Yardım lütfen

Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
F2502D01-ED5F-46EC-AAD0-5315CF5A051B.jpeg8C634BCC-5DF1-4F52-A116-926358AB6292.jpeg
Kuzenime hediye alacam
İnşaat mühendisi kendisi
Hangisini almalıyım.

kuzenin oyun oynuyor mu bilgisayar oyunları bide bütçe nedir?

Monster yurt dışında varmı?

11bin nolcak 1k fazla veriver kuzenin için hehehe
:D
yani benim önerdiğim laptopdan daha iyi laptop önerebilen çıkar belki 10 k bütçeye maksimum birazdaha bekle istersen

Üni 1 de almıştım Lenovo , 6 7 senedir sağlam memnunum.Bende mühendislik mezunuyum 3dmax in render olayını bile kaldırdı beni yormadı.

ve inşaat mühendisi ise kuzenin kullanacağı programlar yüzünden 8gb ram yetersiz kalacak minimum 16lık ram taktır m2 ssd var onlara dokunma
Monster sitesinde muhteşem cuma indirimleri olacak biraz daha bekle 2 3 bin tl kar edersin ve 10. nesil i7 işlemcili alırsın

Kei bey benim önerdiğim nasıl sizce

Çok güzel bir cihaz yalnız biz şirkette tulpar serilerini montajlarda ve render alımlarımda kullanıyoruz, Render'larda GPU Ekran kartı gücü önemli ve tulpar serisinin ekran kartı Nvidia RTX2060 baya iyi. ama inşaat mühendisi için gereksiz olacaktır 3d max autocad gibi programlar kullanacak büyük projelere girmeyecekse ve saatlerini bizim gibi bilgisayar başında geçiyormiyorsa Abra serisi 10. nesil i7 işlemci ve 16 gb ram m2 ssdli bir makine minimum 8 sene götürür

Kei katılıyoruk çizim programlarını zor kaldırır benim bile kasıyor

bütçesi 10k imiş, 11k benim önerdiğim %20 de indirimde bence kacırmamalı. donanım özellikleri o fiyata benim önerdigim gibi bir donanıma sahip laptop bulmak zor hatta yoktur sanırım ama belki siz önerebilirsiniz max 10k lık bir laptop
aslında 1 bin fazla verse benım sıstemı alsa kafası rahat eder tabi

Biraz daha beklesin monster'da stoklara yeni ürünleri muhteşem cuma ile sürebilir

10. nesil i7 10750h
16 gb ram dual olacak (2x8gb ram) tek 1 16lık takılırsa performans düşüklüğü olur
250 veya 500 gb m2 ssd
15 inc mat 120 veya 144 hz ekran
1650 veya 1650 ti ekran kartı

gelecek ay muhtemelen 8 bine alır ben 2 ay önce aldım bu özelliklerin biraz daha üstünü 7.900 tl verdim, şuan firmalar fiyatları muhteşem cuma için yükseltiyor

iş için monster kullanmak eziyet olur oyun oynamiyorsa sakin alma

max 10 bin liralık bir laptop önerin gencolar seçsin karar versin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri