Yardımlardan topuklu ayakkabı, abiye elbise, takma kirpik çıktı!

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran büyük depremlerin ardından 'yardım' adı altında gönderilen ikinci el eşyalar pes dedirtti. Kolilerden yazlık kıyafetlerden, topuklu ayakkabılara, kına malzemesinden abiye kıyafete kadar saçma sapan birçok şey çıktı.

1675858817-632a01.png

Yardım adı altında gönderilen eşyalar sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. Yardım kolilerinden çıkanlar görenleri insanlığından utandırdı.

1675858833-fe3662.png

Kolilerden yazlık kıyafetler, kullanılmış iç çamaşırı, mayo, terlikler, topuklu ayakkabılar, kına malzemesi, abiye kıyafet gibi birçok şey çıktı.

1675858852-4b4a8a.png

Millet olarak şuan çok başarılı güzel bir birliktelik sağlayıp harika bir sınav veriyoruz.
Arada böyle oç ları çıkacaktır. Takılmamak verilen mücadeleye gölge düşürmemek lazım.

Gelinlik bile yollayan var hele malın biri donunu göndermiş kendi deliği kadar delik var uzayı seyredersin o büyüklükte

kısacık şortlar göndermişler kız açtı gösteriyor bu nedir diye

Bunu neden yaparsın ki
sinirli sinirli bakarken şu görsellere, ben de onu düşündüm hocam. yani aklından zoru olması gerekiyor bunları gönderenlerin. bakıyorum, bu insanlar yuva kurmuş da çocuk doğurmuş falan. çoğalmışlar yani. bu insanların yetiştirecekleri çocuklar da böyle olacak. tamam, istisnalar kaideyi bozmaz ama sirke küpünden de bal damlamaz. yok, aklım almıyor benim böyle şeyleri.

Herkes elinden geldiğince yardım ediyor gördüğümüz kadar. Onlarında vardır bir düşündüğü. Belki kendi günlük yaşantılarına göre "Bayan dediğin şık olmalı" anlayışı öne çıkmıştır.

Bir de yardım etmeyi de önce bilmek (belki de öğrenmek) gerekir. Kendi yardıma muhtaç olmayan nereden bilsin, neye ihtiyaç duyulduğunu? Ben de hep Çikolata götürürdüm hasta ziyaretlerine. Bir gün kaza geçirdim ve benden önce kendi de kaza geçirmiş olan Müdürümüzün eşi, Sabun, Havlu gibi şeyler getirmişti. En faydalı da onlar olmuştu.

Belki depolarda bulunan ve depremden cok önce olan bagislarin tümünü toplayip yollammislardir arkadas.

Sayet öyle degilse, art niyet ararim.
Saf mallik degil yani.

Herkes elinden geldiğince yardım ediyor gördüğümüz kadar. Onlarında vardır bir düşündüğü. Belki kendi günlük yaşantılarına göre "Bayan dediğin şık olmalı" anlayışı öne çıkmıştır.

Bir de yardım etmeyi de önce bilmek (belki de öğrenmek) gerekir. Kendi yardıma muhtaç olmayan nereden bilsin, neye ihtiyaç duyulduğunu? Ben de hep Çikolata götürürdüm hasta ziyaretlerine. Bir gün kaza geçirdim ve benden önce kendi de kaza geçirmiş olan Müdürümüzün eşi, Sabun, Havlu gibi şeyler getirmişti. En faydalı da onlar olmuştu.
he annem… depremzedeler de öyle diyordu abiyem, topuklu ayakkabım olmadan asla! sen şaşırmışsın.

he annem… depremzedeler de öyle diyordu abiyem, topuklu ayakkabım olmadan asla! sen şaşırmışsın.
Ben şaşırmadım, insanları çözmeye çalışıyorum. Belki de kendilerini yardım etmeye zorlanmış buldular, ama gönüllerinden de gelmediği için eski eşyalarından da kurtulma yoluna gittiler.

En optimist bakış açısıyla bazıları yazın değerlenir niyetiyle göndermiş olabilirler. Kış ilelebet kalmayacak, kışlıklar yazın da giyilmez. Depremzede arkadaşlarımızın bi çoğu da yaza kadar ekonomik gücünü elde edemeyebilir.
Tabi her şeyin bi zamanı olduğundan,kışlık ve battineye de çok acil lazimken gerçekten iyi niyetle de gönderilse çok göze batıyor. Takma kirpik vs ya ağır mallık ya da art niyet zaten.

Insanlar bu yardim isini evdeki cope atamadiklari ama bi kenarda tuttuklari asiri eski seyleri gonderme yerleri olarak goruyor. Uzerinde sigara yanigi olan sallari, toz icindeki 80den kalma ceketleri, delinmek uzere olan coraplari da gondermezsin. Cope atmayayim oraya gitsin kafasiyla gonderilmis sacmaliklar.

sktsi geçmiş gıda ürünlerini de göndermişler

yani o kadar saçma sapan bir durum ki insanlar da bu davranışı aklına mantığına oturtmaya çalışıyor şöyledir böyledir diyerek.
gördüğüm bu..

Geri