Yanınızda çalışan kişi ya da kişilerin (özetle bir çalışanın) özel yaşamı önemli midir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Benim herkesten neyim eksik diyerek bir soruyla geliyorum. (bunu daha farklı nasıl sorabilirim bilmiyorum, başlığı düzenleyebiliriz)
Bunu bir olaya bağlı biçimde soruyorum ancak yönlendirici olmaması adına şimdilik yazmıyorum.
Sizce bir çalışanın özel yaşamı ya da özel yaşamını çalıştığı yerde anlatması (aslında soru özel hayatın aktarımını da içeriyor) işvereni etkiler mi, etkilemeli midir, ne kadar önemlidir?

iş görüşmesi yaptığım kişilerin belirli bir dereceye kadar özel hayatını anlamaya çalışırım.
özel hayatında problemleri olmayan kişiler tercihimdir. yani benim için önemli.
beni ilgilendiren kısmı işine yansıyabilecek düzeyde olup olmamasıdır. bu kadarıyla ilgilenirim.

Yaşadığı şeye bağlı olarak etkiler, olumlu da olumsuz da. Olayı bilmediğim için kendimce bir şeyler yazacağım.
Özelini anlatması ekip içi ve bireyselde samimiyet oluşturur, ama bu durum ilişki, politik yada dini abartı konuşmalarsa iş dinamiği bozulur ve kişinin objektifliğini sorgularım.
İşveren olarak şuna bakarım;
Özel hayatı iş hayatını etkiliyor mu ?
Ekibin verimliliğini düşüyor mu ?
Bunlar hayırsa sorun yok, bunlar evetse olaya ya ben müdahale ederim ya yöneticisine etmesini söylerim.

Sendeki konuyu bilmediğim için bambaşka saçma sapan bir şey anlatmış olabilirim :D :D

Önemli değil ki herkes çeşitli açılardan yorumlayabilir.
Ben kendi şahit olduğum olaydan bahsedeyim.

Pilatese gittiğim yerde çalışan bir pt, özel yaşamını, nişanlısıyla ilgili bazı mevzuları pilates dersi verdiği kişilere anlatıyor; bu da berbat ve çok özel ayrıntılar içeriyor. Bana da bir kez anlattı ama çok önemsemedim; iş hayatına yeni atılmış sayıldığı için kafamda toyluk olarak kodladım. Çok kişiye anlatmış hatta çalıştırdığı tüm gruplara ve bireysellere anlatmış. Bu da salon sahibi tarafından duyuldu; salon sahibi arkadaşım gibi, senelerce onunla çalışmıştım. Sert bir şekilde uyardığını söyledi ve son olarak da işine son vermiş. Ben tabii ayrıntıları anlatamam ama kızın bana anlattıklarını eşime üstünkörü anlattığımda “yakında onu işten çıkarırlar” demişti.

Benim de şahsi fikrim Gamer ile hemen hemen aynı. Bazen bir an olur, çok kötü bir şey yaşanmıştır, o an belki anlatılır, paylaşılır ve biter. Müşteriye anlatmak çok falsolu hareket ama bir kezi kaldırır belki. O anlatım da çok ayrıntı içermemeli, orası zaten bir iş yeri. Bir de bazı şeyler iş yerinin imajına da zarar verir. İşvereni bunun böyle olacağını öngördü. Önce kız için biraz içim acıdı ama orası bir ekmek teknesi, insan ekmek teknesinin zarar görmesini elbette istemez.
Politik ve dini söylemler zaten olmamalı ya da rahatsız edici biçimde olmamalı.
Bunun dışında özel yaşam, iş yerine büyük ölçüde yansımamalı, hepimizin kötü günleri oluyor, vefatlar, hastalıklar, ayrılıklar vs. Ama bunlara da anlayış gösterilecek bir süre var, ötesi suistimal. Acımasızca gelebilir ama realite bu.

Pt mi :D 3 tane pt arkadaşım var, genellemiyorum ama pt lerden uzak dur :D
Ayrıca müşteriye bir şey anlatılması zaten iş sözleşmesine aykırı (benim sözleşmemde var), iş feshi sebebi

benim için gerçekten psikolojik rahatsızlığı var mı o çok önemli gerisi tırı vırı...
çünkü bir iş arkadaşımın bipolar olduğunu düşünüyorum bir bakıyorum ağlıyor tam teselli etmek üzere kendimi hazırlıyorum şaaak gülmeye başlıyor beni de manyak etti lan bu.

benim için gerçekten psikolojik rahatsızlığı var mı o çok önemli gerisi tırı vırı...
çünkü bir iş arkadaşımın bipolar olduğunu düşünüyorum bir bakıyorum ağlıyor tam teselli etmek üzere kendimi hazırlıyorum şaaak gülmeye başlıyor beni de manyak etti lan bu.
İkizler burcu da olabilir. Hemen örseleme.

Isini profesyonel bicimde halediyorsa ok...umrumda olmaz.
Isini yapmiyor ve ya yapamiyorsa ceksin gitsin arkadasim, bana ne? Özel hayatinda örnek kisiyi temsil etsin,viz gelir.
Orasi is yeri.Ciddi ol biraz.
Biz de özelimizi yansitmiyoruz is hayatina.

Ayh bir de is yerinde ask yasayanlar var.
Canim aklini peynir ekmekle mi yedin sen ya?

Benım ıcın sıkıntıdır .
Yanımda calısan ınsanların musterılerıme karşı bırakın ozellerını paylasmalarını es kaza gereksız bır samımıyetlerını gorsem bıle benım ıcın sorun olusturur.
Bu tur durumlar ıcın olusturulan kısırgunlerı var mesela oralarda desarj olabılırler ama bunun yerı ısyerı DEĞILDİR..

Ben orada çok acil bir şeye işlem yapılmasını bekliyorum, bana yanıt vermesi gereken kişi cilveleşme ile meşgul.....
Bilgilendirme için teşekkürler. Cilveli hatunun maaşına zam yaparım ben.

• Alkış
Tepkiler: Aze
Benim de yurtta oda arkadaşım böyleydi. Daha ilk gün gelmişim odasına o son sınıftı. Tüm aşk hayatını anlattı…
İmamdan polise her meslek erbabından vardı.

Profesyonel olmayan disiplin sahibi olmayan her insan gevşemeye açıktır. Sizin her durumunuzu öğrenir kullanır.

Önemli değil ki herkes çeşitli açılardan yorumlayabilir.
Ben kendi şahit olduğum olaydan bahsedeyim.

Pilatese gittiğim yerde çalışan bir pt, özel yaşamını, nişanlısıyla ilgili bazı mevzuları pilates dersi verdiği kişilere anlatıyor; bu da berbat ve çok özel ayrıntılar içeriyor. Bana da bir kez anlattı ama çok önemsemedim; iş hayatına yeni atılmış sayıldığı için kafamda toyluk olarak kodladım. Çok kişiye anlatmış hatta çalıştırdığı tüm gruplara ve bireysellere anlatmış. Bu da salon sahibi tarafından duyuldu; salon sahibi arkadaşım gibi, senelerce onunla çalışmıştım. Sert bir şekilde uyardığını söyledi ve son olarak da işine son vermiş. Ben tabii ayrıntıları anlatamam ama kızın bana anlattıklarını eşime üstünkörü anlattığımda “yakında onu işten çıkarırlar” demişti.

Benim de şahsi fikrim Gamer ile hemen hemen aynı. Bazen bir an olur, çok kötü bir şey yaşanmıştır, o an belki anlatılır, paylaşılır ve biter. Müşteriye anlatmak çok falsolu hareket ama bir kezi kaldırır belki. O anlatım da çok ayrıntı içermemeli, orası zaten bir iş yeri. Bir de bazı şeyler iş yerinin imajına da zarar verir. İşvereni bunun böyle olacağını öngördü. Önce kız için biraz içim acıdı ama orası bir ekmek teknesi, insan ekmek teknesinin zarar görmesini elbette istemez.
Politik ve dini söylemler zaten olmamalı ya da rahatsız edici biçimde olmamalı.
Bunun dışında özel yaşam, iş yerine büyük ölçüde yansımamalı, hepimizin kötü günleri oluyor, vefatlar, hastalıklar, ayrılıklar vs. Ama bunlara da anlayış gösterilecek bir süre var, ötesi suistimal. Acımasızca gelebilir ama realite bu.
Gerçekten sporda pt çenesi denen bir saçmalık var, asla susmuyorlar. O yüzden hiç şaşırmadım.

Gerçekten sporda pt çenesi denen bir saçmalık var, asla susmuyorlar. O yüzden hiç şaşırmadım.

Bu meslek grubundakilerin iletişimlerinin iyi olmasının gerekli olduğunu anlıyorum ama bazısı çok geveze gerçekten. Bir de kuaförlerde var bu.

Ben orada çok acil bir şeye işlem yapılmasını bekliyorum, bana yanıt vermesi gereken kişi cilveleşme ile meşgul.....
Düsünsene Aze'cim is yerinde Cafer gibi flörtözik,ask adami biri var..

• Kahkaha
Tepkiler: Aze
İşyerinde olmaması gereken bir davranıştır.
Yakın arkadaşındır, güveniyorsundur, baş başa anlatırsın.
He güvendiğin kişiden başkasınaa çıkıyordur, o da onun karaktersizliği.

Oradan buradan duyduğun şeyleri bir topluluk içinde aktarmak, aktarır gibi yapmak, anlatmak vs gevşek ağızlılıktır.
Sıkça görüyoruz, önüne geçilemez.

Bu hayatta gevşeklere de ihtiyaç vardır, diğerlerinin kıymetini bilebilmek için.

Son düzenleme:
Geri