Yardım et Ya Resululluh

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
tumblr_pffyfb86Z61w3ycxm_1280.jpg

Bir gün Peygamber Efendimize bir sahabe eşinden şikayetçi olmak için gelir.
'' Benim eşim misafiri hiç sevmiyor... Yardım et Ya Resululluh '' der.

Efendimiz (S.A.V.) ise ; '' Yarın misafir olarak ben geleceğim, hanımına haber sal. Ve şunu da ilet ben eve girerken ve çıkarken bir kere bana baksın ''der.

Ertesi gün Efendimiz (S.A.V.) gelirken, sahabenin eşi bakar ve görür ki Efendimiz (S.A.V.) gümüş tepsi içinde türlü türlü yemekleri de beraberinde getiriyor.

Bir sevinçle ağırlarlar…

Efendimiz (S.A.V.) giderken kadın bir daha bakar…Bu sefer de elinde taşıdığı tepsinin içinde türlü türlü böcek ve yılan olduğunu görür ve bir korkuyla durumu kocasına anlatır…

Sahabe ertesi gün Efendimiz (S.A.V.)'in yanına gelip dün ki olayı sorar. Efendimiz (S.A.V.) şöyle cevaplar;

'' Eşine anlat...
Misafirin güzelliği, yiyeceklerle ikramlarla ve bereketle gelir. Evden giderkende bütün kötülükleri alır ve götürür.

Tepside gördüğü o kötülükler, günahlar, böcekler, çıyanlar misafir ile çıkar ve gider.

Evinize huzur ve bereket gelir.

Misafir gelmeyen evde fakirlik, bereketsizlik, dövüş ve huzursuzluk baş gösterir.

Yani tabi, eş dost akraba ziyaretleri hakikaten çok önemli ve çok da güzel bir şey.

Ben bir mutluluk duyuyorum, bütün akraba ve tanıdıklar bir araya gelebildiğinde ve onları görebildiğimde. Genelde cenazelerde oluyor bu toplu görüşmeler.

Geri