yalnız hissettiğinde içine kapanan insan

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
gördüm ve arttırıyorum. yalnız hissettiğinde sadece içine kapanmakla kalmayıp bulunduğu ortamı tez vakitte terk edenleri de vardır.

Aha bu ben. Her seyi icime atip asiri alkollu oldugum bir gun ofke patlamasi yasarim muhtelemen. Uzun sure rahatliyorum en azindan.

toplumsal olarak bir çoğunuz insanların içinde bulundukları ruhsal buhranları anlamayacak ve empati yapamayacak kadar aptal organizmalarsınız. insanların içinde bulundukları kaygı durumları yeterince zorken birde sizin onlara sunduğunuz içi boş teselli ve geçer cümleleriniz işi daha da zorlaştırıyor, e haliyle bu durumla mücadele eden insan anlaşılmayacağını bildiğinden sosyalleşmekten ve sizinle vakit geçirmekten uzaklaşıyor. yani; anlaşılmadığı bir ortamda huzursuz hissetmektense görece daha huzurlu olduğu içine dönüyor.

toplumsal olarak bir çoğunuz insanların içinde bulundukları ruhsal buhranları anlamayacak ve empati yapamayacak kadar aptal organizmalarsınız. insanların içinde bulundukları kaygı durumları yeterince zorken birde sizin onlara sunduğunuz içi boş teselli ve geçer cümleleriniz işi daha da zorlaştırıyor, e haliyle bu durumla mücadele eden insan anlaşılmayacağını bildiğinden sosyalleşmekten ve sizinle vakit geçirmekten uzaklaşıyor. yani; anlaşılmadığı bir ortamda huzursuz hissetmektense görece daha huzurlu olduğu içine dönüyor.
laflara...

İçten kasıt köfte gibiyse çabuk tükenir lakin benim gibi okyanusa düşen bir damladan ibaretse ne mutlu...

İçe dönüklük güzel bir şey bence.
Meditasyon yöntemini de bulmuşsa yıkılmaz.

Kalabalığa karışmak hiçbir şey gerektirmez ama yalnız ve dik durmak gerçekten çok şey gerektirir.

Demiş Bukowski abimiz...

Bulunduğunuz ortamda, sürekli olarak kendi yaşam tarzını, ahlaki değerlerini ya da hedeflerini tek gerçek sanan insanlar çoğunlukta ise uzaklaşıp yalnız kalmak çok daha faydalı oluyor.

iyi mi geliyor bilmiyorum ama bazen böylesi de yoruyor. yoran belki de kalabalığın içinde yalnız hissetmektir bilemedim.

İçine mi kapanıyor yoksa içine mi dönük
Kavram kargaşasını bir kenara koyarsak
Ben genelde içe dönük, Sabahattin Ali'nin deyişiyle "Dünya'dan çok kafasının içinde yaşayan bir insanım."
Yalnız hissettiğimde mi böyleyim
Yok, hep böyleydim.
Hep böyle olduğum için yalnız da olabilirim, karşılıklı etkileyen bir döngü var galiba bende.

İçine mi kapanıyor yoksa içine mi dönük
Kavram kargaşasını bir kenara koyarsak
Ben genelde içe dönük, Sabahattin Ali'nin deyişiyle "Dünya'dan çok kafasının içinde yaşayan bir insanım."
Yalnız hissettiğimde mi böyleyim
Yok, hep böyleydim.
Hep böyle olduğum için yalnız da olabilirim, karşılıklı etkileyen bir döngü var galiba bende.
Başkalarının yarattığı dünyada yaşamaktansa kendi dünyanda olmak çok daha özgürce geliyor insana.

Başkalarının yarattığı dünyada yaşamaktansa kendi dünyanda olmak çok daha özgürce geliyor insana.

Bilmem, kendimi kandırmayayım bazen çok berbat geliyor böylesi.
Ama karakterime sinmiş, değişmesi zor artık.
Yoksa kim ister bir defa geleceğimiz dünyayı izlemeyi
Dengeyi sağlamak lazım, en azından çabalamak.
Başkalarının yaşattığı dünyaya dair yaşantılar hayat dersi için önemli.
Her çeşit insanı ve olayı yaşayabilmek lazım kaldırabildiğimiz kadar.
Dünya nimetinden payımıza düşeni alalım, özgürlük değil yaşamak lazım, özgürce yaşamak lazım.
dedi oturduğu koltuktan.

Geri