Soru Yakınlarınızın olumsuz yönleri ile yüzleşmeye cesaretiniz var mıdır?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İnsanlar genelde en yakında olan kişilerin hiçbir olumsuz özelliğini görmek istemez ve çoğu zaman da fark etmemiş rolü yapar. Sizler böyle bir durumda nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

Üniversitedeyken bir arkadaşım buna çok güzel bir cevap vermişti

İşte kadın arkadaşa bir başka kadın arkadaş, ortak tanıdıkları biri hakkında ; “Ya sen nasıl onunla arkadaş olabilirsin? O şöyle şöyle kötü şöyle şöyle fena biri.” dedi, diğer kadın arkadaş da “Biliyorum sadece iyiler ile arkadaş olsaydık yalnız kalırdık. Ben onun kötü olduğunu bildiğim özellikleriyle seviyorum.” demişti.

Gerçekten de öyle çünkü her insanın kötü yanları zaafları mevcut. Baktığım şey iyi kötü özelliklerinin bileşkesidir.

@HosgeldinHarunAbi, @yarchitecten,

Görmezden gelinen ya da hafife aldığınız bu kötü yönleri başka yaşamlara zarar veriyorsa bu durumda yine de kabullenmek sizce doğru mudur yoksa yanlışını yüzüne vurmak aslında o kişiye iyilik yapmak sayılabilir mi?

Görmezden gelinen ya da hafife aldığınız bu kötü yönleri başka yaşamlara zarar veriyorsa bu durumda yine de kabullenmek sizce doğru mudur yoksa yanlışını yüzüne vurmak aslında o kişiye iyilik yapmak sayılabilir mi?
Tabikiii yanlış
Ama biraz kemalim yapmaz modunda olduğum için… önce kendim kabullensem çat yüzüne vururum da sorun kendimde :dd

Tabikiii yanlış
Ama biraz kemalim yapmaz modunda olduğum için… önce kendim kabullensem çat yüzüne vururum da sorun kendimde :dd
Aradaki ilişkinin bozulacak olması da insanı frenliyor galiba çünkü çoğu insan kötü yönlerinin yüzüne vurulmasını kabullenemez ve doğrudan okları size yöneltir.

Kişi dostumsa söylerim ben açıkça yüzüne karşı tabii ki de. Ama yargılamam. Kritik nokta bu.

Çünkü günün sonunda aldığı kararın, karakterinin sonuçları ile yüzleşecek olan kendisi. O yüzden ben konuşurum, ikaz ederim. Kalanını kendisi bilir.

İyilik sayılır mı bilmem ama dostumsa bi kişi bu yönleri hakkında kendisi ile konuşmak benim için ödev.

Yok ya benim kafam götürmüyor, kötülügü de olumsuzlugu da kendinde kalsın.

Hatta dün bi resim gördüm:

IMG_20240606_185202.jpg

Bu ben

Yok ya benim kafam götürmüyor, kötülügü de olumsuzlugu da kendinde kalsın.

Hatta dün bi resim gördüm:

Ekli dosyayı görüntüle 99058

Bu ben
Önceden dost olup sonrasında yollar ayrıldı diye o kişiye kötülük yapmaya çalışan kişinin zaten karakterinde sorun vardır. Araya mesafe girse de eski dosttan düşman olmaz. Ne yazık ki çoğu insan böyle bir durumda kendince intikam yollarına girebiliyor.

kendimizden başlamalıyız sanki daha cesurca bir adım olurdüzeyi
İnsan kendinde olanla çok zor yüzleşiyor ve başka biri gösterdiğinde de savunmaya geçebiliyor. Bakış açısı, farkındalık düzeyi ile alakalı olarak bunu başarabilmek de gerçekten çok büyük erdem.

Atsan atılmaz satsan satılmaz...
Ben kabullenmeyince o özellikler bir yere gitmiyor ki...
Düzgün bir üslupla, biraz da şakayla karışık yüzüne vurunca kimse yanlış anlamıyor ve uzaklaşmıyor.

ben zaten bunları görebiliyorum. tabii bazı şeyleri görmek bazen üzücü, kırıcı olabiliyor tabii ama yüzleşmekten hiç kaçınmadım. kendimizi kandırmanın çok da bi anlamı yok.

her şeyden önce yakınlarım dediğim kişilerin bunu kendilerine karşı bir olumsuzluk olarak tanımlamaları ve görmeleri gerekir, bana karşı olumsuz gelebilen bir şey yakınım dediğim insanın olumlusu da olabilir... ha aynı düşüncede isek ve kişi bunu kendinde olumsuzluk olarak görüyorsa bunu bir yüzleşme cesaretinden çok aşmak için ne yapabiliriz kısmında yardımcı olmaya çalışırım.

Aramıyorsunuz
E siz de aramıyorsunuz ama
Gelmiyorsunuz
E siz de gelmiyorsunuz ama

Bu tarzın dışında zarar verici bir şey yaşanmadı.Her ailede olduğu gibi klasik huy beğenmemeden ötürü soğukluk var.

fazlasıyla var
olumsuzluklar gerçekliği ortaya çıkarır
ve ben bu gerçekliği isterim.

Dost isek;yerin dibine sokmayı da bilirim,Allah katına çıkarmasını da.Aynı şekilde onlar da bana bunu uygulayabilir.Bu cesaret göstergesi değildir,yapılması gereken bir şeydir.İnsan;insanın kusurlarını örtmeli ve düzeltmelidir.

Geri