Yabanci Diller

Konu sahibi son olarak 4022 gün önce görüldü
Yabanci diller hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Ikinci yabanci diliniz var mi?Yoksa hangisini ogrenmek isterdiniz?

Mesela ben dil ogrenmeyi severim. Bazi dillerde cok secicilik yapiyorum ama genel olarak dilleri seviyorum.

Ikinci yabanci dilim var da su Danca ile sorunlarim var. O kadar senedir calisiyorum hala cok rahat konusabilecek seviyede degilim. Kaybolmam hani ama... iste oyle. Sizleri dinleyelim.

Bir adet fransizca ve ortalama ingilizce. % 20 almanca ile..
Ana dilde egitim taraftari oldugumdan ve lise de maalesef yabanci egitim gordugumden bilgilerimin eksik oldugunu dusunmusumdur.
Ifade konusunda problem yasamasamda bazi kelimeleri telaffuz ederken ciddi zorlanirim bunun sebebi fazla pratik yapamiyor olmamdan kaynakli
Bunun disinda kesinlikle bir lisan bir insan diyen atalarimiza katiliyorum.

Bir adet fransizca ve ortalama ingilizce. % 20 almanca ile..
Ana dilde egitim taraftari oldugumdan ve lise de maalesef yabanci egitim gordugumden bilgilerimin eksik oldugunu dusunmusumdur.
Ifade konusunda problem yasamasamda bazi kelimeleri telaffuz ederken ciddi zorlanirim bunun sebebi fazla pratik yapamiyor olmamdan kaynakli
Bunun disinda kesinlikle bir lisan bir insan diyen atalarimiza katiliyorum.

Ben de fransizca okudugum icin Turkce'de ayni sorulari yasiyorum. Yeterince pratik yapamiyorum cunku arkadaslarimda fransizca bildiginden onlar da fransizca konusmayi seciyorlar benimle... :/ Seni iyi anliyorum

Ben de fransizca okudugum icin Turkce'de ayni sorulari yasiyorum. Yeterince pratik yapamiyorum cunku arkadaslarimda fransizca bildiginden onlar da fransizca konusmayi seciyorlar benimle... :/ Seni iyi anliyorum

O yuzden buna care olarak hocamiz firsat buldukca kitap okumamizi sarki soylememizi bilhassa yuksek sesle tavsiye etmisti. Ben fransizca pratik yapabilecegim birini bulamiyorum.
Yazarken kolay ama konusurken zorlaniyorum bi zaman sonra.
O yuzden aksan sorunlari da yasiyorum. Ingizlicede de ayni sekilde bu durumda bazen telaffuzum tane tane olabiliyor. Basta kompleks yapip konusamiyorsun aptal misin vs diyordum kendime ama su an oyle dusunmuyorum. Ben turkiye de dogdum sonucta ve burada yasiyorum oncelik turkce o yuzden.
Yurt disina cikiyor olsam 15 gun evvel pratige baslarim.
Ama bazi edebi metinleri fransizca pkumasi zevkli.
Albert camus la chute gibi mesela..
Dante ilahi komedya

Bunlari cevirisiz okudum bazi kkelimeler in turkce karsiligi yok anlam kayiyor maalesef o yuzden eksik ogreniyorsun ister istemez ya da tam anlayamiyorsun. Kitap oku o yuzden. Her iki dili de gelistirmek adina..

O yuzden buna care olarak hocamiz firsat buldukca kitap okumamizi sarki soylememizi bilhassa yuksek sesle tavsiye etmisti. Ben fransizca pratik yapabilecegim birini bulamiyorum.
Yazarken kolay ama konusurken zorlaniyorum bi zaman sonra.
O yuzden aksan sorunlari da yasiyorum. Ingizlicede de ayni sekilde bu durumda bazen telaffuzum tane tane olabiliyor. Basta kompleks yapip konusamiyorsun aptal misin vs diyordum kendime ama su an oyle dusunmuyorum. Ben turkiye de dogdum sonucta ve burada yasiyorum oncelik turkce o yuzden.
Yurt disina cikiyor olsam 15 gun evvel pratige baslarim.
Ama bazi edebi metinleri fransizca pkumasi zevkli.
Albert camus la chute gibi mesela..
Dante ilahi komedya

Bunlari cevirisiz okudum bazi kkelimeler in turkce karsiligi yok anlam kayiyor maalesef o yuzden eksik ogreniyorsun ister istemez ya da tam anlayamiyorsun. Kitap oku o yuzden. Her iki dili de gelistirmek adina..

Evet kitap okumak cok onemli. Tavsiye icin tesekkur ederim. Mesela kitabi iki dilde birden okuyup aradaki farklari da fark etmek ise yariyor. Dil yapisini anlamada ozellikle

İngilizcem konuşmam dışında iyidir biraz konuşmada sorun yaşıyorum o da her şeyi harfi harfine Türkçe gibi kullanmamdan kaynaklanıyormuş.
Ama 2.bir yabancı dil olarak Japoncayı öğrenmek istiyorum, Arapça'da olabilir tabi.

İngilizcem konuşmam dışında iyidir biraz konuşmada sorun yaşıyorum o da her şeyi harfi harfine Türkçe gibi kullanmamdan kaynaklanıyormuş.
Ama 2.bir yabancı dil olarak Japoncayı öğrenmek istiyorum, Arapça'da olabilir tabi.

ay japonca sen iste yeter. Ben cok seviyorum Japoncayi. Eger karar verirsen ogrenmeye yardimci olurum. Benkyou shiyou to shitara tetsudaemasu :D

Valla mı isterim ama hani o yazılışları falan beni korkutuyor.
ama öğrenmek isterim tabiki.

Valla mı isterim ama hani o yazılışları falan beni korkutuyor.
ama öğrenmek isterim tabiki.

Kanji zor da diger iki alfabe yeterince gorursen kolay geliyor ama evet Kanji'ye hakkini vermek gerek

İngilizcem iyidir çok şükür :D Az biraz da Almanca bilirim.

İspanyolca da olsun isterim güzel olur :)

İngilizce üst düzey,
Fransızca iki sene eğitim aldım konuşma da şuan iyi değilim çünkü unuttum ama en azından okuduğumu anlamada iyiyim.
Hazırlık eğitiminde de İspanyolca gördüm o da çat pat fırsat bulursam geliştirmek istiyorum o kadar -.-

İngilizcem fena değil. Yabancı dil olmalı tabi. Sonuçta bir dil bir insan, iki dil iki insanmış. :)
Arapça'ya ve yerel olarak Lazca'ya merakım var.

Allah bana yetenek vermis her dilden anliyorum .p anlamadigim yerde beden diline gecis yapiyoruz. Konuyu acan arkadasin dillerdeki secicilikten kasti ne acaba merak ettim.
Madeliefke bence Hollandacan mukemmel, anasinifinda kalmis olman yaramis :-)
Uluslar arasi bir sirkette calistigim icin her ulkeden insan var, zamanla farkinda olmadan onlarin dilini konusmaya basliyorsunuz.

Geri