Yapilan yorumlarin diğer yorum yapanlari etkilemesi

Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü
Dikkat ediyorum bir konu ile ilgili ilk yorumlar olumlu iken birden birinin olumsuz yorum yapmasii sonucu diğer yorumlar da olumsuz agirlikli gelmeye basliyor. Aksi de oluyor elbette. Sanirim bir etkilenme söz konusu ya da bana öyle geldi.

Ülke genelindeki sürü psikolojisinin örneği. Düşünmek zahmetli oluyor demek ki.

Konunun içeriğini okumadan birde ön yargı ile yazanlara kapılanlar var. Bence komik!

Kendi fikir ve doğrularını oturtmuş insan etkilenmez diye düşünüyorum.

Doğru bildiğini söylemeye cesaret edemeyen, linç edilmekten korkan, "neyse boşver yeaa" takılan üye(ler)in kendi görüşleri doğrultusunda söylemler görmesiyle cesaret kazanması da olabilir.
Yoksa bir kimsenin olumlu sonradan da olumsuz yorumlar görmesi nedeniyle anlık fikir değişimini düşünmek ve bunu genellemek biraz uçuk kaçar.

Yapılan şeyler ve bir tespit var ortada o halde tüm sözlük konuları laf sokmak için açılıyor.
Güzel kafa.

İşte bu ben değilim bak.
Sevmediğim biri de olsa doğru diyorsa desteklerim.

Eğer güzel bir yorumsa desteklerim[emoji3][emoji16][emoji23]
Etkilenirim de

Konuya girmeden kendi fikri olmayan kişidir.

Ayınşıtaynın da sözünü ettiği zincirleme etkisi budur işte.

Kendi görüşüm ne ise onu yazarım çünkü beğeni ya da onaylanma kaygısı taşımıyorum.

Etkileyebilir benim için sorun yok sorunu olan gelsin kahve içeriz belki fal bakar bana.

İnsanlar birbirinden ekkilenir. Her zaman bir etkileşim olur. Bazen olumlu, bazen olumsuz.

tebrikler, davranış bilimlerini bulmuşsunuz. daha öznel isimler vermek isterseniz şunları da kullanabilirsiniz: sosyal etki, uyma, toplumsal norm, ayna nöronlar, vs. konu konuyu açar tabi.

2:32

Geri