Yardım yapmadan önce ”Hangi partiye oy veriyorsun” diye sormak yanlış mıdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Yardım yapmadan önce ”Hangi partiye oy veriyorsun”sormak yanlışmıdır?

• Kullanılan toplam oy
    7
hocam ortadoğuda hiçbir zaman insan düşünceleri arasında denge olmadı.
bugün bozulmadı yani.
hep bozuktu.
bilinçli bir geri bırakılmayla yönetildi bu topraklar, cahilleştirildi ya da zihinleri manipüle edildi bu yüzden bu topraklardan ikilik hiç eksik olmadı.
senin ve benim görmeyeceğim aşikar zira toplum davranışını ve alışkanlığını değiştirmek için minimum yüz yıl gerekir.
3 kuşağa tekabül ediyor bu.
eğer üst kuşağın fikirleri sorunlu ise toplumun değişmesi hep ileriki zamanlara kalıyor ve uzuyor.
ancak yeni nesil bu konuda biraz daha akılcı ve anlam arayışında o yüzden bu topraklarda ileride eşit yaşam anlayısı hakim olacaktır.

evet kesinlikle haklısın ben evrensel insanlık tarihini kapsayan genel bir yorum yapmıştım ama ortadoğu gerçeğini es geçmişim, zaten taa eski mezopotamya uygarlıklarından süre gelen bir sirkülasyon bu. ve bu süreçte akılcı bir yönetim anlayışı değil daima totaliter rejim, otokrasi ideolojiler kağıt üzerinde olmasa da uygulamada hep var olmuş. yüzlerce yıllık geçmişe bakınca, ilerleyen yılların da kompozisyonunu kafanda biraz tahayyül edebiliyorsun, nasıl oluşacağını şekillendirebiliyorsun. burada hangi taraf daha hatalıdır kıyaslaması yapmayacağım ama bu suç yalnızca toplumları yönetenlerin değil yönetilenlerin de suçu, onlar da suç ortaklarılar.

konunun asıl özetine gelecek olursak ; bir insan yardım yapmadan önce birinin hangi partili olduğunu veya nereli olduğunu sorması bir hakkıdır, tıpkı karşıdakinin cevap vermeme hakkı olduğu gibi. zira kimse kimseye koşulsuz yardım yapmak zorunda değil. ha etiktir değildir orası tartışılır ama bu yüzden kimseyi sen neden ona değil de buna yardım yaptın diye hesap soramazsın. komşun ahmet'e değil de mehmet'e yardım yapmak en doğal hakkındır.

zaten bu yüzden tek gayesi siyasi statükoyu korumak olmayan sosyalist ve medeni ülkelerde bu tür tartışmalar olmuyor çünkü zaten devlet gerekeni yapıyor. mesela şu an almanya'da kimse bizim bu konuştuğumuz veya tartıştığımız konuları konuşmuyor. kimse bu konuştuğumuz saçma konuları dile getirmiyor, kimse kimse yardım etmiyor çünkü devlet gerekeni zaten yapıyor. biz ne konuşuyoruz ? yok a partisi ise yardım eder misin yok b partisi ise etmez misin. çünkü akıl ve çağ dışı yönetiliyoruz.

biz bu yardımları devlet yapamadığı için yaptık zaten. halk elini uzatıp birlik olmasaydı, yardımcı olmasaydı devlet afersiniz ama babayı yapardı. devlet hiçbir şeye yetişemedi, televizyon kanallarında yardım diye, bağış diye ağladılar yahu kasayı boşaltmışlar kasada para yok. insanlar hala bunun farkına varamayıp bu iktidarı destekliyorsa yardımı da onlardan beklesinler, ben yardım etmem artık, çocuklar hariç.
Kılıçdaroğlu seçim videosunun sonunda İBAN paylaşmıştı. Zaten Devlet seçim kampanları için ödenek yaptığı halde ve İşbankası'nın da 28% onların olmasına rağmen. Başkasına çamur atıp, kendiniz daha beterini yapıyorsunuz.

evet kesinlikle haklısın ben evrensel insanlık tarihini kapsayan genel bir yorum yapmıştım ama ortadoğu gerçeğini es geçmişim, zaten taa eski mezopotamya uygarlıklarından süre gelen bir sirkülasyon bu. ve bu süreçte akılcı bir yönetim anlayışı değil daima totaliter rejim, otokrasi ideolojiler kağıt üzerinde olmasa da uygulamada hep var olmuş. yüzlerce yıllık geçmişe bakınca, ilerleyen yılların da kompozisyonunu kafanda biraz tahayyül edebiliyorsun, nasıl oluşacağını şekillendirebiliyorsun. burada hangi taraf daha hatalıdır kıyaslaması yapmayacağım ama bu suç yalnızca toplumları yönetenlerin değil yönetilenlerin de suçu, onlar da suç ortaklarılar.

konunun asıl özetine gelecek olursak ; bir insan yardım yapmadan önce birinin hangi partili olduğunu veya nereli olduğunu sorması bir hakkıdır, tıpkı karşıdakinin cevap vermeme hakkı olduğu gibi. zira kimse kimseye koşulsuz yardım yapmak zorunda değil. ha etiktir değildir orası tartışılır ama bu yüzden kimseyi sen neden ona değil de buna yardım yaptın diye hesap soramazsın. komşun ahmet'e değil de mehmet'e yardım yapmak en doğal hakkındır.

zaten bu yüzden tek gayesi siyasi statükoyu korumak olmayan sosyalist ve medeni ülkelerde bu tür tartışmalar olmuyor çünkü zaten devlet gerekeni yapıyor. mesela şu an almanya'da kimse bizim bu konuştuğumuz veya tartıştığımız konuları konuşmuyor. kimse bu konuştuğumuz saçma konuları dile getirmiyor, kimse kimse yardım etmiyor çünkü devlet gerekeni zaten yapıyor. biz ne konuşuyoruz ? yok a partisi ise yardım eder misin yok b partisi ise etmez misin. çünkü akıl ve çağ dışı yönetiliyoruz.

hocam bu topraklarda hep bir üst yönetim anlayışı hüküm sürmüş.
osmanlı devletinin içinde dahi doğu kısmında özerk bölge olarak beyliklerin, aşiretlerin elinde bulunan ya da yönetilen kısımlar mevcut.
şimdi böyle durumlarda akılcı bir anlayışı gözetmek ve herkesin eşit yaşadığı bir düzen hayal etmek çok kolay değil.
şimdi çok hakim olanlar düzeltebilir ancak doğu bölgesinde ermeni , kürt ve türk vatandaşlar arasında dahi o dönem iş bölümünde statüko hakim.
böyle bir ayrıkçı düzenden eşitlikçi anlayışı nasıl bekleyebilirsin?.
benim eşitlik konusunda fikrim hep aynıdır.
zamanında abd de kuzey ve güney arasında savaş devam ederken lincoln köleliği kaldırmayı teklif eder.
yanındaki herkes itiraz eder böyle yaparsak savaşı kaybederiz köleler canını kurtarmak için kaçar ancak lincoln itiraz eder eğer köle değil bu ülkenin vatandaşı olduklarına ikna olurlarsa daha candan savaşırlar der ve bir süre sonra güney kısmı komutanı teslim olur.
şimdi herkesin eşit olduğuna ikna olduğu bir toplumda ikilik çıkaramazsın,insanları birbirine düşüremezsin.
bu bir kazanımdır.

gelelim yardım konusuna.
sen yardımı kendi içinden gelerek yardıma muhtaç olarak yapıyorsun o zaman sorman hata.
şimdi yolda kaza olsa yardım etmek için hangi partili olduğunu mu soracaksın? böyle düşün.

bu arada sosyalizm ve komunizm çok güzel ütopyalar ancak belki 200 yıl önce uygulanabilirdi ya da 200 yıl sonra uygulanabilir ancak günümüz türkiyesinde uygulanması mümkün değil.
kapitalizmin tüketim çılgınlığına kapılmış türk halkında bunların karşılığı ne yazık ki yok.
çünkü türk halkı sahipliğin tadına vardı,bırakamaz.

Son düzenleme:
Vatandaş elini açmış yardım dileniyor”kiramı ödeyemedim,faturalarımı da”ne olacak böyle diye hükümeti eliştirdiğin de yok onun bir suçu yok”milletimiz yapıyor”üstüne de çocuklarım ve ben reise canımı veririz diyorlar!haklı olarak sormak en doğal hakkımızdır!
Dilenciye yardım etme zaten. Fakirler için her belediyenin yardım kuruluşları var. Devlet o kuruluşlar için Fon ayırıyor her sene bütçeden. O dilencinin senden kat kat daha fazla bir serveti vardır mutlaka. Bundan emin olabilirsin.

Dilenciye yardım etme zaten. Fakirler için her belediyenin yardım kuruluşları var. Devlet o kuruluşlar için Fon ayırıyor her sene bütçeden. O dilencinin senden kat kat daha fazla bir serveti vardır mutlaka. Bundan emin olabilirsin.
İsmail seni ayrı bir köşede tutuyorum zekanı ayrı bir köşede.bir gün kendinle çatışırsan kiminle konuştuğumu bileyim

İsmail seni ayrı bir köşede tutuyorum zekanı ayrı bir köşede.bir gün kendinle çatışırsan kiminle konuştuğumu bileyim
Yardıma muhtaç olan bir kişi dilenmez. Sen de bir gün muhtaç kalırsan dilenmezsin. dilenemezsin. Çünkü gururun buna engel olur. Dilenenler hepsi yüzsüz ve sahtekâr. Gerçek muhtaç olanların hakkını gasp ediyorlar. Böyle çok olaya tanık oldum. (Az sömürülmedim) İnsan öpüle öpüle uyanıyor saflığından. Kuruluşlara bile güvenemezsin. Son aldanışım Haluk Levent oldu. Onunkisi kötü niyetten ötürü beceriksizlikten oldu.

Birisine siyasi görüşünü koşul koyacağına hiç yardım etme. Zaten o parayı senden alacaksa, seni bir kere oltaya düşürmüşse, sana duymak istediğin görüşü söyler.

Gerçekten muhtaç olanı kendin arayıp bulmalısın.

Seni de yoldular sanırım.

hocam bu topraklarda hep bir üst yönetim anlayışı hüküm sürmüş.
osmanlı devletinin içinde dahi doğu kısmında özerk bölge olarak beyliklerin, aşiretlerin elinde bulunan ya da yönetilen kısımlar mevcut.
şimdi böyle durumlarda akılcı bir anlayışı gözetmek ve herkesin eşit yaşadığı bir düzen hayal etmek çok kolay değil.
şimdi çok hakim olanlar düzeltebilir ancak doğu bölgesinde ermeni , kürt ve türk vatandaşlar arasında dahi o dönem iş bölümünde statüko hakim.
böyle bir ayrıkçı düzenden eşitlikçi anlayışı nasıl bekleyebilirsin?.
benim eşitlik konusunda fikrim hep aynıdır.
zamanında abd de kuzey ve güney arasında savaş devam ederken lincoln köleliği kaldırmayı teklif eder.
yanındaki herkes itiraz eder böyle yaparsak savaşı kaybederiz köleler canını kurtarmak için kaçar ancak lincoln itiraz eder eğer köle değil bu ülkenin vatandaşı olduklarına ikna olurlarsa daha candan savaşırlar der ve bir süre sonra güney kısmı komutanı teslim olur.
şimdi herkesin eşit olduğuna ikna olduğu bir toplumda ikilik çıkaramazsın,insanları birbirine düşüremezsin.
bu bir kazanımdır.

gelelim yardım konusuna.
sen yardımı kendi içinden gelerek yardıma muhtaç olarak yapıyorsun o zaman sorman hata.
şimdi yolda kaza olsa yardım etmek için hangi partili olduğunu mu soracaksın? böyle düşün.

bu arada sosyalizm ve komunizm çok güzel ütopyalar ancak belki 200 yıl önce uygulanabilirdi ya da 200 yıl sonra uygulanabilir ancak günümüz türkiyesinde uygulanması mümkün değil.
kapitalizmin tüketim çılgınlığına kapılmış türk halkında bunların karşılığı ne yazık ki yok.
çünkü türk halkı sahipliğin tadına vardı,bırakamaz.

azizim elbette trafik kazası geçirmiş bir birey yardım beklerken parti sormazsın, ya da aynı şekilde enkaz altında kalmış birine bu bildiğin sadizme girer ve bu nörolojik bir rahatsızlıktır, buna kesinlikle karşıyım. benim yukarılardaki konuşmalarımda kastetmek istediğim asla bu değildi, umarım kendimi yanlış ifade etmemişimdir. ben sonrasındaki süreçleri kalame aldım, en azından almak istedim.

Ya yapmayın arkadaş. Ayıp ya. Vatandaşla uğraşmayın. Oy çalanların çalma taktiklerini öğrenin.

Üniversitede bir hocam bana burs vermek istedi. Daha doğrusu bir kadın vermek istemiş. Ben de benim ihtiyacım yok diyip arkadaşı önermiştim durumu kötü. Kız kapalı diye vermek istememiş. :o
Bazen böyle şeyler olabiliyor.

Yardim isteyene aman dileyene sessiz kalmak bana yakismaz.
Vatan hainleri haric.

Depremzedelere yaptığınız yardımlar belediyelerin depolarında çürütülmüş. Sizin büyük beklentiler ile seçtiğiniz insanlar bunu yapanlar. Yardımlarınız boşa gitmiş.

Geri