yarış atınız olsa vereceğiniz isim

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
aaa, at,
benim yarış atı sahipliğine hep bi' ilgim vardı, dı demeyeyim yarış atım yok, var halen böyle bir ilgim.

Haram olsun, -haram olsun bana senden başkası... kehkeh-
Ne bileyim 29 tane filan yarış atım, ben küçükken KAFKASLI diye bir at vardı, Yavuzhan vardı efsane, Bold Pilot, TURBO vardı ya, haha, çok iyi, ve Grand Ekinoks... Grand Ekinoks biraz şey, burnu havada bir at, böyle herkesin sevip saydığı beğendiği ama, hani dersin ya, "bu biraz şeydir" dersin biri için, yarım adım geri atar ayağın, gidilmez yanına, bilemezsin tepksini, bu at da böyleydi,

abicim, at, yurt dışı yarış kazanıp geliyor, sonra atı Urfa yarışına koyuyorlar, şimdi Urfa'daki at buna ne desin,
ben şimdi Grand Ekinoks'um tamam mı, Triple Crown yapmışım, Urfa'da koşmam abi, Istanbul'da zor koşarım bu bir kibir değil ki, Gazi olur koşarım, Elagziğ 4. ayakta ben niye koşiyim abi ,benim seviyem değil yani artık,

neyse, güzel atların hepsi öldü...

Ü z ü c ü .

Atım olunca adını Mümkünat koyacağım, yarışseverler diyecek, bu kuponun gelmez mümkünatı yok, e niye diyecek ganyancı, diyecek ki, Mümkünat'ın yok... Mümkün At, gelmesi en mümkün at, kimseyi üzmez, görülür görülmez tek geçilen at, kesin gelir, Mümkünat.

Yarış atlarını sevsem de at yarışlarını sevmiyorum çünkü atlarına iyi bakanlar kadar zorlayanlar olduğunu da iyi biliyorum.

Kafkaslı anısına elbette bu ismi tercih ederdim ve beraberinde de yarışmadan, özgürce koşmasını sağlayacak bir ortam sağlardım.

Eskiden Arap atlarına Arap ya da Türk isimleri, İngiliz atlarına da İngilizce isimler koymak bir kuralı vardı ilgililerin. Şimdilerde Arap atlarında da görüyoruz ingilizce isimler. Tabi orjinleri ile de alakalı koyulan isimler. Aynı başarıyı gösterebileceğini düşünerek, şampiyon isimlerin yavrularına isim koyarken daha özenli davranılması gerekiyor. Arap atları genellike TJK haralarında doğduğu için isim hakkı Tarım bakanlığına ait oluyor ama İngiliz atları için söylenemez bu. Daha çok özel sahipleri isimlendiriyor.

Atımız var ve ismi Goşa :) bu sene anneliğe ayrıldı. Diliran'dan gebe, yavru bekliyoruz bakalım.
Aklımızda güzel isimler var yavru için, öncelikle sağlıkla doğsun.
Mastor güzel örnekler vermiş, at yarışı farklı bir tutku.

Ve tam şu an Efsaneat isimli at geldi ve kupon yattı :) yine favori kurbanı olduk.

Atımız var ve ismi Goşa :) bu sene anneliğe ayrıldı. Diliran'dan gebe, yavru bekliyoruz bakalım.

Ve tam şu an Efsaneat isimli at geldi ve kupon yattı :) yine favori kurbanı olduk.
Diliran ah çok yaşayabilseydi nice kupalarındanbahsediyor olurduk.
Sağlıkla büyüsün. Yavrularını görürsünüz umarım.

Diliran ah çok yaşayabilseydi nice kupalarındanbahsediyor olurduk.
Sağlıkla büyüsün. Yavrularını görürsünüz umarım.
Teşekkürler, evet. Çok erken sakatlandı maalesef. Zaten Goşa'da Gülercelerden çıkma, onlardan aldık. O da çok erken sakatlandı, artık yavrularına bakacağız, geçen sene Sertberk çektik tutmadı, bu sene tuttu bakalım. Çok sağ ol.

Teşekkürler, evet. Çok erken sakatlandı maalesef. Zaten Goşa'da Gülercelerden çıkma, onlardan aldık. O da çok erken sakatlandı, artık yavrularına bakacağız, geçen sene Sertberk çektik tutmadı, bu sene tuttu bakalım. Çok sağ ol.
Sertberk' te şanssızlardan. Devam edebilseydi Triple Crown görecek ilk Arap olacaktı. Gülerce kalitedir. Sayelerinde Arap ırkı gelişebildi. Şükür yönetimdelerde söz sahibiler.
Goşa takibimde, umarım İzmir' de de koşarda başarılarına şahit oluruz.

Atmanski?

Favori atım, tam bir deli.

Geri