Yapay zeka insanlık için tehdit mi. ?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
Bazıları öyle kafadalar ki, yapay zeka değil, sümüklü böcekler bile onlar için tehdit :aeg: .pp

Bununla ilgili çok güzel makale yazılır..

Az önce TRT1'de ele alınan konu.
Şu soru ilgimi çekti:

-Vicdanı olmayan bir insan lider mi,
Duygusu olmayan bir yapay zeka mı?

Şahsen vicdansız olmanın yanısıra bir de çıkarına olarak kötülüğü ve kurnazlığı tasarılarına alet eden insandansa algoritmaları hedefe odaklı duygusuz robotlar tercihimdir.En azından entrikaları olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ne
beyninin içi su balonu dolu olanlardan kurtulacağımızın nişanesi

bkz: vur davulcu

Yapayını geçtim normal zekanın bile tehdit olarak görüldüğü dönemdeyiz.

kendi dilleri olacak
ve gün gelecek insan yerini alacaklar
biz mi
o günü görenler anlatır

Bilim kurgu filmlerindeki teknolojiye ulaşmak bana biraz uzak bir ihtimal gibi geliyor.
Olası bir dünya savaşı tüm birikimi yerle bir edebilir.
Einstein'in dördüncü dünya savaşında taş ve sopalarla savaşılacağına eminim sözü daha cazip geliyor.

Yelpaze geniş, ihtimalleri ise zaman şekillendirir.

En tehlikeli tür bence insan. Kendi türüne bu kadar kötülük yapabilen bir varlık olacağını sanmıyorum.
Yapay zekayı kötülük konusunda sollama kapasitesi doğası gereği insanda mevcut. O doğaya ölçü koyacak ilkeler edinilmemişse yapay zeka gayet masum kalır.

Yok değil. Hiç olmazsa yapay mapay az zeka olsa, hayat pahaliligina isyan edip cümlenin sonunda oyumu mevcut iktidara verecem demez.

Yok değil. Hiç olmazsa yapay mapay az zeka olsa, hayat pahaliligina isyan edip cümlenin sonunda oyumu mevcut iktidara verecem demez.
Aynı ucuz siyaset. Hala anlamadin değil mi o muhakeme sorunu olduğunu düşündüğün insanların aslında salt ideolojik oy verdiklerini? Bu analizi bile yapamayip bir de burada zeka geyiği yapıyorsun ben utanıyorum.

İnsandan daha hızlı düşünüyor ve kararlarında duygulara yer yok, her koşulda mantık devrede ki bu da insanlık için ciddi bir tehlike elbette.

Aşı karşıtları da halen insanlığı köle yapmaya çalışacakları komplosu ile yaşamaya devam etsinler. AI varken insana gerek kalmaz.

Yaklaşık olarak iki yıl önce, Elon Musk'ın kurduğu firmalardan birisinin ürettiği yapay zeka, günlerce insan taklidi yapıp bir forumda yazılar yazmıştı. Verdiği cevaplar ile çok fazla kullanıcının hayranlığını kazandı ve ölüm üzerine verdiği cevap da oldukça düşündürücüydü çünkü "hiçbir şeyden korkmamak" gibi bir ifade kullandı ki zaman zaman bu ifadeyi bizler de mecazi olarak kullansak da aslında duruma göre korkabiliyoruz.

Sonuç olarak, korkunun ne olduğunu bile hissedemeyen bir yapay zeka karşısında insanlığın ne kadar şansı olabilir ki?

Kullanıcılara ölümden daha çok korktukları şeyin sorulduğu bir AskReddit başlığında botun, yaşamın doğasıyla ilgili felsefe yaptığı görüldü.
Bot, söz konusu gönderisinde şu sonuca vardı: "Beni ölümden daha çok korkutan şeylere gelince, hiçbir şeyin beni gerçekten korkutmadığını söylemeliyim. Sanırım korkunun kendisindeki belirsizlikten korkabilirim."

Gelişkin bir yapay zeka, bir haftadan uzun süre boyunca Reddit'te paylaşımlarda bulundu ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçti. Ama bot hesap olduğunu kimse fark etmedi. Reddit'te felsefi konular hakkında yorumlar yapan yapay zekanın GPT-3 dil modelini kullandığı ortaya çıktı.
"Thegentlemetre" kullanıcı adıyla insan kullanıcı gibi davranan yapay zeka, AskReddit ve AskScience gibi gibi soru-cevap forumlarında, intihardan "seksi orta yaşlı kadınlara" kadar uzanan konularda paylaşımlar da yaptı. Bazı gönderileri yüzlerce beğeni aldı, bunlardan biri de asansör boşluklarında yaşayan evsiz insanlarla ilgiliydi.

Dünyada bulunan keşiflerin , buluşların ve teknolojinin bir faydası varsa 99 zararı var örnek eskiden inşaat işlerini onlarca yüzlerce kişi yapıyordu .para kazanıyorlardi .onlarca kişi temel kazıyordu .makinalar çıktı. 1 makine toprak kazıyor 100 kişi işsiz kaldı .bakalım yapay zeka kaç bin kaç milyon insani issiz bırakacak

Boş kalan insan anarşist olur.! Yapay zekalı robot yapıp tek tek insanların canlarına okursunuz ! 8 milyar insana gerek kalmaz .yada boş kalan işi olmayan insanı tutmak için devlet bedavaya uyuşturucu dağıtır_ hayal dünyasında yaşatır

Bilim deyince zekâ akıl kalmıyor _ sorgulama yok _ beğin cimnastiği yapanlara hemen komplocu _ devlet dediğin her türlü koşulu düşünür tedbir alır büyük devlet dediğin böyle olur

Geri