Yalan bir gereksinim midir?

Konu sahibi son olarak 2655 gün önce görüldü
Bir çok insan her gün defalarca yalan söylüyor. Peki bu yalanlar gerçekten kötü bir şey midir? Yalan diye bir şey olmasa hayat daha güzel mi olur? Yoksa daha çekilmez mi olur?

Yalan olmasa Dünya bir kargaşaya, savaşa mı sürüklenir yoksa daha mı barışçıl bir dünyamız olur?

Bazısı cidden hastalık boyutunda. Açıklanamaz bir çekiciliği var yalan kavramının. İlgi çekici yani. Araştırmaya değer bir konu aslında.

Gereksiniim dediğimiz şey
yokluğunda ihtiyaç duymak durumudur;
yememe, içmeme, uyumama, odaya yada eve kapanıp kalma, yalnızlık çekme vesaire
yalan söyleyesim geldi dur bir uyduriym diye bişey var mı ya :/

Evet Bir gereksinimdir zaten gereksinim dışı yalan söylersen bu bir hastalıkdır :) HAstalığın adı mitomani olması gerekiyor...

Yalan olmasa ne olur ??? Bence arada bazı yalanlar hayat kurtarıyor devamlı olmamak şartıyla küçük yalanlardan arada birşey olmaz :D Söylememekde fayda var bazıları faciaya kadar gidebilir :)

Zaten ne kadar yalan söylersen söyle ne kadar saklarsan sakla elbet birgün ortaya çıkıyor :)

Mecbur kalınca hepimiz söylüyoruz keşke söylemesek

küfür gibi bazen gereksinim olabiliyor.

O an bulunduğumuz durumdan kaçış şeklidir bir bakıma.
Gereksinim olmamalı ama işte bazen yalana başvuruyoruz.

Eger ki birine kotuluk olacagindan korkuyosan yalan soylemek gerekir.
Ya da ufak tefek yalanlar ola bilir. Mesela ayakkabiyi 100 tl e alip, anne 130 tl e aldim diyerek 30 tl bi kenara atarak parani toplarsin. bu turlu yalani hep soylemisimdir ne yalan soyleyeyim.
Ama bir seyi saklamakla yalani da karistirmasin millet. Yalana ne gerek var ki, bi kere olayin gercegini anlat olsun bitsin derim hep..

evet bazen yalan bi gereksinim gibi dursa da aslında olmaması gereken bi hal. bazen fazla nezaketten bu hale bürünüyor insan bazen de karşısındakinin öküzlüğünden. ama hiç biri bahane olamaz tabi.

ama şu var ki eşler arasını yapabilmek için ve savaşta hile için yalan mübah kılınmıştır. sadece bu iki şey için ondan gerisi teferruata giriyor.

Yalan karakter bozukluğu ve kişiliksizliktir

Hiç sevmediğim şeydir ammaa müşteriye kullanıyorum abi yoksa adamlar delleniyor. abi senin işi yapmadım demek ile abi senin iş bitmek üzere arasında çok fark var :D ama tam yalan sayılmaz bitmek üzere sonuçta herşey biter gider :p

Hiç sevmediğim şeydir ammaa müşteriye kullanıyorum abi yoksa adamlar delleniyor. abi senin işi yapmadım demek ile abi senin iş bitmek üzere arasında çok fark var :D ama tam yalan sayılmaz bitmek üzere sonuçta herşey biter gider :p

muammer ben sana hep diyorum tamire bırakılmış araba varsa eğer at yarışı izlemeye gitme sonra böyle taktikler geliştirmek zorunda kalırsın, bu da nereye kadar :umursama:

Geri