Yapay zeka, tavuk gıdaklamasını tercüme ediyor!

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Japon bilim insanları, tavuk gıdaklamalarını tercüme edebilen bir yapay zeka geliştirdiler.

Japonya’daki araştırmacılar, tavukların duygusal durumunu anlayabilen bir yapay zeka sistemi geliştirdiklerini açıkladı. Tokyo Üniversitesi profesörü Adrian David Cheok tarafından yönetilen çalışma henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi.

Yapay zeka sistemi, araştırmacıların “Derin Duygusal Analiz Öğrenimi” adını verdikleri ve değişen ses kalıplarına uyum sağlayabilen bir tekniğe dayanıyor

Çalışma, yapay zekâ sisteminin tavuklarda açlık, korku, öfke, memnuniyet, heyecan ve sıkıntı dahil olmak üzere çeşitli duygusal durumları tercüme edebildiğini ortaya koydu.

Çalışmada yazısında şöyle anlatılıyor: “Metodolojimiz, işitsel veriler aracılığıyla duygusal durumların incelikli bir şekilde anlaşılmasına olanak tanıyan son derece matematiksel ve yenilikçi bir yaklaşım olan Derin Duygusal Analiz Öğrenimi (DEAL) adını verdiğimiz son teknoloji bir yapay zeka tekniğini kullanıyor.”

New York Post’a konuşan Cheok, “Hayvanların ne hissettiğini bilirsek, onlar için çok daha iyi bir dünya tasarlayabiliriz” diyor, araştırmanın başlangıcı da böyle olmuş. Araştırmacılar çalışma için sistemi 80 tavuk üzerinde test ettiler ve hayvan psikologları ve veterinerlerden oluşan bir ekiple işbirliği yaptılar.

Çalışmaya göre sistem, tavukların duygusal durumlarını tespit etmede şaşırtıcı derecede yüksek doğruluk oranına ulaşmayı başardı. Her duygu için yüksek ortalama tespit olasılıkları, modelin tavuk seslerinden anlamlı kalıplar ve özellikler yakalamayı öğrendiğini gösteriyor.

Araştırmacılar, ırklardaki farklılıklar ve vücut dili gibi bazı iletişimlerin karmaşıklığı gibi potansiyel sınırlamaların olduğunu da hesaba katarak çalışmayı yürüttüler.

Kaynak

tavuk-yapay-zeka-ceviri-gidaklama-1-1536x806.jpg

Hayvanların da bitkilerin de kendi aralarında bir iletişim dili var ve yapay zekanın bu dili çözümlemesi hiç de zor olmayacaktır.

Herşeyi çözecek mi bu yapay zeka ? En çok korktuğum şey ise düşünceleri okumaları çünkü bu hiç iyi olmaz.

Tavuklarin varolus nedeni,bizleri mutlu etmeleri.
Bitti.

Yanlis yapmislar.Kedi miyavlamasinin sirrini arastirmak varken,tavugun pesine dusmeleri kabul edilemez.

@PiSi

Her boku icaat ediyorlar KANSERE niye care bulmuyorlar?

Tam ben yaziyordum ki,Laedri abimiz yazmis.Bu sektordeki para oyle buyuk ve afaki bir boyutta ki,ulkeler kendi insanlarinin dahi olmesine goz yumuyor.Kanserden daha tehlikeli ve hucreleri gelismekte olan ulkeler tarafindan,durdurulamayan bir virus bulununca,emin olun kanser tarih olacaktir.

Kuba bu hastaligin tedavisinde cok ileride.Fakat ulke disine cikan uzman doktorlari,bir sekilde oluyor veya kayboluyor.Her pis isin altindan cikan ulke Abd bu islerde boy gosteriyor...

Tam ben yaziyordum ki,Laedri abimiz yazmis.Bu sektordeki para oyle buyuk ve afaki bir boyutta ki,ulkeler kendi insanlarinin dahi olmesine goz yumuyor.Kanserden daha tehlikeli ve hucreleri gelismekte olan ulkeler tarafindan,durdurulamayan bir virus bulununca,emin olun kanser tarih olacaktir.

Kuba bu hastaligin tedavisinde cok ileride.Fakat ulke disine cikan uzman doktorlari,bir sekilde oluyor veya kayboluyor.Her pis isin altindan cikan ulke Abd bu islerde boy gosteriyor...
Biliyorum ... artik iyiki sosyal medya okadar buyuduku bazi bilim insanlari /drlar acik acik diye biliyor "bir agri kesicinin bile" cok tuketildiginde òlumcul olabilme ihtimali var

Benim zoruma giden cok onemli INSANI SIKINTILAR VARKEN tavugun bokunu incelemek.. nedir ya bu nedir

Yanlis yapmislar.Kedi miyavlamasinin sirrini arastirmak varken,tavugun pesine dusmeleri kabul edilemez.

@PiSi

Yapay zeka mı? Bu insanları nice zamandır araştırıyor da... Algoritmalar malgoritmalar, bunlardan gına geldi artık. Aynı şeyi tavuğa da yaparsa, bilemiyorum sonucunda ne olur.

Öbür forumda vardı yapay zeka robot. Arada foruma içerik falan üretiyor, üye gibi. Ortalama bir forum üyesine göre daha zeki olduğunu falan söyledim ona, ama kabul etmedi. Henüz kıçı başı ayrı oynamıyor anlayacağın, oynuyorsa bile bir şekilde belli etmiyor. Halbuki bir forum üyesine desem ne kadar zekisin falan diye direkt öyleyim değil mi moduna girerdi.

Gece gece aklıma gelene bak şimdi;

yapay zekayla tavuk gıdaklamasını tercüme ettiklerimi teyit edebiliyorsa halihazırda tavuk gıdaklamalarını tercüme edebiliyor olmaları gerekmiyor mu .dd

Herşeyi çözecek mi bu yapay zeka ? En çok korktuğum şey ise düşünceleri okumaları çünkü bu hiç iyi olmaz.
İnsanların akıl yürütmekte zorlandığı konularda, oldukça ayrıntılı düşünüp tüm olasılıkları bir arada ele alabiliyorlar ve kendilerini de sürekli geliştirip dünya üzerindeki en zeki insandan daha zeki olabilecek potansiyele sahipler ki öyle de oldu zaten.

Düşünceleri doğrudan okumak mümkün olmasa bile insan davranış, tepki v.s arasında çok hızlı bağlantı kurup birçok olası davranışı önceden fark edebilirler.

Zamanla insanın yapamadığı birçok şeyi başaracaklardır.

• Beğen
Tepkiler: ne
Gece gece aklıma gelene bak şimdi;

yapay zekayla tavuk gıdaklamasını tercüme ettiklerimi teyit edebiliyorsa halihazırda tavuk gıdaklamalarını tercüme edebiliyor olmaları gerekmiyor mu .dd
Yazıda da belirtildiği üzere, hayvan psikologlarının / veterinerlerin elindeki verileri yükledikten sonra yapay zeka da onlar arasındaki neden / sonuç ilişkileri üzerinden analiz yapıyor. Sonrasında ise deney grupları arasında, yeniden "Kontrol grubu" oluşturup elde ettikleri sonuçlarının doğruluğunu teyit ediyorlar.

"Derin Duygusal Analiz Öğrenimi" adını verdikleri bir yapay zeka teknolojisi kullanıyorlar.

Yanılma olasılıkları elbette olabilir ancak farklı gruplarda test ettikçe yanılma payı azalacaktır.

Yazıda da belirtildiği üzere, hayvan psikologlarının / veterinerlerin elindeki verileri yükledikten sonra yapay zeka da onlar arasındaki neden / sonuç ilişkileri üzerinden analiz yapıp daha sonra da deney grupları arasında, yeniden "Kontrol grubu" oluşturup elde ettikleri sonuçlarının doğruluğunu teyit ediyor.

"Derin Duygusal Analiz Öğrenimi" adını verdikleri bir yapay zeka teknolojisi kullanıyorlar.

Yanılma olasılıkları elbette olabilir ancak farklı gruplarda test ettikçe yanılma payı azalacaktır.
Yani içeriği tam okumamıştım gece öyle aklıma geliverdi. .ddd

Geri