yaprak sarmasi

M
  • Kullanıcı mahruyan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yaninada yayla corbasi oldumu tadindan Yenmez:p
En Sevdigim yemektir Ayrica. Cokta Guzel sararim :p
Suan ocakta Pisiyor Velhasil :gtr:

En sevdiğim yemeklerden.

mahruyan bir insanı dünyanın en mutlu insanı yapmak hiç zor değil,kısacası kargo adresimi verebilirim alsdjalpşdjlşasd

Ay bende çok güzel sararım ama başıma dert oldu hangi komşu sarma sarsa beni çağırıyor hem hızlı hem ince sarıyorum diye :p
Sarması ayrı güzel yemesi ayrı güzel ama ben acılı ve zeytinyağlı seviyorum tatlı ve etli olanları sevmiyorum :cici:

Bunun lahana sarmasiyla versiyonuda var.
Ikisi yan yana olunca bide anneanne eli degince yemede yaninda yat

Çok severim:/ canım çekti

en büyük pişmanlığım karalahana sarması şu hayatımda. karalahana sarması yapabilen rize, trabzon, giresun dolaylarından hanım kızlarımız beğensin.

Bizim yörede olmamasına rağmen, ben ekşisini seviyorum.

kara lahana sarması olacak birde tavuklu olsa az soğuk olacak birde tencerenin dibi olacak :D

Pitho ne zaman yapacaksın :)

İnsanlar oturmuş düşünmüş, ne yapsak demişler. Sonra da yaprağın içine pirinç bulgur koyup, üstüne sıkı sıkı sarmışlar. Hadi bir de pişirelim demişler, sonra yemişler.

Kara lahana sarması dediğin yarmadan olur.
Bizim yöre haricinde de henüz yarma ile kara lahana saran görmedim.
Tavsiyemdir kesinlikle deneyin tadına doyamayacaksınız (:

Uzum yapragindan yapilmis icinde; pirinc,ince bulgur,yesil mercimek,sogan,salca,tuz,karabiber,nane bulunan bir yemek turumuz. Makbul olani ise taze ve ince yaprakla pisirilmis olmasi.

Bayramın olmazsa olmazıdır

Ne güzel bir lezzettir.
Yaprak sarmasını da kara lahana sarmasını da çok severim bir Karadenizli olarak.
Aç olmak tok olmak fark etmez her türlü yerimm. : ))

Geri