Soru Yardım isteyen birini görseniz, tuzak olup olmadığından şüphe eder misiniz?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Kalabalık bir yerde birkaç kişi aynı anda müdahale etmek belki mümkün olabilir ancak tenha yerde mutlaka polis çağırmak gerekecektir çünkü karşı tarafın silahı olma ihtimali de var.

Geçen gün bir kavga gördüm, üç kişiye bir kişi silah çekti ancak neyse ki o an polis geldi de silahlı kişiyi etkisiz hale getirebildiler yoksa 3 kişiyi de vurabilirdi. Bu kavgayı istesen de ayıramazsın.
Yahu malkoçoğlu değiliz zaten 3 vs 1 atalım ya da mermiye kafa atalım, önemli olan müdahil olabileceği konuda insanın görmezden gelmemesi, mesela seni dövüyor biri tenhada ben de tekim, polis gelene kadar da döve döve öldürecek seni, ne yapmalı burada?

Yahu malkoçoğlu değiliz zaten 3 vs 1 atalım ya da mermiye kafa atalım, önemli olan müdahil olabileceği konuda insanın görmezden gelmemesi, mesela seni dövüyor biri tenhada ben de tekim, polis gelene kadar da döve döve öldürecek seni, ne yapmalı burada?
Olaya göre karar vermek gerekiyor, silahlı ise zaten dövdüğü kişiyi de seni de vuracaktır ya da bıçak varsa yaralayacaktır. Polis gelirse hiç değilse uygun şekilde etkisiz hale getirebilir, polis gelene kadar dikkatini dağıtmak dışında seçenek görmüyorum ancak silah olmadığından emin olabilirsen tabii ki yardımcı olursun.

Olaya göre karar vermek gerekiyor, silahlı ise zaten dövdüğü kişiyi de seni de vuracaktır ya da bıçak varsa yaralayacaktır. Polis gelirse hiç değilse uygun şekilde etkisiz hale getirebilir, polis gelene kadar dikkatini dağıtmak dışında seçenek görmüyorum ancak silah olmadığından emin olabilirsen tabii ki yardımcı olursun.
Polis gelene kadar 5 kere öldün, ben silahı var mı lan diye düşünürken de 3 kere öldün, sonra yakınların da feryat figan bir kişi de yardım etmemiş görmüş dee insanlık ölmüüüş

Polis gelene kadar 5 kere öldün, ben silahı var mı lan diye düşünürken de 3 kere öldün, sonra yakınların da feryat figan bir kişi de yardım etmemiş görmüş dee insanlık ölmüüüş
Silahın yoksa müdahale ettiğin kişi seni de vuracak, bu durumda ne yapılabilir ki? Polisi beklemek tek çare ve belki de polis gelirse kimse vurulmayacaktır.

Silahın yoksa müdahale ettiğin kişi seni de vuracak, bu durumda ne yapılabilir ki? Polisi beklemek tek çare ve belki de polis gelirse kimse vurulmayacaktır.
38 yaşındayım herhangi bir olaya polisin 20-30 dakikadan önce geldiğini görmedim, allah rahmet etsin sana öldün board admin, koşullu iyilik yapılmaz, polisi aradın gelene kadar silahsız dahi olsa o kişi orada öldü rahat edecek misin? Ben polisi aradım yeaa mı diyecen?

38 yaşındayım herhangi bir olaya polisin 20-30 dakikadan önce geldiğini görmedim, allah rahmet etsin sana öldün board admin, koşullu iyilik yapılmaz, polisi aradın gelene kadar silahsız dahi olsa o kişi orada öldü rahat edecek misin? Ben polisi aradım yeaa mı diyecen?
Polisi aradığım hiçbir vakada geç kalındığına şahit olmadım çünkü sen bildirdiğinde en yakındaki devriye gezen ekip ya da yunuslar geliyor.
Koşullu iyilik ile ilgisi yok ki bu olayın ve herkesin can güvenliğini sağlamak adına en doğrusu bu olacaktır.
Örnek verdim az önce ve üç kişiye silah çekti diyorum. Bu durumda biri o kişinin üzerine atlamaya kalksa silahı ateşleyecekti ancak polis gelince uygun şekilde ikna edip silahı bıraktırdılar. Her şeyin bir yolu var.

moses'in hiç anası, babası, eşi, dostu, ardında bırakacağı kimsesi yok sanırım. elbette müdahale edilebilir bir durumda herkes müdahale eder ama ıssız bir yerde dayak yersem ve tek sen varsan, hemen polisi ara; en yakın yerlere bakıp destek kuvvet çağır. silahı mı var, bıçağı mı var, satırı mı diye düşünmeyip dalarsan, ölen sen olursun. çocuğun varsa yetim, karın varsa dul, anan varsa evlatsız kalır. bunu lütfen "insanlık ölmüş"e vs. bağlamayalım ya.

Sevgili arkadaşlar yine söylüyorum silahlı birine uçarak dalamam zaten terminatör değilim, karakolun dibinde değilsen ve tesadüf eseri kolluk kuvveti yakında yoksa hiiç öyle hızlı filan gelmiyor, müdahil olabileceğin şeye olmaktan bahsediyorum zaten, anam, babam ve eşim var sevgili stock fakat vicdanım da var kafamı yastığa rahat koymalıyım, bazen anlık müdahale etmen gereken durumlar oluyor, satır mı var balta mı var diye anlamakla uğraşana ya da yardım bulana kadar iş işten geçebilir.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar yine söylüyorum silahlı birine uçarak dalamam zaten terminatör değilim, karakolun dibinde değilsen ve tesadüf eseri kolluk kuvveti yakında yoksa hiiç öyle hızlı filan gelmiyor, müdahil olabileceğin şeye olmaktan bahsediyorum zaten, anam, babam ve eşim var sevgili stock fakat vicdanım da var kafamı yastığa rahat koymalıyım, bazen anlık müdahale etmen gereken durumlar oluyor, satır mı var balta mı var diye anlamakla uğraşana ya da yardım bulana kadar iş işten geçebilir.

cebinde taşımadığını nereden bileceksin? aracı varsa aracından çıkarmayacağını nereden bileceksin? benzer bir durumdan dolayı abimin bacağında 44 dikiş var. aynısını ona da söyledim: ıssız bir yerde, tek başına vs. ben bile dayak yiyor olsam cengaverlik yapma. o yüzden, sevgili moses, bunun vicdan ya da herhangi bir kalpsizlik ile alakası yok.

cebinde taşımadığını nereden bileceksin? aracı varsa aracından çıkarmayacağını nereden bileceksin? benzer bir durumdan dolayı abimin bacağında 44 dikiş var. aynısını ona da söyledim: ıssız bir yerde, tek başına vs. ben bile dayak yiyor olsam cengaverlik yapma. o yüzden, sevgili moses, bunun vicdan ya da herhangi bir kalpsizlik ile alakası yok.
Senin için böyle olabilir saygı duyabilirim ancak, fakat yine söylüyorum ben konumu neresi olursa olsun görüp o an müdahale etsem engel olabileceğim bir durumu polisi çağırdım duruyorum vs derken engelleyemez ve birisi bu arada ölür ise kafayı yerim, benzer durumdan bir kaç kez ben de karakolluk oldum yanındaki kadını döven birini dövdüm diye, yine göreyim yine dalarım sonucu da umurumda olmaz, çok basit bir örnek bu.

bizim mahallede bir tane adam sürekli yola yatıp yardım istiyormuş..
eve gelmediğimden mahalleden de bir haber olan ben, engelli olduğunu düşündüğüm adama üzülerek ne zaman görsem para veriyordum. sitenin güvenliği en son ''kusura bakmayın ama bu arkadaşa sadece siz yardım ediyorsunuz, sizi göremeyince yola yatmıyor bile..'' dedi. ulan kendimi enayi gibi hissettim.. yardım isteyen dilencilere yağmurlu havada su bile vermem artık yallah..
aksi takdirde başı belada olan her insana elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. tuzak aklıma bile gelmez... :(

Senin için böyle olabilir saygı duyabilirim ancak, fakat yine söylüyorum ben konumu neresi olursa olsun görüp o an müdahale etsem engel olabileceğim bir durumu polisi çağırdım duruyorum vs derken engelleyemez ve birisi bu arada ölür ise kafayı yerim, benzer durumdan bir kaç kez ben de karakolluk oldum yanındaki kadını döven birini dövdüm diye, yine göreyim yine dalarım sonucu da umurumda olmaz, çok basit bir örnek bu.
ben senin örneklendirmeni anladım ama sanırım, sen benim demek istediğimi anlamıyorsun ya da sadece karakolluk olmakla yırttığın için bu şekilde rahat konuşabiliyorsun. umarım her zaman böyle şanslı olursun, sağlıkla alakalı hiçbir şey başına gelmez.

ben senin örneklendirmeni anladım ama sanırım, sen benim demek istediğimi anlamıyorsun ya da sadece karakolluk olmakla yırttığın için bu şekilde rahat konuşabiliyorsun. umarım her zaman böyle şanslı olursun, sağlıkla alakalı hiçbir şey başına gelmez.
Anlıyorum senin örneğini de bunları yazarak konuşup doğru anlaşmak biraz zor, bir tane canım var inandığım değerler uğruna giderse de mutlu eder bu beni diyerek ben de finalimi yapayım.

Nasıl oldu bu 44 dikiş olayı?

Yardım isteyen kadın mı erkek mi ona göre cevap veriyim

konuyu görünce aklıma yakın zamanda ki taksici olayı geldi ...
direkt polisi arardım ekstradan kahramanlık yapmaya bilmiyorum

Konunun cinsiyetle ilgisi yok ancak insanlar ilk etapta kadın olunca daha tehlikesiz kabul ederler oysaki kadınları yem olarak kullanan çeteler de olabiliyor. Tenha bir yerde şayet yardım isteyen yaşlı, çocuk, genç değilse kadın bile olsa tereddüt yaşarım ancak polisi de mutlaka ararım.

Geri