Yalan söyleyecek kadar zeki misin?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 585 gün önce görüldü
Zeki insanlar nitelikli yalan söyler, açık vermez. Fakat her yalanın ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır eninde sonunda çıkar.

Yalan söyleyince huzursuz olup itiraf ediyorum ben. Ben kolay yakalıyorum yalanları hafızam iyi olduğundan. Sonra da tüm saygımı kaybediyorum o insana.
İllaki herkes minik çapta yalan söyler zorunlu durumlarda ama yaşam şekli haline getirmemek önemli akıl ve ruh sağlığı için.

Yalan söyleyecek kadar zeki? Çok zeki insanlar mı iyi yalan söyler yani, bence öyle degil. İyi yalan uydurmak illaki zeka gerektirir de daha çok var olan zekayı nasıl kullandigiyla ilgilidir. Tek başina yetmez aynı zamanda arsizlik, utanmazlik, soğuk kanlilik vs da gerektirir ki insanın gozunun içine baka baka yalan söyleyebilsin. Çok zeki olmaktan ziyade aptal olmayıp bir de bunlardan serpiştirilmişse gayet güzel söyler bence.
Ben sıkıştığım an iyi bir yalan bulup bunu yüzüme gözüme bulastirmadan söyleyebilirsem kendimi tebrik falan ediyorum sjxjs oha nasıl güzel yalan buldum, nasıl iyi söyledim diye. Lazim oluyor çünkü, hayatın gerçekleri.

yalan soyledigimde yuzum gozum bi cesit olur anlasilir yalan soylemeyi beceremiyom

Herkes biraz yalancidir...en büyük gercek budur.
Ya da mutlak gercek nedir?
Bir insanin dislerinden anlasilir insan iliskileri.
Bilhassa akraba iliskileri.
Konudan saptim.

kendi yalanıma inanacak kadar malım

Yalan söylemek bir zeka belirtisi değil, gerçeklerle yüzleşemem acizliğidir.

İnşallah zeki belirtisi diye herkes yalan söylemeye başlamaz.
Çünkü yalanın zeka ile alakası yok :d

Zeki ve kendine güveni olan insanlar yalan söylemez ya da karşı tarafı kandırmaya çalışmazlar. Kişi, yalan söylemeye ihtiyaç duyuyorsa korkuyordur ve gerçekleri saklamaya ihtiyaç duyuyorsa ortada ciddi bir sorun vardır. Yalan söyleyen birine güven duyulmaz ve hiçbir konuda da itibar edilmez.

En çok satıcılar (pazarlamacılar) yalan söyler. Çünkü çoğu kez ne sattıklarını kendileri de bilmez. O halde uydururlar.

Karşındakini aptal yerine koymanın zekiliği mi olurmuş yiğido?

Bazı insanlar vardır söyledikleri yalana önce kendileri inanıyorlar mesela.:D

Bence asıl mesele bu değil. Önemli olan, doğrularını zekanla süsleyip allayıp pullayıp yalan söylemeye ihtiyaç duymadan kabul ettirebilmek. Çünkü gerçek, doğru yerden ve doğru dille söylendiğinde en güçlü iknadır. Zeka, yalan üretmekte değil, gerçeği incitmeden, kırmadan, kaçmadan ve eğip bükmeden anlatabilmektedir...

Yalani da zekayla bagdastirmasaydik ya.. Yalan soylememek gayet de zeki birinin bilincli tercihi de olabilir. Yalani guzellemeyelim, yalan yalandir.

Yalan söylemek zeki olduğunu göstermez ki ayrıca bir yerde patlıyorlar zaten

Geri