Yargısız İnfaz

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
İnsanların bizzat şahit olmadıkları durumlar konusunda peşin hükümde bulunması ve başka insanları da bu hatalı davranışa ortak etme çabası olarak ifade edilebilir

• Beğen
Tepkiler: ne
sığ zihniyetlerin şaşmaz eseridir, dinlemeyi, anlamayı ve şartlar gereğini görmez doğrudan yorumlamaya başlarlar.

Sosyal medya üzerinden sürekli başlatılan linç kültürü de bu konuya iyi bir örnek teşkil etmektedir. Konunun ne olduğu bile tam anlaşılmadan bir anda belli bir kişiyi hedef alan yorumlar yapılmaktadır. Kişinin haklı ya da haksız olduğu bile düşünülmeden yapılan bu yorumlar yüzünden, bir sürü insanın hayatı kararıyor ayrıca ortada bir yanlış varsa bile yapılan yorumlarda ölçülü olmak gerekmektedir.

En yapmam diyen de yapıyor zaman zaman işte bir Allah’ın terazisi şaşmıyor.

Yıldız Tilbe yaşadı bu durumu en son ve köpekler hakkında yaptığı hatalı açıklama nedeni ile yargı devreye girdiği halde, sosyal medya üzerinden çok sayıda hakaret ve tehdite maruz kaldı ne yazık ki.

İnsanların farklı sebeplerle içlerinde biriktirdikleri kini, ellerine fırsat geçtiği an, haklı ya da haksız sorgulaması yapmadan, kişi ya da olaylara yönlendirmesi olarak da tanımlanabilir.

• Beğen
En başta şunu sormak istiyorum, infazı ne hakla yapıyorlar ? Mesela kim onlar ? İnsanlar kendi hayatlarında ki eksiklikleri başkasının hatalarında örtbas etmeye çalışıyor. O yüzden de ötelemek dışlamak ve yermek gibi olumsuz duygu ve düşünceleri haz almadıkları insanlara aktarıyorlar. Yoksa kimsenin kimseyi yerme gibi yada sorgulama gibi Bi haddi olamaz olmamalı.

En başta şunu sormak istiyorum, infazı ne hakla yapıyorlar ? Mesela kim onlar ? İnsanlar kendi hayatlarında ki eksiklikleri başkasının hatalarında örtbas etmeye çalışıyor. O yüzden de ötelemek dışlamak ve yermek gibi olumsuz duygu ve düşünceleri haz almadıkları insanlara aktarıyorlar. Yoksa kimsenin kimseyi yerme gibi yada sorgulama gibi Bi haddi olamaz olmamalı.
Sürü psikolojisi hakim oluyor genelde ya da manipülasyona açık insanlar, bir şekilde olaya dahil olup kendilerince haksız bir duruma karşı çıktıklarını sanıyorlar.

Basında çıkan yanlış haberler ya da sosyal medya üzerinden başlatılan linç girişimleri, nedense hiç sorgulanmadan doğrudan kabul görüyor. Fiziksel şiddete varan boyutuna da çok defa şahit oluyoruz ve yine dönüp dolaşıp bilinçli bir birey olmanın önemine vurgu yapmak zorundayız.

• Beğen
Olaylari iki tarafi da dinlemeden, genelde kendi yakinlarinin soyledigi seyi baz alarak, sorgulamadan inananlarin yaptiklari isleme de denir.

Sürü psikolojisi hakim oluyor genelde ya da manipülasyona açık insanlar, bir şekilde olaya dahil olup kendilerince haksız bir duruma karşı çıktıklarını sanıyorlar.

Basında çıkan yanlış haberler ya da sosyal medya üzerinden başlatılan linç girişimleri, nedense hiç sorgulanmadan doğrudan kabul görüyor. Fiziksel şiddete varan boyutuna da çok defa şahit oluyoruz ve yine dönüp dolaşıp bilinçli bir birey olmanın önemine vurgu yapmak zorundayız.
Bu sorgulanmadan kabul gören ve büyütülen linçler kimler tarafından ortaya atılıp yapılıyor biliyor musun.?
Her ahlaksızlığı yapıp ahlak abidesi gibi gezen insanlar tarafından yapılıyor. Çünkü kendi piyarlarını iyi yapıp dogruluk abidesi olarak camda boy gösteriyorlar.

Sürü psikolojisine uyan insanlar ise karakter gelişimi tamamlanmış bireyler bana göre

Sevgili @Serçe bu konuda iyi gözlemci olmak gerekiyor ve bir de ateş olmayan yerden duman çıkmaz ön yargısını yıkmak gerekmektedir.

İnsanları hedef tahtasına oturmak ve linç başlatmak elbette sağlıklı olmayan bir psikolojiye işarettir ancak bu işe ortak olanların da bir durup düşünmesi gerekiyor.

• Beğen
Yargili infaz ediyorum.

Yargilarim ama infaz ederim. Sonuc degismez

Hadi bakalim simdi napmis oluyorum d

Yargili infaz ediyorum.

Yargilarim ama infaz ederim. Sonuc degismez

Hadi bakalim simdi napmis oluyorum d
En azından daha adil olur ancak elbette mecazi anlamda yoksa kimsenin başka bir insanı yargılama hakkı olduğunu düşünmüyorum. Rahatsız olunan bir durum varsa en fazla o kişi ile iletişim kesilip araya bir duvar örülür.

İnfaz derken de o kişiyi hayatımdan tamamen çıkartırım.

Çoğu zaman karşı karşıya kaldığım bir şey..
Artık pek de önemsemiyorum..

Geri