Yana bak yana! Acaba diyesim geldi ama..

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Yana bak yana! Acaba diyesim geldi ama bu defa da ben yanlı olmuş olurum ama bu kadar da milleti nasılda kandırabilirsin diye düşündüm. Acaba dedim Övgü kısımlarını geçelim de diğer konular doğru olabilir mi diye düşündüm ACABA? Ya doğruysa. Eyvah anti muhalifler şimdi çürür nasıl olsa dediğim yazıyı paylaşayım da size malzeme çıksın... :)
NECMETTİN BATUREL:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ağırlığını koydu, 6 milyon asgari ücretle çalışan vatandaşını enflasyona ezdirmedi. Maaşlarını net %50,5 zamla 4 bin 253 liraya yükseltti. İşvereni de korudu, 450 liralık gelir ve damga vergisinden muaf tuttu. Aylık 2,7 milyar liralık bu tutar bütçeden karşılanacak. Dikkat edin yıllık TÜFE’nin 2,3 katı maaş artışı yapıldı. Ocak ayından itibaren piyasaya fazladan 8,5 milyar lira çıkacak. Ekonomi canlanacak, borçlar rahat ödenecek. Son 50 yılın en büyük maaş artışı işçi-işveren Türkiye’nin yüzünü güldürdü. Sadece asgari ücretlilere değil, SGK'lı çalışan yaklaşık 15 milyon kişiye pozitif etkisi olacak. Brüt asgari ücret kadar kısmından çalışanlardan gelir vergisi alınmayacak. Yani asgari ücretin iki katı da alsanız, üç katı da alsanız o kısmından gelir vergisi alınmayacak.

Kılıçdaroğlu asgari ücret artışını yorumlarken kelimeler boğazına düğümlendi, konuşamadı, yüzü çarpıldı!.. Asgari ücret 271 dolar olarak gerçekleşti diye burun kıvıranlar var. Tabii 16,00 TL’lik balon kura bölerseniz bu sonuç çıkar. Oysa 54,33’lük reel efektif döviz kuru üzerinden hesaplamanız lazım. Türk lirasının bugün olması gereken gerçek değeri 8,73 TL’dir. Bölün 4253 TL’ye 487 dolar çıkar...

6 milyon asgari ücretli ailesiyle beraber 24 milyonluk aile bayram ediyor. Erdoğan bütün siyasi hayatı boyunca milletinin hep yanında oldu, onu hiç yalnız bırakmadı. Vatan aşkı böyle bir şey... Parayla pulla ilgisi yok. O bununla yaşıyor, yaşatıyor... Türk milleti ona güveniyor, her seçimde beni sen yönet diyor. Hiç şüpheniz olmasın Allah sağlık verirse 2023’te tarihî bir zafere daha imza atacak. Türk ekonomisi yeni bir kalkınma modeline geçti. Artık ithalata değil ihracata dayalı büyüyoruz. Artık cari açık değil cari fazla veriyoruz... Dolar işkencesinden de kurtulacağız. Sihirli formül, tüketim, üretim, yatırım, istihdam, ihracat. Merkez Bankası faizi son 4 ayda 500 puan aşağı çekerek %19’dan %14’e indirdi. “Sınırlı alan tamamlandı” dedi. Mesaj açık: Gidilecek alan var denilmediği için 2022’nin ilk çeyreğinde artık indirim yok. Turizmdeki gelişmelere, cari fazladaki artışa, enflasyonun seyrine, üretime, istihdam artışına bakılacak. Döviz gelirimiz ile giderimiz eşitlendiği anda kur balonu sönecek. Maliyet artışları ortadan kalkacak, taşlar yerine oturacak...

BDDK bankaları uyardı ama TL kredisi alanlar döviz topluyor, bu yüzden kurlar sürekli yükseliyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Yeni bir kanunla döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmaları yasaklanmalı. Bankalar ithalatçı belgesi olmayan şirketlerle birlikte sade vatandaşa kesinlikle döviz satmamalı. Kurlar ancak böyle kontrol altına alınır. Bireysel yatırımcı 2,4 milyona ulaştı, hisse senetlerini tutabilene aşk olsun, günlük işlem hacmi 60 milyar lira ile rekor kırıyor. Şirketler büyüyor, vergi gelirleri artıyor. Merkezî yönetim bütçesi kasımda 32 milyar lira fazla verdi. 11 aylık açık 46,5 milyar lira oldu ki, 2021’in tamamında 245 milyar liralık açık öngörülmüştü. Hazine nakit dengesi kasım ayında 30,2 milyar TL fazla verdi. 2020’de 36 milyar dolar olan 12 aylık cari açığımız 15 milyar dolara düştü...

Allahınızı severseniz şu rakamlara bakın da Türkiye’nin nasıl mükemmel yönetildiğini görün. Bana enflasyon demeyin, o dünya sorunu bize mahsus değil. Ama stok yasasıyla onun da hakkından geleceğiz. Dövizi alınan tedbirlerle geberteceğiz!.. Türkiye uçacak, şimdiden yerinizi ayırtın yoksa açıkta kalırsınız...

Adam yazarken tam yalaka olduğunu göstermiş. Kendin pişir kendin ye misali bu anlattığı masala aklı başında hiç bir Türk vatandaşı inanmıyor çünkü, gerçek hayatta yaşananlar bu masala ters düşüyor.

Adam yazarken tam yalaka olduğunu göstermiş. Kendin pişir kendin ye misali bu anlattığı masala aklı başında hiç bir Türk vatandaşı inanmıyor çünkü, gerçek hayatta yaşananlar bu masala ters düşüyor.
Dimi? Alice harikalar diyarında ki gibi " Herşey güzel olacak.." dese daha mantıklı olurdu en azından. Çıkardı bir kaç saf sen Cumhurbaşkanı adayı olsan destekleriz derdi :) hahaha. İşte senden beklediğim performans.....

. Dövizi alınan tedbirlerle geberteceğiz!.. Türkiye uçacak, şimdiden yerinizi ayırtın yoksa açıkta kalırsınız...
Dövizi gebertene kadar o arada kaç kişiyi beraber geberteceklerinin de cevabı var mı acaba?
Uçtuğumuz çok doğru ancak nereye doğru uçtuğumuzu bilen yok maalesef...

Necmettin baturelden sonrasını okumadım. Asgari ücret zammi popülist yaklaşım. Adam nereden oy aldığını biliyor. Yine de dolar bazında ve reel enflasyon karşısında "ezdirmedi" diyemeyiz. 350 dolardan 250 dolara inmiş. Hem ucuz olup rekabetçi olalım diyip hem de dolar bazında işçiyi refah seviyesine yakın tutmam zaten birbiri ile çelişir. Ha Erdoğan otokratik komünizme geçti dersen bak o olabilir. Çünkü okumuş adam da 100 lira fazlasını alıyor.

Yine de Erdoğan ülkeyi bu kur tuzağından kurtaracak güce sahip. Yurtdışına çıkardığı paradan bir miktar ülkeye sokarak 9'a bile düşürebilir kuru. Ama istediği bu değil galiba

Bu arada maaş yattığı ilk gün döviz büfesine koştuğuna eminim ama ispatlayamam

Son düzenleme:
Dimi? Alice harikalar diyarında ki gibi " Herşey güzel olacak.." dese daha mantıklı olurdu en azından. Çıkardı bir kaç saf sen Cumhurbaşkanı adayı olsan destekleriz derdi :) hahaha. İşte senden beklediğim performans.....
Ne dediğinin içeriği önemli, mantıklı ve gerçek olması önemli,... Sen hala başka galekside yaşıyorsun galiba.

@melnur o değil sen Türkiye de yaşamıyorsun o adam burada yaşıyor ondan iyi mi bileceksin

@melnur o değil sen Türkiye de yaşamıyorsun o adam burada yaşıyor ondan iyi mi bileceksin
La evladım daha dün itiraf ettin benim 51€ luk alışverişime sen minumum 300 TL öderim dedin. Her şey ortada işte daha neyi konuşuyorsun.
O arkadaş ve sözde gazeteci olan yandaş galeksi de yaşıyorlar gibi konuşuyorlar canım.
Lan ben Türkiye'de yaşamama rağmen yaşadığını zanneden seningibilerden daha iyi görüyorum Türkiye gerçeklerini. Acı bir şey bu çok acı.

Son düzenleme:
Sen gerçekten şu anda içinde bulunduğumuz durumun iyi olduğunu ve alınan aksiyonların tamamen Türk halkını düşünülerek atılan adımlar olduğunu mu düşünüyorsun? Gerçekten sorgulanması gereken ve tekrardan fikirlerini somut duruma göre değerlendirme yapman gerekiyor. Kamil abi senin güvenlik işi yaptığını biliyorum. Sen o kulübeden dışarıya hiç çıkmıyor musun? Ya da kötünün içinde iyiyi mi görmek istiyorsun? Bir an önce bu fanatizm haline gelen siyasi pollyannacılıktan çıkıp gerçekleri görmen lazım. En kötüsünü diyeyim sana insanlar umutsuz duruma gelmiş, hayallerini erteler duruma gelmiş. Biraz topluma karışıp gerçekleri görmek lazım, mantaliten çok yanlış. Yoksa, kenarda 3-5 kuruşluk birikimin var da onun dayanağı üzerinden yazdıysan merak etme o da kısa süre içerisinde biter. Hemfikir oluruz. İnsanlar geleceğinin kararmasından endişeli, kamil bey elinde meşaleyle geziyor. Coolumsu diye bir arkadaş var, iyice ona benzemeye başladın(!) Evet, ünlem kullandım ciddi manada sinirlendim çünkü sana.
Adem daha nasılsa buralardayız inşallah. 65lerden başlayan ekonomik sıkıştırmaların en zorlu (şuana kadar ki) raddesindeyiz. Hakikaten zorlu bir süreç bunun farkındayım ancak; hedeflenen çamura girdik psikolojisinde bir kısır döngü içinde kalmamız. Şu gerçeği görün.! Benim hoşuma mı gittiğini mi sanıyorsunuz bilmiyorum ama " Şimşek gök gürültüsünden, düşünce eylemden önce gelir." Prensibi çerçevesinde, ben bize gösterilmeye çalışalanını değil korktukları olasılığı tasvir ediyorum. Hiçbir sıkıntı yoktur ki ferahlık ile nihayet bulmasın. Eğer bazıları gibi bittik dersem zaten ileride hiç bir hükmü kalmayacak. Çünkü; mücadele verilecek vatan diye bir değer olmayacak...! Onun için şu; biz ezilmeye mahkum bir milletiz zilletinden kurtulmalıyız, dediğim bu sadece. Hiç çıkar göremiyorsa insan, afetlerde yardımı kolaylaştırmak için en azından ayak altında kalabalık yapmamalı.

Adem daha nasılsa buralardayız inşallah. 65lerden başlayan ekonomik sıkıştırmaların en zorlu (şuana kadar ki) raddesindeyiz. Hakikaten zorlu bir süreç bunun farkındayım ancak; hedeflenen çamura girdik psikolojisinde bir kısır döngü içinde kalmamız. Şu gerçeği görün.! Benim hoşuma mı gittiğini mi sanıyorsunuz bilmiyorum ama " Şimşek gök gürültüsünden, düşünce eylemden önce gelir." Prensibi çerçevesinde, ben bize gösterilmeye çalışalanını değil korktukları olasılığı tasvir ediyorum. Hiçbir sıkıntı yoktur ki ferahlık ile nihayet bulmasın. Eğer bazıları gibi bittik dersem zaten ileride hiç bir hükmü kalmayacak. Çünkü; mücadele verilecek vatan diye bir değer olmayacak...! Onun için şu; biz ezilmeye mahkum bir milletiz zilletinden kurtulmalıyız, dediğim bu sadece. Hiç çıkar göremiyorsa insan, afetlerde yardımı kolaylaştırmak için en azından ayak altında kalabalık yapmamalı.
Düşünsel yetimizi gerçeklerle pekiştirmemiz gerektiğini belirttim bende abi. 65'leri bilmem ben 90 doğumluyum. Lakin; 65'lerden edineceğim bir tecrübe var ise de, bu da sadece sözlü olarak bilgi mahiyetinde edinebileceğim bir fikirden öteye geçmez. Ben, şimdiki zamana bakıyorum, değerlendirmelerimi bu yönde yapıyorum. Fikir çatışması yaşadığımız nokta burası, bu minvalde değerlendirmediğinden dediklerime pek katılım sağlamıyorsun. Sen yemeyiz, almayız, giymeyiz tayfasındansın, ben değilim reis. Kusura bakma. Hakkım olanı, sonuna kadar kullanmak isterim, birilerinin yanlış yönetimsel aksiyonlarının buna ket vurmasına gönlümde, beynimde razı gelmiyor. İnsani olarak düşündüğümüzde, bu hakkımı korumam gayet hayatın olağan akışına uygun.

Bu sabah başıma gelen bir şeyi anlatayım sana, (Bu arada hayırlı pazarlar). Kahvaltı için oturdum, sıkı gitmesem de ara ara gidiyorum.

Badem bıyıklı oranın sahibinin kardeşi hedehödü geldi, aşağıdaki diyalog geçti aramızda.

Hedehödü; Hoş geldin. Vay vay vay görüyor musun diyor. (Bu arada arkamdaki ekranda da Türksat 5B uzaya fırlatıldı haberi var),
Ben: Hoşbuldum, neyi?
Hedehödü: Baksana uzaya fırlatıldı
Ben: 5B nedir, ben bilmiyorum tam olarak, açıklar mısın?
Hedehödü: Ya uzaya atılıyor ya ona bak sen, neyse ney. (Geriliyor ufaktan).
Ben: Milletin haline bak, senin hoşuna giden şeye bak. Yazık. Ne faydası var bize?

Dememle; koşup çayı alıp geldi, cevap vermedi. Gördün mü abi? İptal oldu. Gerçekleri kabullenmekte zorluk çekiyor.
Bak bu adamın aynı huyu sende de var, sen maziden gelen kurtlardansın. Daha gerçekçi, daha nesnel mesajlarını görmek istiyorum.
Geç karşıma, malum parti istifa deyip, 5 dakika tek ayak üzerinde dur. Affedeyim seni.

Hükümete yalakalık yapmayın millet açlıktan ölürken

Geri