Yanmaz Tavada Yağsız Çipura Balık Nasıl Yapılır ?

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Et-Tavuk-Balık Yemekleri

hlwv7.png

Öncelikle resimde görülen çipuranın içerisinde balığın kendi yağından başka birşey olmadığını ( yağ olarak tabiki ) belirtmek istiyorum. Peki nasıl oluyor da çipura böyle kızarırken tavaya da yapışmıyor ? İşin püf noktası nedir ?

Öncelikle büyüklüğüne göre çipurayı pişirmek üzere yanmaz bir teflon tava ve mutlaka üzerini kapatacak kapak ( kapaklı yanmaz tavada olabilir ) olması gerekiyor.

Püf Noktası :Yanmaz tavayı evinizde içerisine isteğe göre yapışmaması için bir kaşık sıvı yağ koyarak kapağını kapatıyorsunuz. Ama lütfen dikkat bu tavanın kesinlikle 10 dakika ısınması hatta kızarması gerekiyor.

Buraya kadar herşey yolunda tava hazırsa balıklar için bir iki şey söylemem gerekiyor.

Püft Noktası: Balıklarınızı temizlettikten sonra siz evinizde mutlaka benim gibi yıkıyorsunuz yeniden. Yıkadıktan sonra peçete yardımı ile balığın üzerinde kalan suların kesinlikle kurulanması gerekiyor.

Bu işlemleri başarı ile gerçekleştirdi iseniz balıklarınızı tavaya atmadan önce iyice kuruladı iseniz çipuraları tek tek bu kızgın tavaya atıyor ve üstünü kapatıyorsunuz. Cam kapak olması daha avantaj, zirira balığın koyduğunuz kısmının yandığını yada kızardığını rahatlıkla görebileceksiniz.

Kızarma aşamasında tavaya değer kısımda kızarma yada kokuda hafif yanıklık hissettiğiniz andan itibaren kapağı açmadan teflon tavanızın kapağı kapalı iken yani, tavayı kulpundan tutarak ileri geri sallıyorsunuz bir kaç defa. Bununla yapışmış olan bölüm var ise kapağı açmadan önce teflon tavadan ayırmış oluyorsunuz.

Daha sonra tahta bir spatula yardımı ile balığın diğer tarafını korkmadan dönderin. Dağılmayacaktır. Çevirdiğiniz diğer tarafı birinci tarafdan daha kısa sürede pişecektir. Sonuç mu ?

Sonuç emin olun mükemmel olacak kızlar. Kızarma görüntüsünün altında balığın tüm bölümlerinin yumuşacık şekilde zahmetsizce ayrıldığını göreceksiniz.

Nasıl güzelsin sen öyle : ' (

Risk almamak için fırında yaptım hep.

Tavanın başında pişsin diye beklerken sabırlı davranabilir miyim bilmiyorum ama denemekte fayda var.

Baliktan cok limona ağzım sulandi :D

Balık çok severim ama kafasını görünce yiyemem o zaman üzülüyorum işte :D

Geri