Soru Yakın çevre insanın aynası mıdır?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Büyük ölçüde kesinlikle insanın aynasıdır. Seçilebilir bir durum aslında. Ancak seçilemeyen unsurlarda var. Ne gibi?
  • Aile
  • İş ile alakalı mecburi arkadaşlık
Seçebileceğimiz;
  • Kimle derin dostluk kurduğun
  • Kimin fikirlerine değer verdiğin
  • Kimle fazla vakit geçirip, kimlerle az vakit geçirdiğin
  • Coğrafya
Çoğu zaman da insan şunu fark etmez. Yetiştiğin aile, yaşadığın coğrafya, içinde bulunduğun doğuştan gelen topluluk seni yavaş yavaş içine çeker. Neyin yanlış, neyin doğru olduğunu o topluma göre yaşarsan o topluma göre gelişmiş olursun. Bu bir tercihdir, terk-i diyar eyler kopabilirsin.

Denge çok önemli. Karar verme dengesi... Hayatındaki herkesi çıkarmak ya da çok fazla kibir tehlikeli. Bu dengeyi sağlamak önemli. Bir an da değil ancak yavaş yavaş değişim ve gelişim sağlayabilirsin. Bu ortam bana ne kadar faydalı, ne kadar ağır? Düzgün bir cevap alabiliyorsan şanslısın.

Ek; yalnız kalma korkusu, bulunduğun ortamdaki insanların sana nankörlük yüklemesi, acaba bu ortamdan uzaklaşırsam benim yanımda kim kalır gibi sorular bile insanı çürümeye ve dengesini bozmaya fazlaca yeterlidir.

Değiştirmek çok zor, uzaklaştırmak çok zor gibi cümleler kabul edilebilir değil. Kendini önemse, yalnızlık bazen iyidir. Daha iyiyi görmeye, kendini dinleyip keşfetmeye ve geçiş sürecine büyük destek sağlar. Alışkanlıklarından vazgeç, her bağ kutsal değildir.

Kendini önemse, çizgilerini çiz, ben artık değiştim konuşmalarından vazgeç ve gereğini yap.

Aynanın görüntüsünü değiştirmek elinde!

Dev aynası, boy aynası, diyorsun hımmm..

Seçebileceğimiz;
  • Kimle derin dostluk kurduğun
  • Kimin fikirlerine değer verdiğin
  • Kimle fazla vakit geçirip, kimlerle az vakit geçirdiğin
  • Coğrafya
İş görüşmelerindeki sözlü mülakatlarda, yakın çevre üzerine gizli sorular gelir hatta bazen de iş deneyiminden farklı olarak, referans bölümüne yazman talep edilirdi.

Bazı insanların olumlu imajını, yakın çevresindeki kişiler zedeleyebiliyor ya da kişinin hayatına olumsuz etkisi yansıyor ve bu sebeple sağlıklı seçimler yapmak çok önemlidir.

İş görüşmelerindeki sözlü mülakatlarda, yakın çevre üzerine gizli sorular gelir hatta bazen de iş deneyiminden farklı olarak, referans bölümüne yazman talep edilirdi.

Bazı insanların olumlu imajını, yakın çevresindeki kişiler zedeleyebiliyor ya da kişinin hayatına olumsuz etkisi yansıyor ve bu sebeple sağlıklı seçimler yapmak çok önemlidir.
Bunu ilk defa duyuyorum. Gerçi Türkiye'de hiç özel sektörde çalışmadım. Background check olayı demek ki bayağı aştı. Kesinlikle katılıyorum. Yakın çevre kesinlikle imajı etkiliyor. Boşuna söylenmemiş; "arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim!.."

Geri