Yağmur ve kapalı hava seven insan

Konu sahibi son olarak 3835 gün önce görüldü
Benim efendim.

"Güneş açınca içim açılır, kendime gelirim." derler ya, ben de yağmur yağmaya başladığında hissediyorum bunu. Yazın odama ışık girmesin diye elimden geleni yaparım. Nefret ederim güneşin o göz kamaştırıcı ışığından, dinginlikten uzak tavrından.

Yağmur her şeydir, toprak kokusu dünyanın en huzur verici güzelliğidir. Yağmur yağarken her şey anlam kazanır birden. Yürümek, koşmak, kitap okumak ve hatta sınava çalışmak bile. Öyle de güzeldir yağmur. Öyle kuru soğuk da değil tabi, sonbahar iyidir dostlar.

Bu insanlar sanıldığı gibi melankolik falan da değillerdir, kapalı hava sevmek karamsar olmayı da gerektirmez nitekim.

Yani iyidir bu insanlar. Yağmur yağsa da kendimize gelsek.

Şey bu benim. Yüzmeyi ve yazın daha hareketli olmayl imkanini sevsem bile sonbahar çocugu olmamdan ötürü sanırım yağmur ve kapalı havayi ++ sararmış yaprakların olduğu o görüntüyü çok severim. Fotoğraf havasıdir

bu duygu çoğu kişiye bunalım karamsar melankoli buhranlar içinde takılan insan imajı çizer ama öyle değil.

Yağmurun gelmesindeki o serinlik, o yağışındaki akustik, sonrasındaki kokusu, etrafın tenhalaşması vs tarif edilmez bir güzelliktir. Kimileri içinde çiledir.

severim ben.

birde arabada yağmur sesi dinlemek çok güzeldir. Kahve ve hafif müzik :T:

Kitap okuma mevsimi gelmiş demektir benim için. Ayrıca konuyu açan arkadaşin yüzünden cidden yazın odamıza güneş ışığı girmez oldu. Stor yaz boyunca kapalı bir halde oluyor. :somurt: Daral geldi bahsederken bile.

Habire uyuyorum ben

“Bazı insanlar yağmuru hisseder, diğerleri ise sadece ıslanır.”

Kendime geldiğim ve kendimi bulduğum hava .

Ben

Kimilerini de depresyona sokar.

Bkz: Büyük Britanya'da sık gelişen intihar olayları

En çok da sabah ayazında düşen yağmurları seviyorum. İnsanlar soğuktan el yüz kapatma telaşındayken pencere arkasında paslı çaydanlığımda çay içmek ne sevilesi.
Hiç şiirlerde bahsi geçen kadınlar gibi yakışmıyorum bu havalara, ama seviyorum.

Sonbahar insanı olmak bunu gerektirir.

Geri