Yalancı yönetici sadece kendini aldatır.

Konu sahibi son olarak 2414 gün önce görüldü
Yalancı yönetici sadece kendini aldatır.

“Yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve tekrar ederseniz bu yalanı sürekli, insanlar sonunda buna inanmaya başlayacaktır. Yalan, halkın yalanın siyasi, ekonomik ve / veya askeri sonuçlarından devlet tarafından korunabilmesi için muhafaza edilebilir. Dolayısıyla Devlet, muhalefeti bastırmak için tüm güçlerini kullanması açısından, yalan hayati bir önem taşımaktadır; çünkü gerçek doğru yoldur ve bu da devletin en büyük düşmanıdır” Joseph Goebbels
16 yılık AKP iktidarındaki yalanları sıralamaya başlasak dünyanın en kalın kitabını yazmış oluruz. O yüzden sadece kısa bir bölümüne bakalım.

“Ben CHP döneminde 70 kişilik sınıflarda okudum” dedi…
CHP 1950'de iktidarı yitirmişti, bu dört yıl sonra, 1954 doğumlu.

?

“Üniversite diploması yok, Cumhurbaşkanı olamaz" dediler, Diplomanın çıktısını gösterdiler,
Ama diplomayı veren okul bulunamadı.
Okul bulundu, bu sefer diplomayı verdiği tarihte o okul yokmuş.

?

“Dedem rahmetli Sarıkamış'ta silahına sarılmış vaziyette şehit oldu” dedi, dedesinin Sarıkamışta öldüğüne ait bir tek kayıt bulunamadı.

?

15 temmuz Darbesi:
Yüzlerce tank sokağa çıktı, TBMM bombalandı, çatışmalarda 248 insan öldü, televizyonlar eli silahlı darbecileri aylarca yayınladılar, suçlular yakalandı.
Gerçek Darbe olduğuna kimse inanmadı, Wikileaks (Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi) kendi kandine darbe yapan liderler arasında Erdoğan'ın adını yazdı, hemen Wikileaks'ın Türkiyeden erişimi yasaklandı.

?

30 seçimden bir tekinin sonuçlarına inanan dünyada ve Türkiyede bir tek kişi yok.

?

“Uçak alındı” dediler, “Hibe edildi” dediler, inanılmadı…
Geriye sadece uçağın kalkıp kendi başına gelmiş olması ihtimali kaldı.

?

“Kriz yok” diyorlar, herkes cebindeki paraya mı inansın, Erdoğan'a mı inansın. Kise inanmadı.

?

Erdoğan ne dedi, gerçek neydi?

28 Nisan 2018
İzmir Mitingi “Yahu bundan 15 sene önce şu koskoca İzmir’in doğru dürüst bir havalimanı var mıydı?” diye sordu ve kendi yanıtladı: “Ya biz geldik, Adnan Menderes Havalimanı’nı yaptık ya.”

Gerçek: İzmir Adnan Menderes Havalimanı 1987 yılında Özal tarafından açıldı.

1 Haziran 2018
Adıyaman Mitingi “Adıyaman’da havalimanı var mıydı? Biz yaptık biz.”

Gerçek: Adıyaman Havalimanı 1998 yılında hizmete girdi. 2001 yılına kadar da düzenli seferler devam etti. Ancak Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen tarifeli seferler 2001-2005 arasında durduruldu. 2005’ten sonra yeniden başladı.

7 Haziran 2018
Mersin Mitingi “Adana-Mersin demiryolunu yeniledik, seyahat süresini düşürdük. Mersin-Silifke arasını hızlı tren hattına bağlamayı planlıyoruz.”

Gerçek: Silifke-Mersin arasında demiryolu hattı bile yok

7 Haziran 2018
Tarsus’ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni “Cumhuriyet Halk Partisi, biz gelince yıkacağız diyor. Öbürü biz satacağız diyor. Hatırlayın birinci köprüyü Süleyman Demirel yapmıştı. O zaman ki komünistler ne diyordu: Biz köprüyü satacağız diyordu. Rahmetli Özal da satamazsınız diyordu. Ne oldu? Neyi satıyorsun? Bu millet sizi mezara gömer.”

Gerçek: 1983 seçimleri sırasında, televizyondaki bir tartışmada Özal’ın, Boğaz Köprüsü’nü satma vaadine karşı, Halkçı Parti Lideri Necdet Calp, yumruğunu masaya vurup “Satamazsınız beyefendi, sattırmayız” demişti.

8 Haziran 2018
Muhtarlar Toplantısı “Ben 75 öğrencili sınıflarda okuduğum zaman, tek partili dönemdi, yani CHP’nin iktidarda olduğu dönemdi.”

Gerçek: Erdoğan, 1954’te, yani çok partili hayata geçildikten 4 yıl sonra doğdu. İlk ve ortaöğretim yaşamı boyunca CHP hiç tek başına iktidar olmadı.

**

Erdoğan, 24 Haziran öncesindeki mitingde Isparta’ya yaptıklarını anlatırken, “Üniversiteyi Isparta’da kim kurdu? Biz kurduk” dedi. Ancak Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında Süleyman Demirel döneminde yapılmıştı.

**

erdogandan_evlatlarima_helal_lokma_yedirmedim_h5696.jpg

Erdoğan, Eskişehir'de AK Parti mitinginde vatandaşlara hitap etti:

'Evlatlarıma helal lokma yedirmedim'

Dedi.

( bu cümlenin doğru mu, yalan mı olduğu anlaşılamamıştır.)

**

Anıtkabir'e 29 Ekim günü gidenlerin sayısı, cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı; 1 milyon 96 bin.

İnsanlar hala Türkiyede Cumhuriyetin var olduğuna ve Atatürk'e inanıyorlar, gerisi yalan.

Geri