Yakamoz s-245

Konu sahibi son olarak 996 gün önce görüldü
yayınlanışı üzerinden bir yaz geçti, ancak izleme fırsatı bulabildim.

son yılların en güzel konusuna sahip. ve yine son yılların yeni gözdesi olan her yapıma bir siyahi karakter serpiştirme görevini ihmal etmemişler. tabi nesiller boyu şereflerini lekelediler, aklamak zaman alacak.
oyunculuk müthiş vasat, karakter seyir keyfini sadece ertan saban sunuyor. yapım hakkındaki eleştirileri okumadım ama kesinlikle "türk askeri" başlıklı çıkışlar olmuştur, keza kolluk aslında tam olarak böyledir. yalnız sivil otoritenin sağlamlığı ve sulh zamanı güven verirler. özel birimler hariç jöh, pöh, ökk ve sat bunlar disiplin üzeredir.
gemi komutanı astsubay'a izahat veriyor! komik ve aşırı gülünç. gerçi bunlar bahriyeli her şey beklenir. ghkfs
umut komutanın bir repliği var, " ben öldürmeyi iyi bilirim" diye ama bu yetisini de sivil yaşamında edinmiş, çünkü türkiye'de dağ, taş, bayır, hayvan, ağaç, insan olmak gibi asker olmakta zor. silah verip mermi vermezler, mermi verip kullandırmazlar, gel derler gelirsin, git derler gidersin tüm aksiyon bu! somalili korsanlar olmasa donanma yıllarca mermi sıkmamış olurdu. gerçi şimdi sıktıkları da meçhul.
yine de uzun namlulu silaha sahip hiç bir askeri birlik, elinde kazma kürek olan madencilerden kaçmaz/dı. biz öyle biliriz.
belli mesafeden gördüm ama hiç denizaltı'ya binmedim, normalde harp gemilerinde komandolar hazır bulunur, burada niye yoktu bilemiyorum. belki savunma görevi değil de herkesin ölmüş olduğu bir vakit, kurtarma görevine çıkmış oldukları için olabilir.

neyse, askerleri önce ekonomik zaaflarıyla, ardından otorite arayışı ve açlıkla terbiye ediyorlar. bunlar çok insani hisler her yörenin kolluğunda bu zaaflar bulunur, türk askerine bu hususlarda çok yüklenmemek gerekir.

"bir avuç araştırmacı" iki avuç bile değiller fakat gemi yönetimini ele geçiriyorlar, ulan bunlar bahriyeli bile olsa bu denli aval değiller. normalde o sivillleri kamaralarından çıkartmazlar ama burada her kararhah toplantısında varlar. 2. komutan telsiz açıyor, gemi komutanına pusu kuruyor ghkfs ihanete bak! arman/komuta savaşını arman kazanıyor, olacak iş değil.

kore savaşına gidip çinlilere esir düşen karacılar, birlik olarak bir bütün halinde geri döndüler. komutanlarını satmadılar, düzeni bozmadılar!

defne'nin ve diğer keşin ölmesine sevindim, şu minik kızıda öldürürlerse biraz daha seyir keyfi artar.

yakamozun 1. sezonu da into the night dizisinden bildiğimiz ayaz ile armanın karşılaşmasıyla bitti. iki dizininde yeni sezonunu bekliyorum, umarım iki vasattan bir efsane yaratabilirler.

biraz olmuş, birhayli olmamış bir yapım. izlediğime pişman değilim fakat pekte hoşnut değilim.

konu müthiş farklılıklarla işlenebilir, izleyiciye seyir keyfi bahşedilebilirdi. heyhat!

Geri