye dizisinde bile kimler beni aradı lan sen birşeyler mi paylastin demesi :)

Bugün ya da yarın açarım bir konu :)

Geri