Yağmurun Elleri

Konu sahibi son olarak 3483 gün önce görüldü
Yeni Türkü - yağmurun elleri - Dailymotion video

Bu şarkıyla olmalıydı açılış. Bana göre dünyanın en masum şarkısı bu ..
En rahatlatıcı ses, yağmurun sesi..
Ve düşünürken,
hayasız bir adamı..
Ya yazabileceğin en ekspresyonis şiiri yazarsın,
ya da yapabileceğin en sürrealist tabloyu..
Ya da boşverirsin tüm bunları
cezveyi fincana bolaştırsın sadece
:)

''Küçücük bir bakışın
Çözer beni kolayca
Kenetlenmiş parmaklar gibi
Sımsıkı kapanmış olsun .. ''

Uyandım.
Dudaklarımı kanatan fincandan,
bir yudum kahve tattım.
Yoktun sen.Gitmiştin
Ve bahçemizdeki tüm çiçekler ölmüştü.
Çimleri biçmek gerekiyordu.
İşe koyuldum
Ve yaşamdan bana bugünlük,
Güneşin öptüğü ter damlaları kalmıştı.
Uyumak istiyordum ,
Terketmek istiyordum kendimi.
Menekşeler dikmek istiyordum pembe saksılara.
Bir sakız çiğneyip balon yapmak istiyordum.
Sen..
Yeşil bakıyordun.
Mavi seviyordun.
Ağlıyordun.
Yeşillik kokuyordu gönlümün içi.

Mavazee*

En iyi gidişlerini biliyorum senin..
Her gittiğinde seni sırtından öpen bakışlarımı biliyorum..
Her gittiğinde, bir daha gelmeyeceksin hissini, hissettirebildiğin en iyi şeyin, sen ve ben i bağlaçların bile bağlayamacak kadar uzak olduğunu biliyorum.
Yarınları hep bugün kabul edip, ''bugün gitme''ler sığdırmak istiyorum içlerine..
Zamansızlığı bile kabullenemiyorsun halbuki, kahveleri telveleriyle bırakmadan,
kendine toz kondurmadan, tenini terine değdireceğin kim varsa ona gidiyorsun.
Ölüyorsun. Yüzüme baktığında koca bir deniz gördüğünü söylediklerini, içime bırakarak
kendini kandırarak..
biliyorsun,
olmayacağız.
'13 mavazee*

İlişkilerin temel sorununun beklenti ve anlayış gibi iki anahtar kelimeden geldiğini düşünüyorum.
ilişkiler üzerine konuştuğumuz masa sohbetlerimizden çıkardığımız bu..
Bir kadın, sevdiği bir erkeğe hızla kendinden vermeye başlar.. Ve bunu hiç gocunmadan yapar. Hep hislerine inilsin ister, ilgi ve sadakat ister.. Erkek olayların geneline bakar aslında.Bir kadına ne derece bağlanabileceğini düşünmek için zaman da harcamaz üstelik. Kadın verdiğinin karşılığını almak ister,beklenti içine girmeye başlar.. Bunu görmedikçe kırımaya başlar, kırılır kırılır ve bir gün gittiğini görürsünüz.
Kadındaki bu sahiplenme duygusu erkeğe alışkanlık olarak yansır aslında. Yokluk hissetmeye başlar,alıştığı kadının alıştığı sesini,kokusunu özlemeye başlar.. Bir kadın kırılana kadar daima erkeğin yanındadır halbuki.Kırıldıktan sonraysa geri döndürmek çok ta mümkün olamıyor. Kadının hızla verdiği sevgi erkeği farkındalıksız bir alışkanlığa götürür . Aslında ilişkilerin bitiminde erkeğin daha acı çektiğini görmemiz bu yüzdendir.
Çünkü kadın ilişkinin içinde yorulur,erkekse ilişkinin sonunda..

Bana kalırsa, beklentisiz, olduğu gibi, yavaşça sevmeli kadın
Erkekse , incitmeden , sadakatli..

Namus kavramı nedir ?Hani uğruna cinayetler işlenen namus.
Ben hiç anlamam bu tur olaylardan. Yani aldatılmanın karşılığı Aldatılmak=Öldürülmek olamaz.Bu yüzden gazetelerdeki o “Aldatan kocasını öldürdü, aldatan karısını infaz etti… ” gibi şahsiyetsiz kişilerin şahsiyetsiz haberlerinin büyük puntoları haricindekiler... Basar küfrü, sayfayı çeviririm. En acısı, bir cana kıyan bu şerefsiz, hapishanede kahraman olarak gezecektir.
NAMUSUMU TEMİZLEDİM!

Entelektüel Yosmalık / Kaan Erkam

bu kitabı bi daha bulup okumalıyım.

İnsanlar hep mutsuzlar.. Neden , nasıl ve niçinlere cevap aramaktan kendilerine , kendilerinden oluşmuş stres topları yaratmışlar. Ve bunun acısını birbirlerine sataşarak çıkarmaya çalışıyorlar.
Bireysel olarak zaten yalnızız. Bu , bizim yolumuz. Yaşadığımız acılar, mutluluklar bizim.Hayat ta öyle. Bedensel olarak, ya da yaşamsal açıdansa birliktelik söz konusu. Birbirimizi irdelemeden önce, neden kendimizi keşfetmiyoruz ki önce? Neden tanımıyoruz mutluluğu?

Mutluyum, pozitif bakıyorum dünyaya. Çünkü her duyguyu hakkıyla yaşayabilen, sevgiyi görebilen bir ruh geliştirdim bedenime. Taşıyabildiğim tüm huzuru, mutluluğu ruhuma armağan ettim.

Bir kalıp çikolatanın bile , uyandığımda beni bekleyecek kahvaltının bile ayrı bir yeri vardır bende. Mutluluk budur, küçüktür. Küçük şeylerde aranmalıdır.

Mutluyum , çünkü sevilesi insanlar var çevremde. Kendini bulabilmiş bir insanın yapabileceği en mantıklı şey de irdelenecek insanlar bulmasıdır. Onlarla kültürleşmesidir, katabileceğin ne varsa paylaşmasıdır,birlikte gülebilmesidir.
Allah için gece gece ne saçmalıyorum ben .. neyse , içimden gelen bu sevgi ve mutluluk patlamasını aktarmasam olmazdı.

Ne diyordu adamın biri
Sev kardeşim.

Bugün sadece yalnızlık paylaştık arkadaşımla. Akşam 9 muydu ne , ağlayarak çıkıp gitti buradan.
Onu nerede bulacağımı biliyordum. Buldum da. Birlikte yolun arka tarafındaki durakta oturup ( pijamalarımızla) sustuk ve ayaklarımızı salladık.
Geri gelince de birbirimize bakıp kahkahalar attık.
Bazen susarken, daha çok şey anlatabiliyor insan.

Haydi biraz kitap okuyup uyuyalım..

''Yarım kalmış devrimin bende, değeri ne kadar olur ki sende? Çok yorulmuş gibisin..''

Sanırım uzakların bir yararı olmuyor sandığı kadar insana. İnsanlar her yerde insan. Kötü insan, iyi insan.
Bence bir daha dünyaya gelseydim, uyurdum uyurdum ve uyurdum.

Hayatım bir tablodan ibaret olsaydı eğer,
baktığında görebileceğin tek şey,
yüzüme çizdiğim papatyalar olurdu.
Saçlarıma taktığım,
ellerime aldığım,
kulağımda duran ya da.
Sen bir fırça olurdun,
göbeğimi sarıya
gülüşümü beyaza boyardık.
Belki gölgesini kahve yapardık,
Belki de bırakırdık sanatı,
kaygımız yok,
yaprakları çok olan papatyaları toplamıştım zaten
Son yaprağı alana kadar avuçlarıma,
iki ihtimal var
ya dizimde uyursun
ya da izlerini silerim bastığının.

mavazee*

Şimdi görebileceğin en güzel son tablonun, aynadaki yansıman olduğunu düşün.
parça parça bak bir kendine , parçalarının nerede olduğunu hisset.
Dağılmış bir gülüş , dudaklarında ne güzel ne orantılı duruyor değil mi?
Sonra gözlerini kapat..
Bütün vücudunu yerçekimine armağan et, hisset bedenindeki her şeyi.
En çok nerenden yorulduğunu anımsa.Gözlerinden mi, kalbinden mi , adımları aksak ayaklarından mı ?
Gözlerinden olmasını umarım, çok dalgınsın, belli ki uyumamışsın.

Placebo - I Know | İzlesene.com Video

Kişilik, bedene uyarlanmış bir kılıftır.
Kumaşı başkası belirler, terziliğini kendin yaparsın. Eğer kendi ölçülerini bilemiyorsan..Çok yazıksın.Kılıfını başkalarına uydurmaya çalışacaksın.Ait olamayacaksın,dengelerin çıplak kalacak..

Sevgili kişisel sayfam buradan dünyaya sesleniyorum : çok adisin.
sevdiğim bütün erkekleri kaybediyorum yahu
amcam evlilik günü aldı,
kuzenim nişanlandı,
recepciğime ise ''sarı'' lira verdiler.
Neyseki küçük kardeşim henüz büyümedi ve babam sözümden çıkmıyor :p

Ve Orhi'den gelen mesaj:
- nerelerdesin? sen yokken kızların içinde tek erkek ben kaldım.
adamsın.

Pera - Sevdiğim Kadın - YouTube

Gelirdin,
kentin fay hatlarında öpüşürdük.
her gelişin aslında felaketti.
ilk öpüşünde dört nokta sekiz; ikincisinde sokaklarda uyurdu halk.
Ozan Uğraş / requiem.

~kaç severseniz, o kadar eksilirsiniz kendinizden.
mavazee*

kamyon1.jpg

Kamyon bizim işimiz. Bana tektaş kutusunda tesbih verecek,aynaya muska takacak, güllü feminen atletime rağmen beni sevebilecek, kamyon kasasına çıkıp ''kız istanbul gibi olacak gülüm,fethi zor fatihi tek'' diyip gazoz kapağını parmağıma geçirecek erkek sana geliyorum :haha:

en büyük zevkim süte/çaya kurabiye ya da bisküvi batırıp yemek.

Sevmek, aslolan .Yaşamak gibi sevmek.Hayat gibi.
Doğmak , ölmek gibi sonra yeniden dirilmek ,yine ölmek gibi.Ölesiye bir ölüm anlayacağın..

Geri