Yalan Söyleyen Affedilmeli mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sevgilinin söylediği yalanı affetmek ne kadar zordur? Ya da sevgilinizin yalan söylemesini affetmeli misiniz? İşte burada mevzu biraz daha dallanıp budaklanıyor. En tehlikeli ve affedilmesi güç yalan türü, sevgilinin söylediği yalandır. Affedilme oranı olarak %10 veririm.

Sevgiliniz*yalan söylediğinde affeder misiniz?

Bu soruya cevap vermek o kadar da kolay değil sanırım. Bu durumu yaşamadan cevap vermek pek de anlamlı olmaz diye düşünüyorum. Böyle bir olay yaşadığınızı düşünün. Sevgiliniz (erkek veya kadın fark etmez), size yalan söyledi. Küçük yalanlardan bahsetmiyorum. Büyük yalanlar… Ayrılmanıza sebep olacak yalanlar…

Hadi örnek de verelim:

Sevgiliniz, sizinle birlikteyken eski sevgilisiyle konuşuyor ve bunu sizden saklıyor. Siz de bir şekilde fark ettiniz ve sordunuz: Eski sevgilinle görüşmüyorsun değil mi? O da ”hayır” cevabını veriyor. Ve daha sonra sevgilinizin telefonunu karıştırırken eski sevgilisi ile konuştuğunuzu görüyorsunuz. Bu örnek bir çok kişinin başına gelmiştir diye düşünüyorum. Kavgaların en büyük sebebi eskilerdir zaten.

Hayatınız vereceğiniz karara bağlı. Burada yaptığınız yanlış tüm hayatınızı etkileyebilir.

Yalan söyleyen sevgilinizi affettiniz: Sonuç

Verdiğiniz emeği düşünerek ve kalbinizin sesini dinleyerek (ki kalbiniz her zaman sevgiden dem vurur) sevgiliniz affettiniz. O da bir daha yalan söylemeyeceğine söz verdi. Çok değil kıs bir süre sonra karşılaşacağınız durumu yazayım:

Sevgiliniz yine yalan söyleyecektir. Ya yine eski sevgilisiyle konuşacak ya başka birini bulacak ya da başka türlü türlü yalanlar söyleyecektir.*Bir kere yalan girdi mi ilişkinize ikinci sefer de girecektir.*Ve siz her ne kadar onu affetseniz de hiç bir zaman sevgilinize güvenemeyeceksiniz; dedikleri %100 doğru olsa bile inanmakta güçlük çekeceksiniz. O yüzden sakın ola yalan söyleyen birisi ile birlikte olmayın. O kişi size rahatça yalan söyleme cesareti gösteriyorsa ya sizi yeteri kadar sevmiyordur ya da onun hamurunda yalan vardır. Böyle insanlardan uzak durun. Her ne kadar sevseniz de*ayrılma cesaretini gösterin. Ayrılmazsanız çok daha kötü günler sizi bekliyor. Emin olun!

ortalık yalandan geçilmiyor
derdimiz tasamız sevgiliim bana yalan söylüyor mu
aman sevgilim canım sevgilim

Geri