Yallah Arabistana

A
  • Kullanıcı asdfghjkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Twitter jargonu diyebiliriz.
İlk kim söyledi bilmiyorum ama bayağı popüler oldu.
Tabii alakalı alakasız dikkat çekeceğim diye her halta kullanmayın.

Arabistan sıcakdır .Serin bir yeri tavsiye edin

Kendi kültürünü hiçe sayıp arap kültürünü benimseyen ve bunu dininin gerekliliği sananlara söylenir.
hakkaten de yallah arabistana

Ramazan ayında bir olay olmuştu galiba çocuklar demişti yallah arabistana diye. Ben ilk öyle duydum.
Hoşuma gidiyor.

[YOUTUBE]QVUWzI17b1I[/YOUTUBE]

bu videodan sonra patlamış sözdür.
caps'leri meşhurdur, güldürür.

Faşizanlık içermediğini iddaa ederek,masumlaştırıp dalga geçmekte çığır atlamış arkadaşları da görmekteyiz.
Bir şeylerlerden nefret edebilirsiniz,mühim olan bunu kabul edip bununla barışabilmek.
Tabi bir etnik kimlikten nefret etmek teorik olarak sizi çağdaş ya da hümanist yapar mı? Hayır.
Düğüm noktası da bu zaten,kabul etmeyip masumlaştırma gibi bir sanat dalı oluşturabilmeniz.Teorikte ve oturduğunuz yerde kaldığınız için algılanışınızı önemsiyorsunuz.Olumsuz da olsa tutkularınızla barışın, takdir görmekten daha önemli bu.Kaldı ki Cumhuriyet ülkesiyiz birileri Arap,Hint,Japon vs kültürüne hayran olabilir.Bunun için senden izin alacak hali yok,saygı duyamıyorsan sen yallah git bir yerlere değil mi?
Herkesi bu genellemeye almıyorum, geyik ya da kendince farklı niyetle bu sözü sarf edenler de olmuş olabilir,lafım gizli faşist modern çağdaş arkadaşlarımıza.

Gün içinde milyon kez kullandığım kalıp.
Çomar savar olarak da kullanabilirsiniz.
Ayrıca Arapların sevilecek bir tarafı var da biz mi göremiyoruz duyarcı arkadaşlar?

Bulunduğun ülkenin etnik yapısını değiştirmeye çalışan ve kadın gibi mükemmel bir varlıktan bile utanacak noktaya gelenler için ideal bir sözdür.
Kendi ibadetinden çok başkasının ibadetiyle ilgilenen, insanlara dinsiz kafir gibi yakıştırmalar yapıp üstüne birde dinimi yaşayamıyorum diyenler için ideal bir sözdür.

Değerlere saygı diye duyarlılıktan dem vuran arkadaşlar ise reklam için alkollü araba süren günümüz şarkıcılarından bir farkınız yok.

İbadetini yapıp dinini yaşayan insanları tenzih ederim.

beklenmedik olumlu davranışlar karşısında kullandığımız "noluyoruz kardeşim isveç mi burası" kalıbı ile birlikte yüzyıllar sonrası için torunlarımıza miras bırakacağımız efsane söz. yıl 2317... anti laik, çağdaşlıktan uzak davranışlarda bulunanları eleştirmek için türklerin sıklıkla kullandığı kalıptır: yallah arabistan'a. ahaha.

Ben bu tabirin Cumhuriyet'i hiçe sayıp Arap kültürünü getirmeye çalışanlara söylendiğine çok az rast geldim.Birisi dini bir paylaşım/açıklamada bulunur yallah Arabistan'a denir,Arap kültürünün hoşuna giden yönlerinden bahseder yallah Arabistan'a denir, cahilce bir pot kırar keza aynısı denir.Çocuk hakları savunulur,ABD Fransa vb. sevmeyenlere siyasetçileri halkla eşit tutmayın denir; konu Arabistan olunca Arap çocukların olduğu,Arapların da durumunun siyasiler temelli olduğu düşünülmez.Bariz bir nefreti benimsemeyenlere/kabul etmeyenlere lafım. Bu konsepti ve buna paralel gelen G8 sevdalılığını eleştirdim.Bakın bir arkaşımız 'Arapların sevilecek yanı mı var?' demiş.Dobralığını gerçekten içten bir şekilde takdir ediyorum.
Neyin sevilip sevilmediğini değil samimiyeti eleştiriyorum ben.

Mesajımın en başındaki ve türevindeki (Cumhuriyeti hiçe saymak vb.)istisna nedenleri ayrı tutuyorum fakat yine hoş değil,genellemelerle kullanılan tabirler bana göre hoş değil.

Çok saçma ve manasız bir sözdür.
Örtü,sakal,namaz,kuran vs..her biri dünyanın her yerinde uygulanabilir şeylerdir.neden arabistan? ne alaka arabistan? bence çok saçma..

Cogu zaman Dinsizlerin ve Solcu kesimin Gercek dindarlara soyledi sacma sapan sozlerden birisi.Kimi nerden kovuyorlar oda ayrı bir celişki.Yada karsıt fikirli Dindar kardeslerimize baska bir soz soyleyemediklerinde bir argo kelime gibi kullandıgı söz.Yazık acınası durumdalar ama farkında degiller.

Arap dinini bana dayatan seriatcilara ağız dolusu sarfettgim yallah

Alaverezden duydum ben başkasından duymadım haberdar değilim .

Bu aralar dilime dolandi
Biri bisey begenmeyince ya da memnun kalmayinca vs. o zaman
yallah arabistana diyorum napim.

İnsanlar yanlış bir şeyi savunuyorsa onun yanlışlığını o kişilere anlatmalısın. Ya da susacak katlanacaksın. Yallah arabistana demekle iş bitmiyor. Çok örnek aldığınız toplumlara yallah o zaman

Anlatsan anlayacak adama demiyoruz zaten.

Bu cümleyi kullandığın kişide ne gördün de kullandın söyle

Geri