Yaprak Sarma - adaLet_siz

Konu sahibi son olarak 3311 gün önce görüldü
vx9xt.jpg

Malzemeler
1kg üzüm yaprağı
500gr bulgur pirinc karisik
Baharat isteğe göre..
1adet limon ve istege göre tuz.
1/2 Yemek kaşığı salça.

Yapilisi
Yapraklar suda haşlanır.
Sırasıyla yapraklar dizilir.
İç 1'er yemek kaşığı yerleştirilir.
Elinize göre sarma işlemi yapılır.
Ve yaklaşık orta ateşte 15 kısık ateşte 20 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun :cici:

vx9yh.jpg

Üzüm yaprağını pek sevmem.
Ancak lahana dolmasına asla hayır demem.
Onun içini mısır yarması ile yapacaksın off o lezzete kim hayır diyebilir ki.
Olsa da yesek şimdi.
Ellerine sağlık maşallah :)

Bugün bende yaptım :) Yapması eziyet yaa

Daha demin makarnadan vazgeçip, domatesli, kaşarlı, salamlı sandviç yedim. Adaletin bu mu dünya?

en bayıldığın özlediğim şey bu işte üzüm yaprağından olcak sonra zeytinyağlı limonlu bidee adaLet_siz off offf dedirttin bana gece gece :(

en sevdigim ve en lezzetli yapdigim yemek :)

Bugün bende yaptım :) Yapması eziyet yaa
Evet yapması eziyet :)
Afiyet olsun..
Daha demin makarnadan vazgeçip, domatesli, kaşarlı, salamlı sandviç yedim. Adaletin bu mu dünya?
adaleti bu dünyanın :)
en bayıldığın özlediğim şey bu işte üzüm yaprağından olcak sonra zeytinyağlı limonlu bidee @adaLet_siz off offf dedirttin bana gece gece :(
:hihi: :hihi:
@adaLet_siz gece gece iştahlandırdın bizi bacım:D şeyy sorcaktım soğanda koyulmuyormu????
sagol bacım :D sogana ve sarımsaga fobim var bacım :dyg:
en sevdigim ve en lezzetli yapdigim yemek :)

Ellerine saglık canımcım seninde :srl:

sagol bacım :D sogana ve sarımsaga fobim var bacım :dyg:

Vişşşşş fobisi varmışşş :D
Sen baharat olarak ne koyun bacım??? hani bilmiyenler üçün dedim orda istediğiniz bahartı koyun demişsine :D Eee bilmiyenler üçün şetmiştim bacıı hani bir zahmet bi sıralıyı ver şu bahartaları beaaa:D

Vişşşşş fobisi varmışşş :D
Sen baharat olarak ne koyun bacım??? hani bilmiyenler üçün dedim orda istediğiniz bahartı koyun demişsine :D Eee bilmiyenler üçün şetmiştim bacıı hani bir zahmet bi sıralıyı ver şu bahartaları beaaa:D
:hihi: sıralayayım bacım :kiki:
karabiber,kekik,pul biber (isteğe göre kimyon)

Neden üstü Çok Salçalı bunu. üstelik Dagılmak üzere Gibi,Biraz Gevsemiş Sanırım :) Çok Pişirmişsin. Mühim olan lezzet tabii:)

Neden üstü Çok Salçalı bunu. üstelik Dagılmak üzere Gibi,Biraz Gevsemiş Sanırım :) Çok Pişirmişsin. Mühim olan lezzet tabii:)

Yaprak sarmayla aram yok maalesef keyfe keder öylesine sarılmış bi dolma :kiki: ama lezzetti harikaydı :kiss:

Ben Tam Bir saarma Kurduyum Bayılırım. Yani Sarma olsunda Görünüşü Önemli Değil :p
Yanınada Yayla Çorbası :p

:kiki: süpersin üzerine yogurtlada güzel gidiyor :hihi:
bayramlarda şenleniyorum en çok anneannemlerde tencereyi sahipleniyorum :zuha:

Geri