Yargıtay, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi: "Hukuki değeri yok"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yargıtay, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi: "Hukuki değeri yok"

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen "ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını", bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi. Daire, söz konusu kararın "jüristokratik" bir davranış olduğunu bildirdi.

Daire, Anayasa Mahkemesi'nin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına, kararın uyulmamasına karar verdi.

T24

Bu gidişatın çok kötü sonuçları olacak, yargıyı tamamen ele geçirdiler, her şeyi yok sayıyorlar. İstedikleri kararları çıkartıyorlar, çok üzücü ülkem için. Bunlardan kurtulmak için tek şans gezi eylemleriydi ve maalesef o şansı da kullanmadık. Toplumsal birleşme olması mümkün değil artık, şu an gündemde olan şeyler de bilinçli yapılıyor. Seçimler yaklaşırken yine şehitler geldi, Atatürk düşmanlığı yapıldı, her şey planlandığı gibi.. çok üzücü çok.

Yargı darbe yapıyor.

Bugün buna ses çıkarılmazsa şayet ;

Yarın “Ben karma eğitimi kaldırdım, artık kız erkek okulları ayrı” ya da “ Senin mahalleni rezerv alan ilan ettim artık evin benim çık o evden” diye kanunlar çıktığında seni koruyacak herhangi bir mahkeme kalmayacak.

Cumhuriyet diye slogan atmak kolay, tüm cumhuriyet kazanımlarını yok edebilecek olan bir yolun başlangıcı bu.

geçen bi siyasetçi
yargıtay da haklı
anayasa mahkesi de haklı diyordu

anayasa değişikliği adım adım geliyor. son bir haftadır sokak ve medya ayağıyla hilafet naraları boşuna değil.

Geri