Yanmış Tencereler Nasıl Temizlenir?

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadınlar Kulübü Arşiv
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
çoğunlukla kızlarımızın uyguladığı birşey olaraktan buraya konuyu açmak istedim..
Kendimden örnek vereceğim:cici:

Bugün Pudding Yaptım ve biraz yakmışım öbür yandan bisküvi ve muz hazırlarken kâselere.malum pudding karıştırılması gerektiğine neyse konudan çıkmayalım..
Ovması çok sıkıyor insanı bilmeyenler varsa yakarsanız benim gibi
Ovmayla uğraşmayın tencerelerinizi.

Bulaşık makinesine gelen tabletler var ya onları yaktığınız tencerenin içine atıyorsunuz kendisi zamanla cözülüyor ve ovmaktan kurtarıyor bizleri
:cici:

En iyisi bozuntuya vermemek, sonuçta çok da şaapmamak lazım :honk:

Kızlara has olması olmamış bende yanıyorum arada tencereye sıcak suyu doldurup bekletin sonra ıkınarak ovalamadan tertemiz çıkar

Yanmamis yemegi baska tencereye alip olayla yakindan yada uzaktan haberin yokmuş gibi davranip butun delilleri yok etmek:d

Hüsran olmadan içindekini kurtarmalı.
Delinmediği sürece bakteri üretme olanağı az.

Sicak su ve biraz tuz ekleyip ocakta kaynatin gitsin.

Kızlara has olması olmamış bende yanıyorum arada tencereye sıcak suyu doldurup bekletin sonra ıkınarak ovalamadan tertemiz çıkar

Haklisin :dyg: ama onu da yaptigim oluyorda sicak suya koyar beklettigim ama bu farkli geldi gözüme baya kalin kalmis tencerede yanik..
Annem gelince öyle söyledi uyguladik ve daha iyi oldu kolayi varken ne ovmasi dimi ama :cici:

bi keresinde annem sarma sarıp gitti, ben de ocağa pişmeye bırakıp unuttum ve dışarı çıktım,
gece 11'de eve bi geldim tütüyo mutfak, panik içerisinde koştum mutfağa ocağı kapatıp tencereyi çöpe boşalttım, Allah'tan bişey olmamıştı sadece kalınca dibi tutmuştu tencerenin, cif çamaşırsuyu bulaşık deterjanı ne bulduysam sıktım içine bulaşık teliyle hafif kazıdım, hemen çıktı. evi havalandırıp sarmalarıda yemiş gibi yaptım, kimse çakmadı olayı.
gece gece niye anlattıysam artık, böylede bir anım var işte.

Öğrenciyken balkona atıyoduk taşınırken kalıyodu o öyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri