Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Muhammed'e hala kızları teyze kızları helal bilginize.
Muhammed'e hala kızları teyze kızları helal bilginize.
Asker arkadaşın mı Muhammed diye hitap ediyorsun?
İnsanlardan maymundan geliyorsa, şimdiki masdfssg. :p Pardon o başka mevzuydu. :p Habil ile Kabil mevzusu vardı bi de. Tevrat ve İncil'e göre ona güncelleme gelmedi diye biliyorum, olduğu gibi aktarılmış.
Bilmeyenler için özet: Habil ve Kabil'in bir de ikiz kız kardeşleri var. Habil'in ikizi Kabil ile, Kabil'in ikizi de Habil ile evlenmeli, Tanrı kelamı böyle. Kabil kendi kız kardeşinin daha güzel olduğunu düşünerek, kabul etmiyor ve kendi ikiziyle evlenmek istiyor. Sonra da o bilindik Tanrı'ya adak olayı patlak veriyor ve Tanrı haliyle Kabil'in adağını kabul etmiyor ve ilk cinayet işleniyor. vs. :p
Tevrat'ta Lut'un kızları dersiniz; İncil'de İbrahim'in bacısı dersiniz ama-akıllı tasarım ile yaradılış inancına uzanan- tüm semavi dinlerde ensest en başta geçiyor zaten.
Buna dair vahy den deliliniz var mı ?
Uydurma paçavraları geçelim lütfen...
Nerdesin sen birader ? Bana hiç acımadın mı ? Tek başıma yobazıyla ayrı uğraşıyorum atesiyle ayrı .. Gitme bir yere vallahi söverim![]()
Hemen cevap veriyorum kardeşim.
![]()
Maide Suresi, 27. ile 40. ayetler.
İkiz kız kardeşlerin isimleri İklimya ve Lebüda. Onlara ve çapraz evlilik mevzusuna bizzat Kur'an'da yer verilmemiş. Ancak hadislerde kızların isimleri ve olay olduğu gibi yer alıyor. Tabi sahih hadisler midir detaylıca araştırmak gerek. Ehli sünnetin kitaplarında uydurma yazmayacağı için mürted olmak ile ehli sünnet olmak arasındaki o ince çizgi kalıyor geriye. Bayılıyorum o çizgiye. :p
![]()
İkiz kız kardeşlerin isimleri İklimya ve Lebüda. Onlara ve çapraz evlilik mevzusuna bizzat Kur'an'da yer verilmemiş. Ancak hadislerde kızların isimleri ve olay olduğu gibi yer alıyor. Tabi sahih hadisler midir detaylıca araştırmak gerek.
Tabi.
Yukarıda zaten belirttiğim gibi Kur'an'da kız kardeşlere hiç değinilmiyor. Adak ve cinayet öncesinin açıklaması sadece hadislerde yer alıyor. Hadislerin sahih olup olmadığı konusu ise benim ilgi alanıma girmiyor. Google üzerinden esere erişim mümkün değil ancak ehli sünnet sitelerinde küçük bir tur ile ilgili ifadelere erişebilirsiniz: Tecrid-i Sarîh terc., IX, 84.
'Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.' Bakara 151. ayette değinildiği gibi hikmeti devam ettiren ehli sünnet, haliyle de Kur'an'dan sonra müslümanların en çok riayet ettiği kaynak Buhari'dir. Ancak dilerseniz o bölümü pas geçebilirsiniz; Tanrı kelamının-öncül semavi dinlerin/kitapların- insan eliyle değiştirildiğini, bozulduğunu iddia eden arkadaşlar o ince çizgiyi bize açıklayabilir.
Sonra Müslümanlardan saygı bekliyorsunuz ama![]()