Yağmur

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Y a ğ m u r

Yağmurun, doğadaki yolculuğu bir yana, su buharının peşinde koşmak çocuksu bir hülya gibi sanki. O su buharının hayat verdiği damlacıkların yaşattıklarının, hissettirdiklerinin peşinde koşan milyonlarca insan var. Şimdi yağan yağmur gibi damlar mı dimağıma bütün sözler! Düşündükçe akın ediyor sanki bütün tatlı hisler.

Yağmur, Tevfik Fikret'in anlattığı gibi "Küçük, muttarid, muhteriz darbeler..." mi? İçimize işlerken o kadar derinden, o kadar büyüyor ki! Koskoca bir dünya var sanki yağmurda. Her damlasında dünyalara dokunmuş gibi olur bedenim.

Yağmur, Taksi Sürücüsü filmindeki gibi "Bir gün öyle bir yağmur yağacak ki caddedeki bütün pislikleri temizleyecek." düşüncesine mi gebe hep? Yağmurla sadece caddeler değil, keşke tüm dünya temizlense. İnsanlar, insanlık, her şey o kadar pisliğe bulanmış gibi ki! Yağmurdan medet umuyorum, cansız yağmur damlalarının gücüne o kadar çok inanıyorum ki... Çokça yağsan temizlenir mi ki şu kirli dünya?

Yağmur, izlemeye doyamadığım, toprağın doğal parfümü. Ilık ılık yağdıktan sonra yağmuru mu içime çekiyorum yoksa yaydığı kokuyu mu? Ve sonra gitgide buğulanan bir cam. Cama yazılan nice isimler... Camdan yüreğimize akan izler...

Yağmur, V For Vendetta filmindeki gibi "Tanrı yağmurdadır." düşüncesi mi? Kendini yeniden keşfetmek, yeniden doğmak mı yağmur? Ne çok şeye gebesin be yağmur! Sen yağdıkça kulağımda çalar bir müthiş ezgi, ruhuma dizginlik verir. Beni benden alıp nice diyarlara götürür.

Küçük damlalarında koskoca manalar saklarsın sen. Temizler misin her yeri, toprağın kokusunu yayar mısın tüm hücrelerime ve senle yeniden hayat bulup "İşte ben buyum!" diyebilir miyim? Ne aziz bir nimetsin sen yağmur!

Açsam kollarıma, baksam göğe... Islatmazsın sen biliyorum beni, evsizleri, kimsesizleri, seni sevenleri... Sana inanıyorum yağmur, şu pislik dünyada birçok şeye olmadığı kadar inanıyorum sana. Kara kara bulutlardan öyle tatlı akıyorsun ki kararmış ruhuma. Senle arınacak her şey, i n a n ı y o r u m.

https://www.youtube.com/watch?v=DzSZR59Apx8

30.01.2020
21.52​

• Beğen
Tepkiler: Aze
Geri